24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kanada'da İzmir'in gururu oldu



İzmir Üniversitesi’nden birincilikle mezun olan ve lisansüstü eğitimine Kanada’da bulunan Seneca Collage of Applied Science’da devam eden Sercan Aktaş’ın hedefi Google ya da Oracle gibi dünya çapında bir şirkette yönetici olmak.

İzmir Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı rahmetli Necdet Doğanata’nın “Ateşlenmiş bir ruhun önünde hiçbir engel duramaz” sözünün en iyi örneklerinden birini oluşturan Sercan Aktaş, Bilgisayar Mühendisliği alanında geleceğin başarılı yöneticilerinden biri olacağının sinyallerini şimdiden veriyor. İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş’i ziyaret eden Aktaş, finans alanında Kanada’da lider konumda bulunan NexJ Systems’te tamamladığı Co-Op stajının ardından yeni hedefinin ikinci lisansüstü eğitimi olan Project Management for Information Technologies’i de başarı ile bitirmek ve Google ya da Oracle gibi bir dünya çapında bir firmada yönetici olmak olduğunu söyledi.

2012-2013 akademik yılında, üniversiteye girerken hedeflediği gibi, okul birincisi olarak mezun olan ve diplomasını Mütevelli Heyet Başkanı rahmetli Necdet Doğanata’nın elinden alan Sercan Aktaş, İzmir Üniversitesi’nde aldığı İngilizce Bilgisayar Mühendisliği eğitiminin bugün geldiği noktada kendisine pek çok kapının açılmasına vesile olduğunu söyledi. “Aldığım eğitimin ne kadar kaliteli olduğunu Kanada’ya gidince daha da iyi anladım” diyen Aktaş, üniversite eğitimi boyunca TRT ve Doruknet’te staj yapma fırsatı bulduğunu ve verimli geçen üniversite eğitimi sayesinde hem lisansüstü eğitim hem de kariyer alanında mücadeleye 1-0 önde başladığını söyledi.

Tercih edilenden tercih eden pozisyonuna geldim Aldığı eğitimin kariyer planlamasında büyük etkisi olduğunu ifade eden Aktaş, NexJ Systems deneyimini şöyle aktardı: “4 aylık teorik eğitimin ardından 4 aylık ücretli stajı içeren Co-Op eğitimim için 100 şirket arasından tercih yapmam gerekiyordu ve ben sadece en çok çalışmak istediğim 3 şirketi seçtim. Gittiğim mülakatlarda her iki şirket tarafından da kabul aldım ancak hangi şirkette çalışacağıma karar vermek için bu kez ben şirketlere (5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?) diye sordum. Her zaman başarı noktasının daha iyiye doğru geliştirilebileceğine inanan bir insan olarak finans alanında Kanada’da lider konumda bulunan, 5 yıl içinde sağlık hizmetleri ve sigorta alanında da liderliği hedefleyen NexJ Systems’te staj yapmaya karar verdim. Aldığınız eğitimin size sağladığı donanım, sizi hem tercih edilen hem de tercih eden konumuna taşıyor ki bu kariyerim için büyük avantaj.”

Her zaman daha iyisini isterim 4 ay içinde tamamladığı 4 proje ile şirkete sağladığı önemli fayda sayesinde ikinci lisansüstü eğitiminin ardından da çalışmak için NexJ Systems’ten teklif aldığını aktaran Aktaş, “Ancak bir programın nasıl yazıldığını bilen bir yöneticinin başarılı olabileceğine inanıyorum. O nedenle alanımda yöneticilik vasıflarımı da geliştirecek ve tamamlayacak Project Management for Information Technologies eğitimimi sürdürüyorum. Hedefim, bu eğitimimi de başarı ile tamamladıktan sonra iyi bir yönetici olmak ve Google ya da Oracle gibi dünya çapında şirketlerin vazgeçilmez isimleri arasında yer almak” diye konuştu.

02 Ocak 2014
Etiket; sercan aktaş, izmir üniversitesi, necdet doğanata, kayhan erciyeş Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Sünnet ne zaman yaptırılmalı?
AIDS tedavisinde başarılıyız
İzmir Üniversitesi'nde gelenek değişmedi
Dondurmada hijyene dikkat
Egzersize su içinde devam edin
AB'nin geleceği İzmir'de tartışıldı
Kadın hikayelerini kadınlar anlatsın
Yeni bir söylem gerekli
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir