18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'e yeni müjdeler



Gençlik ve Spor Bakan Suat Kılıç, İzmirlilerin kısa süre içerisinde iki yeni stadyuma kavuşacaklarını, stadyumların yanında İzmir’in aynı zamanda ülkenin Olimpiyatlara sporcu yetiştirecek 12 Eğitim Merkezi’nden biri olacağını söyledi.

İzmir’in atletizm branşı altyapı çalışmalarının sürdürüleceği birinci il haline geleceğini ifade eden Bakan Kılıç, İzmir’in uzun vadede spor turizmine de adım atan bir kent kimliği kazanmasını istediklerini kaydetti.

Bakan Kılıç bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında İzmir'de yapımı devam stadyumlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Gündemlerinin İzmir olduğunu belirten Kılıç, "İzmir'de iki stadyum yapma düşüncemiz var. İzmir'in biri kuzeyde, biri güneyde olmak üzere iki yeni stadyuma kavuşması arzusundayız. Bu stadyumlarla ilgili proje çizim süreçlerini tamamladık. Yer konusunda oluşan tereddütler nedeniyle bir miktar zaman kaybımız var. Fakat önümüzdeki zaman kaybını avantaja dönüştürmeyi ve telafi etmeyi düşünüyoruz" diye konuştu. 


Örnekköy mevkisindeki sahanın ortasından dere yatağı geçmesinden dolayı projenin istenilen koşullarda ve süreçte bitirilmesine imkan bırakmadığını ifade eden Kılıç, İzmir kamuoyunun da desteğini alarak yeniden saha çalışmaları yaptıklarını söyledi. Kılıç, konuya yönelik gerek milletvekillerinin gerekse İZVAK'ın sürece önemli katkılar sağladığını dile getirdi. 2 stadyumun zemini ve projelerinin netleştiğini belirten Kılıç, "İzmir'in beklentilerine cevap verme aşamasına geldik. Bu dakikadan itibaren artık eylemleri hızlandırma dönemi" dedi. 
İzmir'le ilgili düşüncelerinin 2 stadyum yapmakla sınırlı olmadığını anlatan Kılıç, "İzmir'i özellikle atletizm milli takımlarının geleceği konusunda bir olimpiyat eğitim merkezi olarak tasarlıyoruz. Yeni yaptığımız sponsorluk anlaşmalarında da yine İzmir'in atletizm altyapısının kuvvetlendirilmesi var. İzmir, öncesinde 2016 sonrasında 2020 olimpiyatlarına Türkiye genelinde olimpik takımların hazırlanacağı 12 olimpiyat eğitim merkezinden biri olacak. Ayrıca atletizm branşındaki altyapı çalışmalarının öncelikli olarak sürdürüleceği birincil il İzmir olacak" ifadelerini kullandı.
Kılıç, İzmir'in uzun vadede yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin ve İzmir'deki turizm sektörünün desteğinin alınmak kaydıyla aynı zamanda spor turizmine de adıma atan bir kent haline dönüşeceğini belirtti. 
İzmir'in futbol anlamda kamplarda müsabaka ihtiyaçlarına cevap verebilecek teknik donanımlara sahip olacağını dile getiren Kılıç, projelerin UEFA ve FIFA kriterlerini zemin ve seyir zevki açısından taşıyacağını söyledi. Ege bölgesinde yazın 4 ay süreyle turizm yapıldığını belirten Kılıç, "Ama diğer 8 ay sürede 5 yıldızlı, süper lüks tesisler tam kapasiteyle kullanılamamakta. Antalya'da bu yönde atılan adımlar var. Onu destekliyoruz ama İzmir'in de spor turizminde ve başka ülke takımlarının, gerek milli takımlar, gerek futbol takımları gerekse Süper Lig kategorisindeki dışındaki liglerdeki takımların kamp dönemi hazırlıklarını sürdürebilecekleri bir şehir olarak önemli bir misyon yükleneceğini bekliyoruz" şeklinde konuştu. 
Kılıç, İzmir'in stadyumları üzerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, eski Kültür ve Turizm Bakanı Etruğrul Günay başta olmak üzere İzmir milletvekillerinin tamamıyla istişare içinde olduklarını ifade etti.

Projeleri tek tek basın mensuplarına gösteren Kılıç, gazetecilerin sorularını da cevapladı. 
Bir gazetecinin "Yapılacak statlar aynı yapı da mı?" şeklindeki sorusu üzerine Kılıç, "Arsa durumları birbirinin aynısı değil. Mümkün olabildiğince İZVAK çalışmaları kapsamında mahallinden gelen görüşleri olabildiğince dikkate alarak lokasyonları belirlemeye dikkat ettik. Karşıyaka'daki alan biraz daha sınırlı bir alan ama Karşıyaka camiasının istediği bir alan. Göztepe'deki inşaat alanı biraz daha rahat bir alan. Dolayısıyla iki mahalde aynı projeyi uygulamak zaten mümkün değil. Ama her takıma aynı stadı yapmak gibi rekabeti negatif noktaya taşımanın gereği yok. Bunlar nihayetinde İzmir'in mülkü olacak" cevabını verdi. 
"Atatürk ve Alsancak Stadı statlarının görünümü konusunda bir çalışmanız var mı?" sorusu üzerine ise Kılıç, "Şu anki önceliğimiz İzmir'e iki yeni stadyum kazandırmak. Bunlar kazandırıldıktan sonra İzmir'in futbol vizyonu anlamında operasyon yapma imkanı daha da artmış olacak. Bizim öncelikli hedefimiz bu projelerin bir an önce İzmir'de gerçekleşmesini sağlamak. Bu statlara yapılmadan diğerleri üzerinde fikir yürütmek sağlıklı olmaz" karşılığını verdi. 
Kılıç, stadyumların ne zaman tamamlanacağına yönelik soruya ilişkin ise, "Kapasiteleri aynı olduğu için eş zamanlı bitirilme ihtimalleri çok yüksek. Biz bu yıl içerisinde inşaatlara başlama hedefiyle hareket ediyoruz. Hedefimiz bu. Bu konuda karar verici değiliz. İhale süreçleri ve yasal süreler var. İhalelere itiraz edilmesi durumunda yargıya gidip gitmeyeceği konusunda bir belirsizlik var. Onlar bizim bugünden belirleyebileceğimiz konular değil. Ben arzu ederim ki en kısa sürede inşaatlarına başlanabilsin. İnşaatlarına başlanırsa yapımı süreleri uzun sürmez. Para problemi yok. Hedefimiz 2013 yılında başlayıp en geç 2015'te hizmete almak" ifadelerini kullandı.

23 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir