29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'i kana bulayanlara cez yağdı



 İzmir'de Yağhaneler mevkisinde, 5 yıl önce, park halindeki otomobile yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumandayla patlatarak bir askerin şehit olmasına, biri albay 23 kişinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 8'i tutuklu 20 sanığın yargılandığı dava sonuçlandı. Mahkeme heyeti, sanıklar Gökhan Dönmez, Zeki Bulut, Mehmet Sürme ile Takyedin Sürme'yi 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 496 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. 

Olay, 21 Ağustos 2008'de, Yağhaneler mevkisinde yaşanmıştı. Yeşillik Caddesi Elka Durağı yakınlarında park halindeki bir otomobile yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla er Hüseyin Arısoy şehit olurken, 1 albay, 2 asker, 8 polis memuru ve 12 sivil yaralanmıştı. Olayın ardından harekete geçen İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat ekiplerince yakalanan, eylemi gerçekleştirdikleri iddiasıyla yakalanan 'Ahmed' kod adlı Bünyamin Sürme ile Zeki Bulut, Gökhan Dönmez ve kendilerine yardımcı oldukları iddia edilen Takyeddin Sürme, Ramazan Tezcan, Halil Şimşek, Mehmet Sürme ve Yılmaz Şimşek tutuklanmış, diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde daha önce görülen duruşmalarda, Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, tutuklu 8 sanık hakkında, er Hüseyin Arısoy'u 'kasten öldürme' ve aralarında yaralanan albay ile polislerin de bulunduğu 23 kişiyi 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlarından 25'er kez ağırlaştırılmış müebbet ayrıca 'Patlayıcı madde bulundurmak' suçlarından da 8'er yıl, Yılmaz Şimşek ve Mehmet Sürme'nin de 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan 10'ar yıl, tutuksuz sanıklar R.S., A.S., C.S., A.Ö., O.T., R.T., V.T., R.Y., H.Ş., A.N., R.B. ve L.S.'nin de 'Terör örgütü üyesi olmak' suçundan 10'ar yıl hapis cezasıyla cezalandırılmalarını istedi. 

AVUKATLARIN TALEPLERİ REDDEDİLDİ 


İzmir 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Bünyamin Sürme, Mehmet Sürme, Takyeddin Sürme, Yılmaz Şimşek, Zeki Bulut, Gökhan Dönmez, Ramazan Tazecan ve Halil Şimşek ile avukatları katıldı. Sanık avukatları, sanık Bünyamin Sürme'nin avukatının değişmesi nedeniyle savunmalarını bu sanığın son savunması alındıktan sonra yapmak istediklerini belirtti. Beşinci yargı paketi hazırlıklarının sürdüğünü hatırlatan avukatlar, yeni yargı paketinin esaslı ve köklü değişiklikler öngördüğünü bu değişikliklerin de müvekkillerinin üzerlerine atılı suçlarla doğrudan ilgili olduğunu dolayısıyla yargı paketinin beklenmesini talep ettiklerini ifade etti. Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından, avukatların her iki talebinin de reddine karar verdi. 

2'ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 496 YIL 6 AY HAPİS 

Duruşmanın öğleden sonraki oturumunda avukatı değişen ve ek süre isteyen sanık Bünyamin Sürme'nin dışındaki sanıkların avukatları, müvekkillerinin tahliyelerini ve beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti verdiği 3 saatlik aranın ardından, tutuklu sanıklar Gökhan Dönmez, Zeki Bulut, Mehmet Sürme ve Takyeddin Sürme'yi er Hüseyin Arısoy'un şehit edilmesinden dolayı 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve diğer suçlardan toplam 496 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca diğer sanıklar Recep Sürme, Halil Şimşek Ahmet Sürme, Cüneyt Sürme'yi 13 yıl 6 ay, Hasip Şimşek, Leyla Sürme ve Abdurrezzak Öztep'i de 3 er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca, Recep Sürme, Ahmet Sürme ve Cüneyt Sürme hakkında yakalama ve tutuklama kararı verdi. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluklarının da devamına karar verildi. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti. 
Bahri KARATAŞ/DHA

20 Eylül 2013
Etiket; İzmir Yağhaneler, İzmir bomba, Bünyamin Sürme, Zeki Bulut, Takyeddin Sürme, Hüseyin Arısoy Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bombacıya iki kez ağırlaştırılmış müebbet
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir