18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Karşıyaka'da açılış maratonu sürüyor



Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın açılış maratonu sürüyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Mücadele Parkı ve Müzesi, Mavişehir Meydanı’nı, Ahmet Priştina Kültür Merkezi’ni açan Karşıyaka Belediyesi, şimdi de Zübeyde Hanım Mahallesi’nde iki açılış ile bir de temel atma töreni yapmaya hazırlanıyor. 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın da katılacağı tören 10 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşecek. Karşıyaka Belediyesi bu törende içerisinde açık ve kapalı otoparkları, kafeteryası, ve tüm sosyal olanakları bulunan kapalı pazaryeri ile yeniden revize edilen 10 bin metre karelik Nuri Yesugay Parkı’nı hizmete açacak. Aynı gün Karşıyaka’ya yeni bir meydan daha kazandırılmak üzere hazırlanan projenin de temeli atılacak.
Karşıyaka’nın yıllarca yatırım fakiri olarak kaldığını belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, “Geçmişteki bu eksiklikleri tamamlamak istiyoruz. Kentimizin tüm semtlerinde yeni yeni yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde adına uygun güzellikte bir bölgemiz olacak. Karşıyaka geleceğin yıldız kenti olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.
KAPALI PAZARYERİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak göreve geldiğinde Karşıyaka’da kapalı Pazar sadece Bahçelievler’deki Katlı Pazar alanı bulunuyordu. Pazarları sokak aralarından kurtarmak için yola çıkan Başkan Durak, pazar alanlarını tek tek yenilemeye başladı. İlk açılan kapalı pazaryerleri 75. Yıl ve Yeni Girne ile Yamanlar Mahallesi pazarı Bayraklı bölgesinde kaldı. Bostanlı Pazaryeri, Şemikler Pazaryeri ve Cumhuriyet Mahallesi pazaryerleri kapalı hale getirildi. Mustafa Kemal Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki pazarlarda ihale edilip inşaat başladı. Yapımı tamamlanan Zübeyde Hanım Mahallesi Pazaryeri törenle hizmet açılıyor. Pazaryerinde hem pazarcılar hem de alışverişe gelenler için ayrı ayrı otopark bulunuyor. 171 tezgahın bulunacağı pazaryerinde üreticiler için ayrı yer de tahsis edildi. Kapalı Pazar içinde tuvalet, çay ocağı, muhtarlık ofisi de yer alıyor.


NURİ YESUGAY PARKI
Yaklaşık 10 bin metre karelik bir alana kurulan park bölgedeki vatandaşların talepleri doğrultusunda spor amaçlı kullanılmak üzere yeniden revize edildi. Park içerisinde tartan pistten oluşan 350 metrelik yürüyüş yolu yapıldı, ayrıca bir adet açık alan fitness sahası oluşturuldu. İki adet basketbol sahası ile bir adet çocuk parkı kuruldu. Parkın tüm çevresi yenilenerek hizmete hazır hale getirildi.
ZÜBEYDE HANIM MAHALLESİ MEYDANI
Kenti modern kılan yapıların başında meydanlarının geldiği gerçeğiyle Karşıyaka Belediyesi bir düzenleme daha yapıyor. Zübeyde Hanım Mahallesi’nde eski pazaryeri kente yeni bir meydan olarak kazandırılıyor. Bölgenin özellikleri düşünülerek hazırlanan yeni projede 7.500 metre karelik bir alan düzenleniyor. Meydanda süs havuzu içerisinde sporcu anıtı yer alacak. Karşıyaka Spor Kulübü’nün yüzüncü yılına ulaşması nedeniyle konulacak anıtta KSK’yi temsil edecek futbol, basketbol, voleybol, atletizm, jimnastik ve yüzücü dallarını simgeleyecek. Alanda oturma yerleri, mini anfi tiyatro gibi mekanlar da olacak. Meydan üç ay içinde tamamlanarak hizmete açılacak.

04 Eylül 2013
Etiket; karşıyaka, açılış, maraton, devam, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir