28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'in EXPO 2020 sunumu alkışlandı



EXPO 2020 adayı İzmir, 'Daha İyi Bir Dünya için Yeni Yollar/ Herkes için Sağlık' temasıyla, Kasım ayındaki oylama öncesinde Fransa'nın başkenti Paris'te Uluslararası Sergiler Sürosu (BIE) Genel Kurulu’nda sunumunu yaptı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı, video görüntüleriyle desteklenen sunum, BIE Genel Sekreterliği'nden teşekkür, salondan ise alkış aldı. BIE Genel Kurulu’nda yapılan sunuma, İzmir adına Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İnciraltı EXPO Alanı'nın dünyaca ünlü Mimarı Zaha Hadid ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil katıldı.

İzmir’in 'Daha İyi Bir Dünya için Yeni Yollar/ Herkes için Sağlık' temasıyla yarıştığı EXPO 2020 adaylığının önümüzdeki kasım ayındaki oylama öncesindeki son sunumda ünlü sunucu ve gazeteci Defne Samyeli de görev aldı. Defne Samyeli’nin konuşmasının ardından İzmir’le ilgili hazırlanan film izletildi. Görüntülere ara verildiğinde Defne Samyeli, konuşmasını yapmak üzere İzmir Valisi, EXPO Yürütme Kurulu Başkanı Mustafa Toprak’ı kürsüye davet etti.

Vali Toprak, İzmir’in neden EXPO’ya aday olduğunu, EXPO’nun nerede ve ne kadar bir alanda yapılacağını anlattı. Kısa süre önce Çocuk EXPO’su düzenlendiğini hatırlatan Vali Toprak, "Burası EXPO’dan sonra Avrupa'nın en büyük kalıcı şehir parkına dönüştürülecek. Sürekli bir terapi ve tedavi alanı olacak. Amacımız tarihe gececek bir EXPO hazırlamak. Sizi ülkem ve şehrim adına selamlıyorum" dedi.

Vali Toprak’ın konuşmasının ardından İzmir’in EXPO tanıtım videosunun gösterimi sürdü. EXPO için hazırlanan, kentin bütün avantajlarına ve öne çıkan özelliklerine, EXPO alanında gerçekleştirilecek projelere, İzmir Kuş Cenneti'ne vurgu yapıldı. Sağlıklı yaşam tarzının oluşturulmasına yönelik olarak hazırlanan bir animasyon gösterildi. Çizgi filmdeki EXPO Man karakteri, çocuklara sağlık yiyecekler yemeyi, bilgisayar başında değil birbirleriyle dışarıda oynamaktan keyif almaları gerektiğini anlattı. İzmir adına daha sonra THY Genel Müdürü Temel Kotil konuştu.

THY’nin küresel arenadaki en güçlü hava yollarından biri olduğunu, Avrupa’daki en iyi havayolu seçildiğini anlattı. Kotil, "İzmir’in Avrupa’nın merkezi olduğunu söyleyebilirim. THY de büyüyor ve doğuyu batıya, batıyı doğuya yakınlaştırıyor. Her yıl 50 milyon kişiyi taşıyor. Senede 100 milyon yolcuya ulaşacağız. Birçok şehri 45 dakikalık süreyle İzmir’e bağlıyoruz. Adnan Menderes Havalimanı daha da büyüyor. Yılda 25 milyon yolcuya hizmet verecek. İzmir Türkiye'nin en önemli girişlerinden biri olacak. THY olarak da biz çok önemli bir taşıyıcıyız. EXPO için THY olarak direk uçuşlar düzenleme sözü ve tam destek veriyoruz. Hepinize EXPO 2020’ye kolay ulaşma imkanı sunacağız" diye konuştu. Daha sonra Dünya Sağlık Örgütü’nün İzmir’in sağlık temasıyla yaptığı adaylık başvuruna verdiği destek, video görüntüleriyle vurgulandı.

Bakan Egemen Bağış da İzmir adına bu toplantıya katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi, Türkiye’nin tüm kurumlarının İzmir’in EXPO 2020 adaylığını desteklediğini söyledi. Bakan Bağış, "2020 EXPO’su İzmir’de yapılırsa Avrupa Birliği’nin kuruluşuna temel olan ilkelerin İzmir’de hayat bulacağına inanıyorum. İzmir'in dünya sahnesinde sonsuza kadar iz bırakacağından emin olabilirsiniz. Türkiye her kesimiyle İzmir’in adaylığını destekliyor. Bu ortaklık İzmir’in ne kadar mükemmel olduğunu gösteriyor. İzmir, Hipokratın doğum yeri. İzmir ve Ege Bölgesi eski çağlardan beri sağlık alanında öncü olmuştur. EXPO İzmir’de yapılırsa BM’nin milenyum hedeflerine de katkıda bulunacak. İzmir'de EXPO 2020 ile bir adım daha atmanın zamanı geldi. Bu durum, İstanbul’un 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapma vizyonumuzla da örtüşüyor. Halkın daha sağlıklı olduğu bir yaşam felsefesi oluşturmak istiyoruz. İzmir’in yılda 300 gün güneş gören bir kent olması da çok önemli. İzmir en iyi çözümdür. EXPO’nun unutulmaz olmasını istiyorsanız, dünyanın bunu hatırlamasını istiyorsanız, İzmir’i seçin" dedi. Sunumun sonunda İzmir’deki Çocuk EXPO’sunun görüntüleri gösterildi. Çocukların İzmir’de ağırlanmaları, birbirleriyle kaynaşmaları, kendi kültürlerini sergilemelerinin yer aldığı görüntüler ilgi çekti. Sunum 'Herkes için sağlık' sözüyle bitirildi. Sunum salondan büyük alkış aldı. İzmir’in ardından sırasıyla Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai, Brezilya’nın Sao Paulo, Rusya'nın Ekaterinburg kentleri sunum yaptı. Üç ülkenin kentleri de kentlerini video görüntülerinin yer aldığı sunumlarla anlattı. Ekonomik sorunları olan ve yeterli hükümet desteği alamayan Tayland'ın Ayutthaya kenti ise adaylıktan çekilmişti.

PUTİN'DEN MESAJ

İzmir'in en güçlü rakiplerinden Rusya'nın Ekaterinburg kentinin tanıtımı da güçlü sunumuyla dikkat çekti. Ekaterinburg'un tanıtım filminde Rusya Lideri Putin'den, bu ülkede futbol oynayan Samuel Eto'o'ya, Uluslararası Uzay İstasyonundaki Rus kozmonotlara kadar sesli ve görüntülü mesajları yeraldı. Putin, EXPO'ya devlet olarak her türlü desteği vereceklerini ilan etti.

AKŞAM DA YEMEK VARDI

Uluslarası Sergiler Bürosu Genel Kurulu’nda EXPO 2020 adayı diğer aday kentlerle birlikte sunum öncesi ise İzmir heyeti, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı akşam yemeğinde buluştu. Paris'te Restaurant La Gare’da düzenlenen yemeğe, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Aziz Kocaoğlu, İnciraltı EXPO Alanı'nın Mimarı Zaha Hadid ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ile heyette bulunanların tamamı katıldı. Bakan Bağış, aynı masada oturduğu, İzmir’in yeni Valisi Mustafa Toprak’a, İzmir’deki asayiş durumunu sordu. İstanbul Taksim’de Gezi Parkı protestolarıyla ilgili olaylar çıktığını hatırlatan Bakan Bağış İzmir’de herhangi bir gerginlik olup olmadığını öğrenmek istedi. Vali Toprak da kendisine İzmir’de durumun sakin olduğu bilgisini iletti.

12 Haziran 2013
Etiket; izmir, expo, 2020, sunum, paris Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir