20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmirli basketçiler ABD yolcusu



Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile bir araya gelen İzmir Üniversitesi Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı, spor diplomasisi ile kültürel ilişkileri güçlendirme ve bilgi alışverişinde bulunmanın amaçlandığı etkinlikte Türkiye’yi temsil etmek üzere Amerika yolcusu.

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği ile kurulan iyi ilişkiler sonucu engelli dansçılardan oluşan ILL-Abilities topluluğunu ağırlayan ve İzmir’de bulunan engelli vatandaşlar ile buluşturan İzmir Üniversitesi, bu kez de sponsoru olduğu Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü (KES) Basketbol Takımı oyuncularını Amerika’ya yolcu edecek. 27 Haziran’da 12 kişilik kadrosu ile Washington’a hareket edecek ekip, Illinois ve George Mason Üniversitelerini ziyaret edecek, engelli sporcular ile birlikte 4 günlük bir kampa katılacak ve NBA ve beysbol ligi maçlarını izleme şansı bulacak.

Büyükelçi Ricciardone ile bir araya geldiler

Seyahatleri öncesi işlemlerin tamamlanması amacı ile A.B.D.’nin Ankara Büyükelçiliği’ne giden Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı üyeleri, Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile bir araya geldi. Büyükelçi Ricciardone’nin ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiğini belirten Kulüp Başkanı Osman Ertöz, “2011-2012 sezonundan bu yana sponsorumuz olan İzmir Üniversitesi sayesinde böyle bir organizasyon içinde bulunacağımız için büyük kıvanç duyuyoruz. 25 yaş altı spor yapan gençler ve antrenörlerle spor diplomasisi ile kültürel ilişkileri güçlendirme ve bilgi alışverişinde bulunmanın amaçlandığı etkinlikte ülkemizi ve İzmir Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. Bize bu olanağı sunan İzmir Üniversitesi ve Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçiliği’ne teşekkür ederiz” diye konuştu.

Engelli vatandaşlarımız konusunda her zaman duyarlı bir üniversite olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü Basketbol Takımı’na verdiğimiz destek ile Türkiye’de üniversite-tekerlekli sandalye basketbol takımı işbirliğinin tek örneğini sürdürüyor olmaktan dolayı gururluyuz. Engelli vatandaşların sosyal hayat içinde daha fazla yer alabilmesi için etkinlikler yapıyor, sosyal sorumluluk projelerine destek veriyoruz. Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nin ILL-Abilities dans grubunu ağırlamamızın ardından bu yıl ikinci kez İzmir Üniversitesi ile işbirliği yapıyor olması bizler için büyür onur” açıklamasında bulundu.

Ziyaretleri boyunca A.B.D.’nin kültürel özelliklerini yerinde görme, tarihi ve siyasi gelişimi hakkında fikir alma olanağı bulacak ve gezilere katılacak olan basketbol takımı, tekerlekli sandalye basketbol takımı olarak sportif becerilerini ve tekniklerini geliştirme, engelli psikolojisi ve rehabilitasyonu, fırsatları değerlendirme gibi konularda eğitim alacak, NBA liginde yer alan Washington Mystics ve the Tulsa Shock ve beysbol liginde yer alan Washington Nationals ve the Milwaukee Brewers maçlarını izleme şansı bulacak. Türkiye’nin spor elçileri olarak Amerikalı tekerlekli basketbol takımları ile maç yapma deneyimi de yaşayacak olan ekip, iki ülke arasındaki sosyal ve sportif ilişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacak.

21 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir