28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'in faytonlarında çifte standart



 İzmir'de, Büyükşehir Belediyesi'nin imkanlarıyla yenilenip, Avusturya'dan atlar getirilerek Birinci Kordon'da hizmete sokulan faytonlar ile Karşıyaka'da, özel kişilere ait faytonlar arasındaki fark dikkat çekiyor. Bu duruma tepki gösteren hayvanseverler, çifte standart uygulandığını belirterek karşı kıyıdaki atların şartlarının da iyileştirilmesini istiyor.

İzmir'de Büyükşehir Belediyesi bir yıl önce Birinci Kordon'daki faytonların işletmesini kendisi üstlendi. Avusturya'dan Haflinger cinsi 35 at getirtilip, Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde, Viktorya klasik tarzı körüklü faytonlar yaptırıldı. Bu faytonları da özel kıyafetleri olan sürücüler kullanmaya başladı. Atların en iyi şekilde bakımları yapılıp, beslenmeleri sağlanırken, özel barınaklar, güneşten korunacak duraklar, sulaklar ve çeşme yapıldı. Tüm ihtiyaçları karşılanır oldu. Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketlerinden İZULAŞ bünyesinde hizmet veren faytonların bu yenilenmiş hali, hem yerli hem de yabancı turistlerin büyük beğenisini topladı. 

KARŞI KIYIDA DURUM FARKLI

Birinci Kordon'daki faytonlar beğeni toplarken, Körfezin öte yakasındaki Karşıyaka'daki durum ise çok farklı. Özel kişilere ait faytonlara koşulan atlar, kızgın güneşin altında bekleyerek hizmet veriyor. Diğer zamanlarda arsalarda başıboş bırakılan atlar, buldukları otlarla, çöp artıklarıyla besleniyor. Atlar sahipleri tarafından hurda toplama işlerinde de kullanılıyor. Atların bu perişan hali, görenleri üzüyor. İki yakadaki atların bu farklı durumu, hayvanseverlerin tepkisini çekiyor.

İYİLEŞTİRME İSTEDİLER

Atlara ayrımcılık yapıldığını ileri süren hayvanseverler, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'ne verdikleri dilekçelerle, Karşıyaka'daki faytonların da Birinci Kordon'da hizmet verenlerin standartlarına getirilmesini istedi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İzmir Temsilcisi Esin Önder, atlar arasındaki bu durumun kabul edilemez olduğunu belirterek, "Kordon'da faytonlarla ilgili düzenleme yapıldığında İl Hayvanları Koruma Kurulu'nda alınan kararlar olmasına rağmen, Karşıyaka'daki faytonlarla igili hiçbir iyileştirme çalışması yapılmadı. Faytonlar yasal belgeleri olmadan işe çıkartılıyor, atlar acımasız bir şekilde kullanılıyor. Birçok hayvan trafikte yere yığılıp, yaralanıp ölüyor. Bütün gün güneş altında bırakıldıkları yetmez gibi, tuvalet ihtiyaçları doğmasın diye tüm gün yem ve su da verilmiyor. Kordon'daki iyileştirme Karşıyaka'da yapılsın" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise faytonlarla ilgili projenin sadece Birinci Kordon düşünülerek hayata geçirildiğini belirtti. Karşıyaka'da benzer bir projenin uygulanmasına ise faytonların, ilçenin ana güzergahlarından olan Yalı Caddesi'ni kullanmaları ve trafik akışını olumsuz etkilemeleri nedeniyle sıcak bakılmadığı öğrenildi.

İKİ YAKADAKİ FAYTON FİYATLARI

Karşıyaka İlçesi'nde şahısların hizmet verdiği 35 fayton bulunuyor. Karşıyaka İskelesi ile Bostanlı arasında sefer yapan faytonlarda, gidiş dönüş için 40 TL, tek gidiş için ise 25 TL alınıyor. Birinci Kordon'da ise 12 fayton ile Haflinger cinsi, 3-6 yaş arası 35 atla hizmet veriliyor. Alsancak Limanı ile Konak arasında sefer yapan faytonların tek gidiş bilet ücreti yabancı turistler için 10 Euro, İzmirliler ve yerli turistler için ise 20 TL.

22 Ağustos 2013
Etiket; izmir, fayton, çifte, standart Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir