29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İZSU'nun tarife değişikliği abonelerini yaktı



Değişiklikle ilgili tebligat yapılmadı iddiası

İZMİR'de 'bahçe suyu tarifesi' kullanan aboneler, İZSU'nun Mayıs 2014 tarihinde tarife değişikliğine gitmesi ve durumdan haberdar olmamaları nedeniyle şok su faturalarıyla karşılaştı. Bahçe suları konut tarifesine alınınca kullanım miktarına bağlı olarak kademeli şekilde hesaplanan faturalar 10 katına kadar çıktı. Aboneler İZSU müdürlük ve şefliklerini dilekçe yağmuruna tuttu. 

İZSU Genel Müdürlüğü, 2 yıl önce Tarifeler Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, ilçelerde uygulanan tarım ve hayvancılık abone tipi tarifesini genişletti. Konutların bahçelerinin bu tarifeden sulanabilmesine olanak yaratan bir karar alındı. Konut aboneliği bulunan 7 bin İzmirli aynı adrese 'bahçe suyu' aboneliği müracaatı yaptı. Talepte bulunan aboneler yeni hat döşeterek ayrı su saati taktırdı. Bahçelerini ucuza ve kademesiz sulamak isteyen site içindeki ve müstakil konutlar yaklaşık bin lira masraf ederek bu abone tipine geçti. Konutta kullandıkları suyu ayrı, bahçede kullandıkları suyu ayrı saatten ölçtüren aboneler, konutta suyun metreküpüne 3.12 TL diğer saatten aynı miktar suya ise 'bahçe suyu' olarak 0,79 kuruş ödemeye başladı. İZSU iki yıl sonra, uygulamayla birlikte su kullanımının geçen senelere göre yüzde 30-40 oranında arttığını, ucuz su tarifesinden yararlanarak usülsüz kullanımların çoğaldığını tespit etti. Bazı yazlıkçıların havuzlarını doldurduğunu, büyük çim alanlarını suladıklarını, yazlıklarının bahçesinde sebze ektiklerini belirledi. İZSU, bu yüzden tüm tarifeyi değiştirdi. 

DEĞİŞİKLİKLE İLGİLİ TEBLİGAT YAPILMADI İDDİASI

İZSU Mayıs 2014 tarihindeki kararı ile Çiftçi Kayıt Sistemi Belgesi bulunan ve tarım ve hayvancılıkla profesyonel olarak uğraşan aboneler avantajlı bahçe suyu tarifesinde bırakılırken, diğerleri normal konut tarifesine geçirildi. Yeni tarifeyle kademesiz suyun metreküpüne 79 kuruş ödeyen bu aboneler, Temmuz ayında yürürlüğe giren genel su zammıyla birlikte 0-20 metreküp arası 3.43 TL, 20 metreküp ve üzeri kullanımda ise 8.03 TL ödeyecek şekilde faturalandırıldı. Adreslerine değişiklikle ilgili herhangi bir tebligat yapılmadığını iddia eden aboneler yüksek rakamlı şok faturalarla karşılaştı.

Verdikleri dilekçelerle, duyurusu yapılmadığını öne sürdükleri değişiklikten dolayı mağdur olduklarını ve son faturalarının tebligattan önceki tarifeden alınmasını istediklerini belirten abonelerden Foçalı Levent Koç, "Özendirildik, masraf yaptık, hat çektirdik. Depozito ödedik, ikinci bir su saati taktırdık. Bize tebliğ edilmeyen bir kararın ardından 511 TL faturayla karşılaştım. Bazı sitelerde bu miktar binlerce lirayı buldu. Yaptığımız masrafları da fatura bedellerinden dolayı yaşadığımız mağduriyet miktarlarını da İZSU'dan geri istiyoruz. Aksi takdirde yasal yollardan hakkımızı arayacağız" dedi.

İZSU'nun hak arayan abonelerin dilekçelerine cevap olarak Genel Müdür Yardımcısı Serpil Baran imzasıyla alınan kararın tarihi ve numarasını içeren bilgi notu gönderdiği öğrenildi.

 


17 Temmuz 2014
Etiket; İzsu, abone, tebligat, haberegeli.com, Haberegeli Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Pis kokunun sorumlusu kim?
İzmir'in suyunda tehlike yok
Belediye suyu böyle satacak
Muhtarlıklara su indirimi
Suyumuza sahip çıkın
İzmir'in suyuna lağım karışıyor mu?
Seda Kaya tek aday
Selçuk Efes Spor dönüyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir