19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'in "moda" hamlesi



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bir araya gelen ve bazıları İstanbul’da yaşayan İzmirli moda tasarımcıları, moda yazarları, mimar ve akademisyenler ile giyim sanayicileri, İzmir’in moda vizyonunu oluşturacak yol haritasını belirledi.

Toplantıda İzmir’in Moda Tasarımı Manifestosu için de önemli adımlar atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünden hayata geçirilen Akdeniz Akademisi, İzmirli modacılarla birlikte İzmir’in Akdeniz moda merkezleri arasındaki yerini alması için çalışmalara başladı. Oluşturulan çalışma grubu, ilk olarak İzmir’in Moda Tasarımı Manifestosu’nu şekillendirmeye başladı.

İzmir’in moda konusunda atılım yapması amacıyla, Akdeniz Akademisi Tasarım Koordinatörü ve Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Nükhet Şenkaya, Emel Akın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arzu Marmaralı’nın yanı sıra, bazıları İstanbul’da yaşayan çok sayıda İzmirli moda tasarımcısı, moda yazarı, mimar, tasarımcı, akademisyen, ayakkabı tasarımcısı ve tekstilci katıldı.

Akdeniz Akademisi çatısı altında bir araya gelen moda tasarımcıları, öğretim üyeleri ve sektör temsilcileri, İzmir’in moda vizyonunu oluşturacak yol haritasını belirledi. İnovasyon ve tasarım IF Wedding Fuarı öncesi, İzmir’in moda tasarımı konusundaki dinamiklerini harekete geçirecek ve potansiyelini artıracak çalışmaları gerçekleştirmek hedefiyle oluşturulan “Çalışma Grubu” moda tasarımı vizyonunu belirleyecek manifesto için önemli adımlar atıldı.

‘Moda Tasarımı Toplantısı’nda, İzmir’in IF Wedding Fuarı’yla geldiği gelişme noktasında, yeni güç alanının inovasyon, tasarım ve trend yaratmak olduğu da vurgulandı. İzmir’de endüstriyel gelinlik üretiminin geliştiği, bu endüstriyel üretimi tasarımla bütünleştirmek gerektiği belirtildi.

Odakta Akdeniz Akademisi var

İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2011 yılında gerçekleştirilen Tasarım Forumu’ndan bugüne kadar tasarım alanında adımlar atılmaya devam ediliyor.

İzmir’in tasarım alanında hedeflerin takipçisi olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan İzmir Akdeniz Akademisi, öncelikle bir tasarım danışma kurulu oluşturdu. Akdeniz Akademisi Tasarım Danışma Kurulu toplantılarında, İzmir’in bir tasarım kenti olması ve Akdeniz’de saygın bir tasarım merkezi düzeyine taşınması konusunda görüşler sunuldu. İzmir’de tasarım talebinin geliştirilme potansiyeli olması ve üniversitelerde tasarım ile ilgili gelişmiş bölümlerin bulunması nedeniyle Akademi; tasarım pratiğini, bilincini, bilgisini, etkinliklerini ve kentin tasarım donanımını geliştirmek, önerilen projelerin hayata geçirilmesi sağlamak için çalışmalarına başladı.

07 Ocak 2014
Etiket; izmir moda tasarım, izmir akdeniz akademisi, tevfik balcıoğlu, arzu marmaralı, nükhet şenkaya Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Amaç İzmir'i tasarım kenti yapmak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir