29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Karakolda işkence CD'leri mahkemede izlenecek



İzmir'de gözaltına alınan bir kadının polis merkezinde dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında “işkence ve eziyet”, kadın hakkında ise “basit yaralama ve hakaret” suçlamasıyla açılan davaya devam edildi. Mahkeme, karakoldaki görüntülerin duruşma salonunda izlenmesine karar verip, duruşmayı erteledi. Karabağlar'daki müzikhollere yönelik 17 Temmuz 2011'de yapılan denetimde, “kimliksiz olduğu, izinsiz çalıştığı ve polise mukavemette bulunduğu” gerekçeleriyle hakkında işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülen Fevziye Cengiz'in, polisler tarafından darp edildiği iddia edilmiş ve karakoldaki güvenlik kamerasının kaydettiği görüntüler basına yansımıştı.

Fevziye Cengiz, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmuş, polisler de mukavemette bulunduğunu ve hakaret ettiğini öne sürerek kadından şikayetçi olmuştu. Fevziye Cengiz'in görevli polis memurlarına karşı “basit yaralama ve hakaret” suçlarını işlediği iddiasıyla yargılandığı dava, polislerin “işkence” suçundan yargılandığı dava ile birleştirilmiş, dayak görüntülerini rapor etmedikleri gerekçesiyle 3 polis hakkında “delilleri karartma” suçundan açılan davaya ise 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi “görevsizlik” kararı verilerek dosyayı 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 4-9 yıl arasında hapis cezası istenen müşteki sanık polisler T.D, H.Y, sanık polis N.A. ile tarafların avukatları katıldı. 16,5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan müşteki sanık Fevziye Cengiz'in avukatı Zeynep Sedef Özdoğan ve Hanife Yıldırım, 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı verilerek 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği dayak görüntülerini rapor etmedikleri gerekçesiyle üç polis hakkında “delilleri karartma” suçundan açılan dava dosyasının bu dava ile birleştirilmesi gerektiğini, söyledi. Avukat Özdoğan, olayın görüntülerinin bulunduğu CD'lerin tarafların ve vekillerin olduğu bir ortamda heyet tarafından bizzat izlenmesini talep etti.

Sanık polislerin avukatı Tolga Yurdakul, delilleri karartma dosyasının bu dava ile bağlantısının bulunmadığını, birleştirilmeye gerek olmadığını dile getirerek, gelmeyen tanıkların dinlenmesini, bu kişilerin konumları da nazara alınarak ahlak şube müdürlüğünce araştırma yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, 9'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki “delilleri karartma” davasının birleştirilme talebinin reddine ve dosyanın 9'uncu Asliye Ceza'ya iadesine, olayın görüntülerinin bulunduğu CD'lerin tarafların ve vekillerin huzurunda 29 Kasım günü izlenmesine, tanıklar Hakan Durmaz, Asya Bademli, Sıdıka Yufkar ve Arzu Gültekin'in bar gibi eğlence yerlerinde çalışma ihtimallerinin bulunduğu dikkate alınarak ahlak şube müdürlüğüne yazı yazılarak açık adreslerinin tespit edilip duruşmaya zorla getirilmelerine karar vererek duruşmayı erteledi.

04 Ekim 2013
Etiket; Fevziye Cengiz, karabağlar, müzikhol çalışanı, karakol dayağı, 17 Temmuz 2011 Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Üstüne televizyon düşen çocuk öldü
Spora evet bağımlılığa hayır
Can dostlara sıcak yuva
Mahalleliler parktaki kedileri zehirledi
İzmir Kavacık'ta altın madeni tepkisi
Karabağlar'da muhtarlık binaları yenileniyor
Uzundere'de geri sayım başladı
İzmir Yine Sallandı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir