16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kadına karşı şiddete çözüm önerisi



 

EGİAD Başkanı Seda Kaya ülkemizde giderek tırmanan kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddet olaylarının tüm EGİAD camiasında derin bir üzüntü yarattığını belirterek  “Ülkemizde ne yazık ki erkekler daha çocukluktan itibaren kadınlara karşı üstün oldukları fikriyle yetiştirilmekte. Burada yine annelere çok önemli sorumluluklar düşmektedir. Kız çocukları yetiştirilirken toplumda ve ailede eşit haklara sahip bireyler olduklarının bilincinin kazandırılması gerektiğine inanıyoruz. Küçük kızlar daha ilkokul çağında etek açmaca denen aşağılayıcı oyunla karşılaşırken bunu yapan erkek öğrenciler cezalandırılmıyor. Bugün ülkemizde genç kızlık döneminde cinsel tacizin her hangi bir örneğine muhatap olmamış çok az kadının olması ne kadar acıdır. Bütün genç kızlık dönemi sizi rahatsız eden ve sırf yüz vermediğiniz için arkanızdan konuşan erkeklerle mücadele ederek geçiyor. Bunlar dışında hemen hemen her gün kuytu sokakta yürümek, kalabalık bir günde otobüse binmek, hava karardıktan sonra sokakta yalnız olmak bu ülkede tacize uğramak için geçerli ve hatta haklı bir sebep olarak görülüyor. Birçok kadın işittiği lafı veya uğradığı tacizi sırf etek boyu yüzünden hak ettiği yüzüne vurularak hayatını geçiriyor. Hayatın her alanında görülen kadına karşı şiddet daha ileriki dönemlerde patrondan, aile çevresinden ve çoğu zaman eşten görülen hem fiziki hem manevi şiddetle devam ediyor. Bunun daha fazla sürmesi kabul edilemez. Başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere hep birlikte buna karşı mücadele etmeli ve tepkimizi göstermeliyiz.” dedi.

 

EGİAD’dan yapılan açıklamada Özgecan’ın ilk olmadığı ve son kurban da olmayacağı belirtilerek kadına karşı işlenen suçlarda toplumun bilinçlendirilmesi ve eğitimin yanısıra adaletin yerini bulacağı, toplum vicdanını rahatlatacak, eğitici ve caydırıcı yönü olan farklı cezaların verileceği yasal düzenlemelerin yapılması istendi.

Bu konuda özel bir yasa çıkarılmasını öneren EGİAD Başkanı Seda Kaya cezaların suçla orantılı olmasını, kişinin yaşam hakkına kastedenlere afsız ömür boyu ağırlaştırılmış hapis, kadına ve çocuklara şiddet uygulayana hürriyeti bağlayıcı, tecavüz ve benzeri cinsel suçlara da cinsel yaşamı kısıtlayıcı cezaların verileceği bir yasa beklentisi içinde olduklarını belirtti. EGİAD Başkanı “ Başta siyasiler olmak üzere topluma mesaj veren kişi ve kurumları sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Kadının toplumdaki yeri erkeklerle eşit ve yan yana olmalıdır. Bu bağlamda seçimlerde kadın adaylar için kontenjan, kota vs. gibi kısıtlamalar getirilmesini eşitliğe aykırı, incitici ve onur kırıcı buluyoruz. Ayrıca, televizyon dizilerinde kadınlara biçilen roller, kadın karakterlerin babalarından, oğullarından ve daha çok da kocalarından gördükleri aşağılayıcı, ezen, hor gören davranışlar toplumu olumsuz etkileyen yanlış örnekler içermektedir” dedi.

16 Şubat 2015
Etiket; seda kaya özgecan, seda kaya Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir