16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'in yeni valisi göreve başladı



Valiler kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği’nden İzmir Valiliği’ne atanan Mustafa Toprak, kente gelerek göreve başladı. Valilik binasına gelen Toprak, kurum müdürleri, kaymakamlar ve valilik çalışanları tarafından Hükümet Konağı önünde uzun bir protokol kuyruğuyla karşılandı. Valilik binasında basın mensuplarına açıklama yapan Vali Toprak, İzmir’in Ege’nin incisi olduğunu söyledi.

İzmir’in sanayi, liman, turizm ve ticaret kenti olduğuna değinen Toprak, kentin EXPO 2020 adaylık temasına uygun olarak sağlık ve şifa merkezi olduğunu belirtti. İzmir’in barış ve hoşgörünün merkezi olduğu kadar farklı din ve dinlerin bir araya geldiği bir kent olduğunu söyleyen Toprak, “Kentin tüm dinamikleri uyum ve koordinasyon içinde sorunların çözümü için bir arada olacağız. Alın terimizi ortaya koyup hep birlikte çalışacağız. Bakışımız ve anlayışımız insan odaklı olacak. Bu anlayışın hissedilmesi için daha fazla halk arasında olacağız. Bu kanal bizden öncede açıktı ama bundan sonra daha açık olacaktır” dedi. Her kentin önemli bir gündem maddesi olduğunu söyleyen Toprak, EXPO 2020’nin gündem maddelerinde önemlilik sırasında başı çektiğine dikkat çekti.

EXPO 2020 kazanılmasının planlı ve programlı bir çalışmayla mümkün olacağını söyleyen Toprak, “İzmirimiz inşallah Kasım 2013 te Paris'te yapılacak oylamada EXPO 2020'ye sahip olacak. EXPO Genel Sekreterliği ve Yürütme Kurulu aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Sayın bakanlarımızın önümüzdeki günlerde yeni ziyaretleri de olacak. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımız her gittikleri yerde EXPO'yu ana gündem maddesi olarak sunmaya devam edecekler. 163 oy kullanacak ülkenin her birine ziyaretler olacak. Hedefe inanmak, kazanmanın temelidir. Ben bu işin inandığımız ölçüler içerisinde gerçekleşeceğine inanıyorum, durmak yok, çalışmamız gerekiyor. Burada yapılacak sabit kalıcı yatırımlarla birlikte EXPO sonrasında da hem İzmir hem dünya ülkeleri kazanacak” diye konuştu.

İzmir'in yeni Valisi Toprak, kentin devam eden yatırımlarını da yakından takip ettiğini söyledi.

Toprak sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir-İstanbul Otoyolu çalışmalarının bir an önce bitirilmesi için gayret sarfedeceğiz. Hızlı tren meselesinin takipçisi olacağız. Devam eden banliyo çalışmalarının hedeflenenden önce bitirilmesi için çalışacağız. Sabuncubeli, Konak tünellerinin bitirilmesi, otoyol bağlantılarının kurulması, İzmir-Aydın Çevreyolu ve İzmir-Çeşme otobanlarının altyapı ve köprü sistemlerinin biran önce bitmesi için de çaba göstereceğiz. İzmir-Ankara Otoyolu planlama ve projelendirme çalışmalarını da takip edeceğiz. Çandarlı Limanı da İzmirimize ve ülkemize önemli bir değer katacak. Alsancak Limanı'nın içerisindeki yolcu ve yük taşımacılığının birbirinden ayrılması ve yatırımların bir an önce bitmesi de takip etmemiz gereken işlerdendir. Turizm de vazgeçilmez. Kruvaziyer için Alsancak Limanı'nın kapasitesinin artırılması gerekiyor. Sağlık ve eğitim alanındaki çalışmaların daha da ileriye götürülmesi gerekiyor. Çiğli'deki hastanenin bitmesi, Yenişehir ve Bayraklı sağlık kampüslerinin tamamlanması konusunda heyecanımızı ve gayretlerimizi göstereceğiz. İzmir ilinde insan başına düşen su miktarının arttırılması için çalışmalar yapacağız."

31 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir