16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kantincilere Özel Hijyen Kılavuzu



Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın okul kantinleri için hazırladığı yeni çalışmanın detayları İzmirli kantincilere aktarıldı. Üç bakanlığın ‘Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları’ adı altında hazırladığı çalışmayı, İzmir Kantinciler Odası kılavuz kitap haline getirerek üyelerine dağıttı.

İzmir Kantinciler Odası’nın evsahipliğinde düzenlenen eğitim seminerlerine İzmir’deki tüm okulların kantin işletmecileri ve personeli katıldı.

Sağlık Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanları tarafından ayrıntılı bilgilerin aktarıldığı seminerde ayrıca oda tarafından hazırlanan ve kuralları içeren kitaplar da dağıtıldı.

İzmirli kantincilerin Türkiye’de örnek gösterildiğini hatırlatan oda başkanı Rasim Topçu, ‘Okul kantinlerimiz parmakla gösteriliyor. Veli de, öğrenci de, okul yöneticileri de memnun. Bunun nedeni üyelerimizin işlerine büyük hassasiyet göstermesi ve sorumluluk duygusu içinde çalışmalarıdır. Oda yönetimi olarak bizler de değişen kanunları ve gelişmeleri sıcağı sıcağına takip ederek üyelerimize aktarıyor, okul kantinlerinin hijyen kurallarına uygun şekilde hizmet vermelerine katkı koyuyoruz’ dedi.

Üç bakanlığın çalışması hakkında vakit geçirmeden üyeleri bilgilendirdiklerini kaydeden Topçu, ‘Öncelikle üç bakanlığın yönetici kadrosuna gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz. Eğitimlerimiz her gün 8 saat olmak üzere iki hafta sürdü. Oda olarak eğitim için gerekli salonu tuttuk, tüm gününü bağlayan üyelerimizin yiyecek ve benzeri her türlü ihtiyacını karşıladık. Bilgileri bir kitapta toplayıp üyelere dağıttık. Eğitim Seminerlerine tüm üyelerimiz katıldı ve üç bakanlığın onayını taşıyan sertifikalarını aldılar. Bu sertifikalar çok önemli. Çünkü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ve okul kantin denetim komisyonlarının yapacakları denetimlerde öncelikli olarak aranılacak belgeler arasında. Eğitimler üyelerimiz için bir bakıma zorunluydu ama gelen katılımcıların konulara ilgisi, akıllarına takılan her soruyu sormaları bizleri sevindirdi. Biz oda ve kantinci esnafı olarak üzerimize düşeni yapmaya, özveri ile çalışmaya devam edeceğiz. Okula evladını gönderen tüm velilerin içi rahat olsun’ diye konuştu.

Gıda ile uğraşan diğer meslek kollarına göre daha fazla sorumluluk taşıdıklarını hatırlatan İzmir Kantinciler Odası Başkanı Rasim Topçu şunları söyledi:

''Üyelerimiz büyük hassasiyet içinde hijyen odaklı, kaliteli ve sağlıklı hizmetler veriyorlar. Hijyen eğitimlerine gösterdikleri yoğun ilgi de bunun bir göstergesi. Bugüne kadar ülkenin diğer illerinde yaşanan sıkıntıların hiçbirine İzmir’de rastlanmamıştır. Okul kantini işleten arkadaşlarımız mesleklerini TSE kriterlerine uygun şekilde yapmaktadır.

İzmir’de kantinler merdiven altlarından çıkartılmış, lüks kafeterya haline dönüştürülmüştür. Üyelerimiz ticareti ikinci planda tutarak, geleceğimizi oluşturan çocukların sağlıklı beslenmesine önem veriyorlar. Okul dışından gıda almayın Bakanlığın satışını yasakladığı ürünleri okullarda satmıyoruz. Bu noktada okul idarecilerinden de üyelerimizin gösterdiği hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Yani öğrencinin okul kantininde bulamadığı yasaklı ürünü, dışardan temin etmesinin önüne geçilmeli. Bu noktada çocukların sağlığı için hem okul yöneticilerinin hem de velilerin daha fazla özen göstermelerini bekliyoruz. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz, veliler de çocuklarını okul dışından gıda maddesi almamaları yönünde uyarsın.''

10 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir