23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kadınlarda Fenerbahçe şampiyon



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi beşinci maçında Fenerbahçe, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda Galatasaray’ı 70-62’lik skorla mağlup etti.

Bu sonuçla seriyi 3-2 kazanan sarı-lacivertliler, 2012-2013 sezonunu şampiyon olarak tamamlarken, üst üste sekizinci ve toplamda da 11. kez şampiyonluğa ulaşmış oldu.

Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Basketbolundan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Julide Sonat, TBF Genel Sekteri Ali Özsoy, TBF Kadın Ligleri Koordinatörü Murat Tümer ve TBF Erkek Ligleri Koordinatörü Ayhan Özgümüş de izledi.

Dengeli başlayan mücadelenin ilk dakikalarında topu pota altına Wauters’a indiren Galatasaray, Harding ve Şaziye’nin de penetreleriyle 4. dakikada skoru 2-6’ya getirdi.

Dış atışlara yönelen ve Matovic ile Pondexter ikilisiyle üçer sayılık basketler bulan Sarı Lacivertliler karşısında konuk ekip, hızlı hücumlarda Harding ile iyi organize oldu ve farkı da 5 sayıya çıkarttı (8-13). Mola alan Fenerbahçe, ara sonrasında da hücumda skor üretemezken, ilk periyotu Galatasaray 12-22 önde tamamladı. İkinci periyotun başında oyunun temposunu yükselten Fenerbahçe, Matovic ile Pondexter’ın basketleriyle 16-7’lik seri yakaladı ve 14.dakikada da farkı 1 sayıya indirdi (28-29).

Ann Wauters ile pota altını iyi kullanan Galatasaray, buna karşın Pondexter’ı durduramadı. Devre sonunda Fenerbahçe, 40-38’lik üstünlükle soyunma odasına gitti. Üçüncü periyotta Angel McCoughtry ve Ivana Matovic ikilisiyle boyalı alanda üstünlük kurmaya çalışan Fenerbahçe karşısında konuk ekip, Ann Wauters’ı kullanarak etkili olmaya çalıştı.

Temponun düştüğü üçüncü periyotun ilk 5 dakikasında iki takımda skor üretmekte zorlanırken, Galatasaray alan savunmasına döndü. Nevriye Yılmaz’ın basketleriyle oyunda dengeyi yakalayan konuk ekip, 29.dakikaya girilirken de durumu 50-50 yaptı.

Üçüncü periyot, 52-52 eşitlikle tamamlandı. Son 10 dakikalık bölümde savunmadaki etkili oyunuyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen sarı-lacivertliler, yakaladığı 7-2’lik seriyle de skoru 59-54’e getirdi.

Galatasaray molasının ardından Pondexter ve Esmeral ikilisiyle üçer sayılık basketler bulan Fenerbahçe, farkı da 10 sayıya çıkarttı (64-54). Sarı Lacivertliler, maçtan da 70-62 galibiyetle ayrılarak 2012-2013 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

05 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir