25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İZVAK, sporda şiddeti lanetledi



İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, şiddeti kınadıklarını söyledi. Tarihi başarılarla dolu, taraftarlarının gurur duyduğu Göztepe'yi, ''gözbebeğimiz'' diye niteleyen Yemişçi, açıklamasında şunları kaydetti: ''Göztepe, pazar günü ne yazık ki bu yılın kader maçında yenilerek, hem sürpriz yaptı, hem de tüm taraftarlarını kahretti. İzmirli sporseverleri de üzdü. Şampiyonluk hedefi ile Süper Lig'e yükselmek için başladığı sezonu, ikinci lige düşerek kapattı.

Bu başarısızlık, beklenmeyen sonuç oldu. Ne olursa olsun taraftarın üzüntüsü kabul edilebilir, fakat şiddet, terör, yağma, kırmak, dökmek, yakmak bunlar olmaması gerekli şeyler. Hiçbir taraftarın üzüntüsü bir diğerinden az olamaz. Neticesinde galibiyet ve mağlubiyet olan sportif yarışta her türlü sonucu insanca, medenice, hoşgörü ile karşılamak gerekir.

Üzülmek, kahrolmak hiçbir şekilde Pazar günü yapılanları mazur gösteremez. Tavşanlı Linyit golü 80. dakikada attı. Daha uzatmalarla yaklaşık 15 dakika var. Seyircilerden bazılarının başlattığı olaylar neticesi, daha Göztepe'nin de gol atabileceği varsayımını, maçın bitiş düdüğünü hakem çalmadan futbolda kesin bir şey olmadığını ne yazık ki unuttuk.

Streste olan Göztepe, daha da telaşlanarak maçı kaybeden taraf oldu. Maçın sonuna doğru başlayan olayların, daha sonra akşam kulüp binasında ve Güzelyalı'da bazı taraftarların terörüne dönmesi herkes gibi bizi de üzdü. Keşke hiç olmasaydı. Şanlı Göztepe taraftarına yakışmadı. Göztepe'mizin kalıcı başarıları yine devam edecek. Neticesinde spor bu, mağlubiyet, küme düşme olabilir. Göztepemiz bu yüce seyircisi sayesinde yeniden Süper Lig'e yükselip destanlar yazacaktır.

Tribünlerde bağırırken ne diyoruz? Amatöre gitsen bile........Her zaman yanındayız. Tüm Türkiye'de medya akşamki olayları işledi. Korkarım ki yine çok büyük cezalar gelecek. Sanki ders olsun diyecekler de kimin canı yanacak? Tabi takımın.

Seneye cezalar ile başlamak hiç de hoş olmayacak. Bir de tarihi bu kadar başarılarla dolu, efsane takımı yaratmış, kolej takımı olmuş, centilmen seyircisiyle ödül almış takıma, taraftarına bu yapılacak en büyük kötülük oldu. Üzüntüler ne kadar büyük olursa olsun, tepkiler kabul edilebilir küçüklükte ve centilmenlikte olmalıydı. Olanlar oldu bunlardan ders alıp, bir daha olmaması için tüm taraftarların kampanya başlatması bilmem bu izleri silebilir mi?

Bucaspor Kulübümüz de Pazar günü Denizli deplasmanından dönerken bazı kendini bilmezler ve terör estirenler tarafından saldırıya uğramıştır. Ne yazık ki yaralılarımız vardır. Onlara acil şifalar diliyoruz. Bu olaylar gerekçesi ne olursa olsun hiçbir şekilde kabul edilemez. Sporun centilmenlik, kardeşlik ve hoşgörü olduğunu hatırlatarak taraftarları tekrar sağduyuya davet ediyoruz. İZVAK olarak şiddeti ,spor terörünü kınıyor ve lânetliyoruz…”

14 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir