24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'in gururu Pınar Karşıyaka



Hepimizmir - Eurocup son 32 M Grubu’nda mücadele eden Pınar Karşıyaka evinde Paris Levallois’i ağırladı. Yeşil kırmızılılar sahadan 86-79’luk galibiyet ile ayrılarak 4'te 4 yaptı ve sekizli finale kalmayı garantiledi.

Pınar Karşıyaka mücadeleye Juan Palacios, Bobby Dixon, Kenny Gabriel, Jon Diebler, DJ Strawberry ilk 5’i ile başlarken Paris Levallois; Sharrod Ford, Maleye Ndoye, Giovan Oniangue, Mike Green ve Blake Schilb ilk 5’i ile sahadaki yerini aldı.

Karşılaşmanın ilk sayıları Juan Palacios’tan geldi: 4-0. Taraftarının müthiş desteği ile maça hızlı başlayan yeşil kırmızılılar ilk üç dakikayı 11-7 önde geçti. DJ Strawberry’nin sayılarına karşılık Paris ekibi de hücumda isabetli atışlar bulunca skor 15-12’ye geldi. Jon Diebler’ın serbest atışları skoru 20-17’ye taşırken bu, aynı zamanda, Pınar Karşıyaka’nın Avrupa kupalarındaki 10.000’inci sayısı oldu. Özellikle Blake Schilb’in son bölümde etkili olduğu ilk çeyrek rakip ekibin 25-28’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci çeyrek Xavier Corosine’in üçlüğü ile başladı: 25-31. Hücumda istediğini bir türlü gerçekleştiremeyen Pınar Karşıyaka sayı bulmakta zorlandı. Bobby Dixon’ın üçlüğü ile bir an için hareketlenen Kaf Kaf, yapılan top kayıpları nedeniyle rakibini yakalayamasa da iyi savunma ile farkın açılmasına engel oldu: 28-33. Moladan sonra Kenny Gabriel’ın meşhur alley-oop’u ile kendine gelen Pınar Karşıyaka ardından Dixon’ın hızlı hücumu ile 35-33 öne geçti. İyice ritmini yakalayan İzmir temsilcisi ilk yarıyı 49-43’lük skor üstünlüğü ile kapattı.

İkinci yarı karşılıklı sayılar ile başladı. 24. dakikanın 54-49’luk skor ile geçildiği mücadelede savunmasını sertleştiren Pınar Karşıyaka, Jon Diebler’ın üçlüğü ile farkı 11’e kadar çıkardı: 60-49. Maleye Ndoye tarafından bulduğu sayılar ile farkı 3’e kadar indiren Paris Levallois 28. dakikada eşitliği yakaladı: 61-61. Oldukça çekişmeli geçen son bölüm sonucunda üçüncü çeyrek konuk ekibin 65-67’lik skor avantajı ile geçildi.

Son çeyrek DJ Strawberry’nin üçlüğü ile açıldı: 68-67. Üst üste sayılar bulan yeşil kırmızılılar 8-0’lık seri ile73-67’lik skoru yakaladı. 35. dakikaya 78-70 önde girmeyi başaran Kaf Kaf rakibinin kendisini tekrardan yakalamasına izin vermedi. ve son 1.5 dakikaya 8 sayılık farkla girilen mücadeleyi 86-79’luk skor ile kazanarak adını son 16’ya yazdırdı.

Pınar Karşıyaka’da DJ Strawberry 19, Jon Diebler 17, Bobby Dixon 16, Juan Palacios 13 sayı ile oynadı.

Paris Levallois’de Sharrod Ford 21 sayı ile günün en skoreri olurken Blake Schilb 18, Maleye Ndoye 17 sayıyla maçı tamamladı.

Bol konuklu gece
Yeşil kırmızılıların bu akşamki maçını Başkan Fatih Diniz ile bilikte izlemeye, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve ünlü gazeteci Uğur Dündar da geldi. Ayrıca Karşıyaka futbol takımının oyuncuları da mücadeleyi tribünden takip edenler arasındaydı.

Taraftarlardan büyük ilgi
Sezon başından beri Avrupa’da başarılı bir performans gösteren Pınar Karşıyaka’yı taraftarları bu maçta da yalnız bırakmadı. Salonun tamamını dolduran yeşil kırmızılı seyirciler maç  boyunca takımlarına büyük destek oldu. Ayrıca bazı taraftarlar All-Star yarışmasında smaç şampiyonu olan Kenny Gabriel’in maskesi ile tribündeki yerlerini aldı.

10.000’inci sayı geldi
Arupa kupalarında ilk maçına 1975-1976 sezonunda çıkan Pınar Karşıyaka bu akşamki Paris Levallois karşılaşmasına çıkmadan önce şimdiye kadar rakip potaya 9981 sayı göndermeyi başarmıştı. Yeşil kırmızılılarda akşamın 19. sayısı Jon Diebler’ın serbest atışları sırasında gelince 10.000 sayıyı yollayan isim de ABD’li oyuncu oldu.

30 Ocak 2015
Etiket; pınar karşıyaka Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Pınar Karşıyaka Campbell'i aldı
Taraftarı dövdüler.. Azmettiren Başkan mı?
Karşıyaka'dan Federasyona büyük tepki
Kaf-Kaf nakavt oldu
Kaf Kaf'tan çifte standart isyanı
Pınar KSK'ye tanıdık rakip
Ege'de sporun şeref kürsüsü
Kaf Kaf Aslan'ı devirdi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir