29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir’in ilk ve tek Mekatronik Mühendisliği İKÇÜ’de



Bünyesinde makine, elektrik-elektronik,kontrol mühendisliği ile yazılım mühendisliği çalışma konularını içeren Mekatronik Mühendisliği sanayinin aradığı en gözde mühendislik alanlarından biri haline geldi. Mekanik ve elektronik kelimelerinin birleşiminden oluşan Mekatronik Mühendisliği, istihdam alanı oldukça geniş bir alan olarak mühendislik alanına ilgi duyan öğrencilerin de tercihlerinin ilk sıralarında yer almaya başladı.

İzmir’in ilk ve tek Mekatronik Mühendisliği İKÇÜ’de

Öğrencilerinin eğitim hayatı sonrasının kariyer planlamasını da önceliği haline getiren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, bu önemli meslek kolunu eğitim programlarına ekleyerek bir ilki daha hayata geçirdi.

Kuruluşundan itibaren altyapı çalışmalarını başarıyla sürdüren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü ile İzmir’in ilk ve tek lisans programına sahip fakülte ünvanını aldı. 2013-2014 öğretim yılında ilk öğrencilerini alacak İKÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi, Mekatronik Mühendisliği Bölümü %100 İngilizce eğitim dili ile eğitime başlamaya hazırlanıyor.

“Mekatronik Mühendisliğinin çalışma alanı oldukça geniş “ Bölüm ile ilgili bilgi veren İKÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Okur, Mekatronik Mühendisliğinin çalışma alanının oldukça geniş olduğunu söyledi. Dekan Prof.Dr.Okur, “Mekatronik Mühendisleri mezun olduktan sonra Endüstriyel Sanayi, Savunma Sanayi, Sağlık Endüstrisi, Otomotiv Endüstrisi, ARGE Merkezleri ve daha birçok kamu veya özel kuruluşta görev alabilir, teknoloji, tasarım ve ürün geliştirme süreçlerine katkı sağlayabilir” dedi.

“Mekatronik, yüzyılın en çok aranan mühendislik alanlarından biri oldu” Dünyadaki Mekatronik alanındaki gelişmelere de dikkat çeken Prof.Dr.Okur, 1990’larda, iletişim teknolojisine internet kullanım ağının da yoğun şekilde katılmasıyla mekatronik ürünlerin bu geniş ağlara bağlandığına dikkat çekti. Prof.Dr.Okur, “Hızla gelişen bilgi teknolojilerinde robotik kolların uzaktan kontrolünün mümkün hale getirilmesine ek olarak, daha küçük (hatta mikro boyutlarda) algılayıcı ve motor teknolojisi yeni ürünlerde kullanılmaya başlandı. Numerik kontrol edilen makineler ve robotlar etkin hale geldi,. Elektronik motor kontrolü ve kilitlenmez- frenleme sistemi otomotiv uygulamaları yaygınlaştı. Sonuç olarak Mekatronik yüzyılın en çok aranan mühendislik alanlarından biri oldu” diye konuştu.

“İAOSB’nin katkısıyla istihdam sıkıntısı olmayan bir öğrenim hayatı” Günümüzde cep telefonlarından otomotiv teknolojisine, savunma sanayinden biyomedikal teknolojilere kadar bir çok alanda mekatronik kullanıldığını vurgulayan İKÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Okur, üniversitenin İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB)’ye yakın olmasının öğrencilerin istihdam sıkıntısı yaşamayacakları bir öğrenim hayatına sahip olmasında çok önemli bir unsur olduğunu belirtti.

Prof.Dr.Okur, “İKÇÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi öğrencileri eğitim hayatları boyunca görev alacakları projelerde sanayi ile işbirliği yaparak tecrübe edinmelerine fırsat sağlayacaktır. Bu deneyim, öğrencilerimizin mezuniyetlerinden sonrasındaki kariyerlerine olumlu etki yapacak ve iş bulma olanaklarını arttıracaktır. Tüm bunların yanında, Erasmus ve benzeri öğrenci değişim programlarına verdiğimiz destekler ile öğrencilerimizin eğitim hayatlarının belirli bir kısmını yurt dışında devam etmelerine olanak sağlamaktadır” dedi.

08 Temmuz 2013
Etiket; katip, çelebi, üniversitesi, mühendislik, ilk, mekatronik Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
İzmir uzlaştırıyor
Gıda zehirlenmelerine karşı basit tedbirler
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Yaşar Üniversitesinden TÜBİTAK başarısı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir