28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmirlilere gayrımenkul yatırım tüyoları



İzmir'de konut ihtiyacı olanlara ya da gayrımenkule yatırım yapıp yapmama konusunda tereddüt yaşayanlara uzman tavsiyeleri.  İzmir'de yatırım için yıldızı parlayan bölgeler hangileri? Hangi semt ve bölgelerden konut almalı?

Konut alımı için beklemek gerekiyor mu, yoksa hemen harekete mi geçmeli?

Eskidji İzmir Bölge Ortağı Ali Erten, bu soruların cevaplarını verdi.

Erten, "Konut almak isteyenlere artık ihtiyaçlarını ertelememelerini öneriyorum. Konut almanın tam zamanıdır. Önümüzdeki dönemde faizler yükselmese bile konut fiyatları yükselişe geçecek" dedi.

Eskidji İzmir Bölge Ortağı Ali Erten, gayrimenkul sektöründe hareketlenme görüldüğünü anlatırken, yatırımcılara ışık tuttu. Banka mevduat faizlerinin nette yüzde 6 düzeyinde, bankaların verdiği mortgage kredi faizlerinin de yüzde 0.70 düzeyine kadar indiğini belirten Erten, ertelenen taleplerin satışa dönmeye başladığını söyledi.

FİYATLAR ARTACAK

Bu iyileşmenin daha çok proje bazında üretilen konutlar için geçerli olduğunu, iyileşmenin 2'nci el konut satışlarına henüz yansımadığını vurgulayan Erten, şöyle dedi:

"Konut kredi faizlerinin daha da düşeceğini sanmıyorum. Ama öte yandan daha da düşmesini beklerken fiyatların artacağı kesin. Ayrıca artık faiz indirimlerinin de sonuna yaklaşıldığını düşünüyorum. Hatta bundan sonra artış eğilimi bile olabilir. Ama artık görünüyor ki konut kredi faizleri düşse veya bugünkü seviyelerini korusa da konut fiyatları artacak. Firmalar, bankalarla anlaşarak inanılmaz güzel satın alma koşulları sunuyor. Konut almak isteyenlere artık ihtiyaçlarını ertelememelerini öneriyorum; Şu anda hem faizler düşük, hem fiyatlar hala uygun. Bu ikili her zaman bir arada bu şekilde bulunmaz."

"KÜÇÜK METRAJLI EVLER TERCİH EDİLİYOR"

Son yıllarda ev tipi tercihlerinde değişiklik yaşandığını, küçük metrajlı dairelere yöneliş olduğunu aktaran Erten, geçmişte kriz ortamlarının yarattığı acı tecrübeler, iş ve gelir kaybı korkularının alıcıları, borçlanarak risk almaktansa daha kolay ödenebilir, daha uygun fiyatlı konutlara yönelttiğini belirtti. Gayrimenkulün ihtiyaç ve yatırım amaçlı alındığını ifade eden Erten, şunları söyledi:

"Konutta, kira getirisi tabii ki önemli ama sırf kira getirisi için konut önermiyoruz. Konut için yaşam alanının genelinde sağlanan konfor ve yapı güvenliği yanında değer artış potansiyeline de dikkat etmek gerekir. İşyeri, ofis gibi ticari yatırımlarda direkt olarak bölgenin ticari kapasitesine ve kira getirisine bakmak gerekir. Bu tür gayrimenkullerde, aldığınız kirayla ödediğiniz parayı 10-12 yıl aralığında geri alabilirseniz iyi bir yatırım yapmış olursunuz. Bu rakam konutlarda 25-30 yıla kadar çıkar. Arsa yatırımları ise daha uzun vadeli, ancak en yüksek getiriyi sağlayan yatırımlardır. Arsaları, henüz daha çok gelişmemiş, ama gelişme potansiyeli olan, şehrin gelişme planlarına uygun bölgelerden seçmek gerekir."

İZMİR'İN YILDIZI YÜKSELEN BÖLGELERİ

Çağdaş yapısı ve rahatlığı ile yaşanabilir kent unvanına sahip İzmir'in gayrimenkul sektöründe de yıldızının parladığını belirten Erten, her bölgenin alıcısı olduğunu, ancak Karşıyaka ve Narlıdere’nin daha ön plana çıktığını ifade etti.

Ticari yatırımlar için ise Bayraklı ve Alsancak’ın gözde bölgeler arasında yer aldığını belirten Erten, arsa yatırımı için ise şehrin biraz dışına, ama gelişme potansiyeli olan bölgelere yönelmek gerektiğini vurguladı. Yeni yatırım bölgeleri konusunda ipuçları veren Erten, “Bu anlamda Çiğli - Menemen aksı, Çiğli- Sasalı ve Kaklıç bölgeleri, Güzelbahçe- Seferihisar aksı, Foça ve çevresi, Alaçatı en yüksek getiriyi sağlayacak bölgeler olarak önerebilirim. Ayrıca, yapılmakta olan İzmir- İstanbul otoyolu güzergahına ve Bornova-Mavişehir çevre yolu güzergahına dikkat edilmeli” diye konuştu.

23 Haziran 2013
Etiket; konut, gayrimenkul, ali, erten, yatırım, izmir, eskidji Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir