25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

KARGEM'den başarı öyküleri



Kısa adı KARGEM olan Karşıyaka Gençlik Merkezi’nin öğrencileri, başarılarıyla olduğu kadar, azimleriyle de, yaşıtlarına örnek oluyor. Bu yıl, 120 öğrencisini üniversiteye uğurlayan KARGEM’de eğitim gören, üç genç, Vasfiye ve Rozerin Kartal kardeşler ile Ali Yaman, yaşadıkları tüm ekonomik zorluklara inat, üniversiteyi kazanarak, hem ailelerinin, hem de, onlara ücretsiz eğitim imkanı sağlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın gurur kaynağı oldu.

17 yaşındaki Rozerin ile 19 yaşındaki Vasfiye Kartal’ın yokluklarla dolu yaşamında yolları 10 yıl önce Mersin’den İzmir’e düştü. Babaları Mustafa Kartal, kalem satarak evin kirasını ödemeye çalışırken, kendilerinin ve evin diğer masraflarını karşılama görevi ise, anneleri Kadriye Kartal’a kalmış. Gün gelmiş merdiven silmiş, gün gelmiş kanalizasyon temizlemiş cefakar anne Kadriye Kartal… Yaşadığı sıkıntıyı katlanılır kılan ise, çocuklarının sınıflarını başarıyla geçmesi olmuş. İçine düştüğü ekonomik sıkıntılara çare ararken, yolu 9 yıl önce Karşıyaka Belediyesi ile kesişmiş. Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün, ihtiyaç sahibi aileler için oluşturduğu sisteme dahil olan Kartal Ailesi, 9 yıl boyunca, gıdadan eğitime, ne zaman dara düşse, Karşıyaka Belediyesi’ni yanında bulmuş. Çocuklarını, belediyenin desteği ile bugünlere getirdiği söylerken gözleri dolan anne Kadriye Kartal, kızları liseye çağına geldiğinde, tekrar belediyenin kapısını çalar.

KARGEM’e ücretsiz kaydolan iki kız kardeş, Vasfiye ve Rozerin, geceli gündüzlü çalışarak, üniversiteye hazırlanır. Ekonomik nedenlerle, aynı sınıfa gitsinler diye, aynı yıl okula yazdırılan iki kardeş KARGEM’de geçen günlerini anlatırken, adeta gözleri parıldıyor. “KARGEM, bizim için dershaneden çok öteydi” diyen Vasfiye ve Rozerin, “Sadece ders yapmadık. KARGEM, bize çok daha fazlasını verdi. Kamplara katıldık, gezilere gittik. Kendi imkanlarımızla göremeyeceğimiz yerleri gördük” diyerek, duygularını dile getiriyor. Güçlüklerle dolu yaşamlarını başarılarıyla taçlandıran iki kardeşten, Vasfiye, Uşak Üniversitesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümünü, Rozerin ise, Düzce Üniversitesi Sağlık Kurumları Yöneticiliği Bölümünü kazandı. Okuma azmi nice yollar aştı 18 yaşındaki Ali Yaman’ın KARGEM’le buluşması, uzun ve zorlu bir yol hikayesi olmuş. Erzurumlu maden işçisi bir babanın 6 çocuğundan biri olan Ali, ilkokulu bitirip, Rize Fındıklı Anadolu Lisesi’ni kazanınca, çıkmış gurbete…

Ablasının İzmir’e taşınmasıyla, geçen yıl yolu Karşıyaka’ya düşen Ali, ekonomik nedenlerle dershaneye gidemeyince, okuldaki öğretmeninin tavsiyesiyle KARGEM’e yazılmış. Bu yıl ki, üniversite sınavında, sayısalda, KARGEM’de en yüksek puanı alan Ali’nin öğrenim yolculuğu, önümüzdeki yıldan itibaren Konya Selçuk Üniversitesi’nde devam edecek. Endüstri Müendisliği’ni kazanan Ali’nin en büyük hayali ise, öğrenimine yurtdışında devam etmek. KARGEM’in, başarılı, bir o kadar da azimli 3 genci, geçtiğimiz günlerde, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ile buluşarak, kendilerine tanınan imkanlardan dolayı teşekkür etti.

24 Ağustos 2013
Etiket; kargem, karşıyaka, başarı, öykü Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KARŞIYAKA'DA KENTSEL YENİLEME HAMLESİ
Karşıyaka'da yoga buluşması
Elfida hayaline kavuştu!
Pınar Karşıyaka Campbell'i aldı
Folkart'tan KSK açıklaması
Folkart-KSK gerginliği
Başkan 'Bisiklet kenti' diyor ama...
Karşıyaka'da tramvaylı günler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir