19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'in kalbi Pınar Karşıyaka ile atacak



Pınar Karşıyaka'nın tarihinde ilk kez katıldığı FIBA Eurochallenge Cup Final Four organizasyonu Karşıyaka Arena’da yarın başlayacak.

Dev buluşmada ilk maçı Rusya’nın Krasniye Krylia takımıyla, Fransız temsilcisi BCM Gravelines oynayacak. Saat 17.30’da başlayacak mücadeleyi kazanan takım, F4’ün ilk finalisti olacak. Bu maçın ardından temsilcimiz Pınar Karşıyaka, Alman ekibi EWE Baskets Oldenburg’la kozlarını paylaşacak. Başlama saati 20.00 olarak belirlenen randevuda yeşil-kırmızılı temsilcimiz galip gelirse, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında finale kalacak.

Günler öncesinde satışa çıkan ve büyük bölümünün tükendiği açıklanan 120 TL’lik biletlerin kalan kısmının satışı, Arena’daki gişelerden sürecek. FIBA Eurochallenge Cup Final Four’daki tüm maçları TRT Spor ve TRT HD kanalları Final Four öncesi dört takımın antrenörleri ve kaptanları, Karşıyaka Arena’da düzenlenen basın toplantısında biraraya geldi.

Meslektaşlarına, "Hoşgeldiniz, sizi ağırlamaktan çok memnunuz" diyen Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca, Final Four’un Türkiye, İzmir ve Karşıyaka için önemli bir organizasyon belirterek şöyle konuştu:

"Buraya gelmek için çok ter döken, sezonun en iyi dört takımı karşılaşacak. Taraftarımızın desteğiyle önce finale çıkıp, ardından kupayı ilk kez Karşıyaka’ya kazandırmak istiyoruz" dedi. Pınar Karşıyaka'nın yarınki rakibi EWE Baskets Oldenburg’un Antrenörü Sebastian Machowski ise, "İzmir’de çok sıcak karşılandık. Sezonun en önemli dönemini yaşıyoruz. Rakibimizin ev sahibi avantajına sahip olduğunu, ateşli taraftarını biliyoruz. Final için herşeyi yapacağız" dedi.

Rusya temsilcisi Krasnye Krylia Antenörü Sergey Bazarevich ise ilk günden beri Eurochallenge Cup’ı kazanmak için sahada olduklarını dile getirdi. Basketbolculuk yıllarında Yıldırımspor ve Tofaş formalarını giyen, Rus Milli Takımı’nın unutulmaz yıldızlarından Bazarevich, Türkiye’de sık sık rakip olduğu Ufuk Sarıca’yla da hasret giderdi. Fransa ekibi BCM Gravelines’in Koçu Christian Monschau, Türkiye’den kupayla ayrılmak istediklerini dile getirerek, "Başarı için elimizden geleni yapacağız. Önce Krşylia’yı geçmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

PINAR KARŞIYAKA İÇİN TARİHİ MAÇLAR

Pınar Karşıyaka, ev sahipliği yaptığı Eurochallenge Cup Final Four organizasyonunda mutlu sona ulaşırsa, Anadolu Efes (Efes Pilsen) ve Beşiktaş’tan sonra Avrupa’da kupa kazanan üçüncü erkek basketbol takımımız olacak. Efes Pilsen’in 1996 yılında Koraç Kupası’nı kazanarak bir ilki gerçekleştirmesinin ardından, geçen sezon Beşiktaş’ın Eurochallenge Cup’ı müzesine götürmesiyle yüzü gülen Türk basketbolu, aynı başarının tekrarını bu kez İzmir temsilcisinden bekleyecek.

25 Nisan 2013
Etiket; Pınar, Karşıyaka, İzmir, Basketbol Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir