24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İZTO heyeti Köşk'te



İzmir Ticaret Odası heyetini kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir’in EXPO adaylığı için görüştüğü her cumhurbaşkanı ve devlet başkanından söz aldığını belirterek, “EXPO 2015’i şanssızlıklar ile kaybettik, hala hayıflanırım. EXPO 2020’yi mutlaka kazanmalıyız .

EXPO 2020 sadece İzmir’in değil Türkiye’nin projesidir” dedi. Gül, EXPO konusunda bir toplantı yapmak için İzmir’e de geleceğini söyledi. İzmir Ticaret Odası’nın geçtiğimiz ay seçilen yeni Yönetim Kurulu, bugün Ankara’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü ziyaret etti. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Jak Eskinazi, Akın Kazançoğlu, Sayman Üye Cüneyt Güleç, Yönetim Kurulu Üyeleri Nevzat Artkıy, Ali Yımaz, Mustafa Tüzün, Cüneyt Altınkapı,Mert Pala, Bekir Şahiner ve Genel Sekreter Duygu Mutluel’den oluşan heyeti, Çankaya Köşkü’nde kabul eden Gül, heyet ile yaklaşık 45 dakika görüştü.

Yeni bir Yönetim Kurulu olduklarını belirten İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “Ben İzmirliyim ifadeniz hala akıllarda. İzmir’de sizi çok seviyorlar. Bu nedenle yeni Yönetim Kurulumuz ile sizi ziyaret etmek istedik” dedi. Yeni yönetim olarak en önemli konularının İzmir’in EXPO adaylığı olduğunu belirten Demirtaş, “EXPO 2015’e sizin desteğiniz sayesinde aday olduk. Bazı talihsizlikler olmasaydı kazanacaktık. Bugün daha güçlü rakiplerimiz var. Bu nedenle işimiz çok zor. Diğer aday ülkeler olan Dubai, Rusya ve Brezilya’nın kendi bölgelerinde blok oyları olmasına karşın bizim blok oyumuz yok. Bu nedenle mutlaka Afrika bölgesine eğilmemiz ve oradaki 45 ülkenin oylarını kendi blok oylarımız haline dönüştürmemiz lazım. EXPO 2020’yi kazanmamız için sizin desteğiniz çok önemli. Sizin desteğiniz olmadan kazanamayız” dedi. Türkiye’de, son günlerde yaşanan protesto olaylarına değinen Demirtaş, “İçinde bulunduğumuz ortamda size çok güveniyoruz. Bu ortamda vereceğiniz mesaj ve serinkanlı tutumunuz, bizi çok rahatlatacaktır. Herkesin demokratik hakkını kullanmaya hakkı var ama bu olayların çok uzamaması da temennimiz” diye konuştu.

İZTO, EXPO’YA EN ÇOK SAHİP ÇIKAN STK

İzmir ile özel bağları olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, “Biraz İzmirli olduğumu herkes biliyor. Aile büyüklerim hep İzmir’de. Biz Kayseri’deyken evimizde o yüzden İstanbul’dan önce İzmir bilinirdi” dedi.

Yeni seçilen Yönetim Kurulu’nu tebrik eden Abdullah Gül, 1885 yılında kurulan İzmir Ticaret Odası’nın, Türkiye’nin en eski odalarından biri olduğunu ve bu nedenle hem İzmir hem de ülke ekonomisinde önemli rolü olduğunu söyledi. İzmir’in tarih boyunca, Anadolu’nun dışa açılan kapısı ve ihracat limanı olduğunu belirten Gül, “Ticaretin gerçek anlamda hayat bulduğu bir metropoldür İzmir. Geçmişte de bugün de ticaret öne çıkmıştır. Ticaret Odası da bunun öne çıkmasında başı çekmiştir” dedi.

İzmir’in büyük projelerinde her zaman için İzmir Ticaret Odası’nın yer aldığını ifade eden Gül, “Bunların başında kuşkusuz EXPO adaylığı geliyor” dedi.

İzmir’in EXPO 2015’i kazanması için çok çalıştığını ama son günde yaşanan bazı talihsizlikler nedeniyle kaybettiklerini hatırlatan Gül, “Hala daha hayıflanırım. O dönemde çok daha zor olan BM Güvenlik Konseyi Üyeliği seçimini kazandık ama EXPO 2015’i kazanamadık. Oylama anında şansızlıklar oldu. Ağırlığımı koyup ta kaybettiğim tek seçimdir” diye konuştu. EXPO 2015’den ders alınarak EXPO 2020’ye daha güçlü hazırlanılması gerektiğini belirten Gül, şöyle konuştu: “Daha güçlü rakiplerimiz olabilir ama biz de bugün daha güçlüyüz. Görüştüğümüz her yabancı Cumhurbaşkanı, devlet başkanının ağzından söz alıyoruz. Ama bizim söz almamız yetmez, sizin de çok iyi takip etmemiz lazım. Bütün İzmir ağırlığını koymalı. EXPO 2015 için canla başla en çok çalışan meslek kuruluşu İzmir Ticaret Odası idi, bugün de aynı olduğuna eminim. Ama sadece bir İzmir projesi olarak değil Türkiye projesi olarak ta düşünmeniz lazım. 50 milyon turist getirecek, çok büyük altyapı yatırımlarının yapılmasını sağlayacak ola bir proje. EXPO 2020’yi de mutlaka kazanmalıyız. “ Gül, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrası için de EXPO 2020’yi yakından takip edeceğini belirtirken, EXPO konusunda bir toplantı yapmak üzere de İzmir’e geleceğini söyledi.

DEMOKRASİ SADECE SEÇİM SANDIĞI DEMEK DEĞİLDİR

 Demirtaş’ın, son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle duydukları endişe ve hassasiyetleri aktarması üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, “Son 5-6 günde bazı gelişmeler oldu. Demokrasi demek sadece seçim sandığı demek değil. Yeri geldiği zaman insanların, bireysel ve organizasyon olarak itirazlarını ifade edebilir. Bu olayları da ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmek lazım. Muhakkak mesajları alınmıştır. Ama ötesine geçmemek lazım yoksa illegal gruplar çıkar sahiplenir” dedi.

03 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir