16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Karşıyaka'dan Kars'a uzanan 'Kardeşlik' eli



Karşıyaka Belediyesi tarafından Kars’ın Arpaçay İlçesi’ne yaptırılan “Karşıyaka Parkı” ile meydan düzenlemesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Arpaçay’daki törende, Belediye Başkanı Cevat Durak’ı CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Haluk Koç da, yalnız bırakmadı. 
Karşıyaka Belediyesi, Kars’ın Arpaçay İlçesi’nde “kardeş belediye” modelini uygulamaya geçirdi. İlçe merkezindeki meydan düzenlemesi ve parkın açılışı, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin, Haluk Koç, PM Üyesi Faruk Demir, Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Arpaçay Belediye Başkanı Ender Akkaya, CHP Kars İl Başkanı Enver Aras, İstanbul Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, komşu illerin il başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.
CHP heyeti açılıştan önce Belediye Başkanı Enver Akkaya’yı makamında ziyaret etti. Burada kısa bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, “Yerel yönetimler insanların doğumundan ölümüne kadar hizmet eder. Belediyeler hizmet sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Maalesef yerel yönetimler ekonomik kaynağa bir türlü kavuşamadı. İktidar yerel yönetimlere ambargo uygulayarak çalışamaz hale getiriyor. Belediyeler gereksinimlerini karşılayamıyor. Hele bu belediyeler muhalefet belediyeleri olunca ambargolar ve baskılar daha da artıyor. CHP’li belediyeler bu ambargolara rağmen dayanışma içerisinde projeleri hayata geçiriyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve ekibine, Arpaçay belediye başkanına bu birliktelik için teşekkür ediyorum” dedi.
Ziyaretin ardından Karşıyaka Parkı ve meydan düzenlemesinin açılışı yapıldı. Açılış töreninde ilçe meydanında toplananlara hitap eden Keskin, “Bundan 33 önce iş başına gelen askeri yönetim demokrasiyi askıya aldı. 600 bin insan yönetimin uyguladığı baskılara maruz kaldı. Toplum olarak ders almalıyız. Maalesef bugün de ülkemizde demokrasiyi tartışıyoruz. Seçimle gelen siyasal iktidar demokrasiyi arka sokaklarda satılan defolu mal haline getirdi. Artık gençlerimiz ölüyor. Ülkemizde sıkıntılı süreç yaşanıyor. Toplum sokaklara dökülüyor. Güvenlik güçlerinin yaptığı uygulamalar nedeniyle de canlar gidiyor, toplum ayrışıyor. Devlet jandarma devleti değildir. Suç işleyeni hapse atmak günümüzün devleti değildir. Sosyal haklar, eğitim hakkını, sağlık hakkını vermelidir. Bu bölgenin ciddi sorunları var. Artık saman ithali yapılıyor. Hayvancılık yapan insanlar zor geçinir hale geldi. Bu bölgede yine et ve balık kurumunu kapatarak fiyatları düşürdük. Kasapta pahalı olan et üreciden neredeyse bedavaya alınıyor” diye konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da konuşmasında, dostluk köprüsünün sadece sözle olmadığını bazen çivi çakmak, tuğla koymakla olduğunu anlattı. Koç, “Bugün 12 Eylül. Her 12 Eylül sabahında karanlık başlamıyor. Biz bu ülkede o günleri yaşadık. Allah bir daha göstermesin. Hep açılışlar yapalım, güzel günler yaşayalım” diye konuştu.
Açılışta konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, “Türkiye’mizin en doğusunda olmaktan dolayı çok mutluyuz. Belediye başkanını buradaki hizmetlerden dolayı kutluyorum. Genel başkanımızın iki yıl önceki söyleminden yola çıkarak, küçük belediyelerimize nasıl kucak açarız diye çalıştık. Sadece Karşıyaka değil diğer CHP’li belediyeler de birlikte hareket ediyor. Daha önce Uşak Ulubey’de çalışma yapmıştık. Sosyal demokrat belediyelerin nasıl hizmet ettiğini nasıl çalıştığını göstermek istiyoruz. Karşıyaka’dan ilçe başkanım ile geldim. Dostluk ve barış içerisinde hep birlikte hizmet edeceğiz” dedi.


Başkan Durak, “Biz bu parkı yapmasak zaten belediye yapacaktı. Biz kardeşlik adına, dostları pekiştirmek için yaptık. Bizler, zaten kendi ilçelerimizde hizmetleri yapabiliyoruz. Biz sosyal demokrat belediyeler barışı, kardeşliği, dostluğu çok seviyoruz. Sayın genel başkanımız da bunları ifade etmişti. İzmir’den buraya gelip hizmet vermek çok kolay değil. Kış şartlarında başladık ama yazın bitimine çalışmaları yetiştirdik. Belediyecilik meşakkatli zor bir iş. Bir yanda hükümetin baskısı, diğer yanda para ile ilgili sorunlar var. Belediye çalışanları sürekli yargılanıyor. İzmir’de bunu çok acı olarak yaşıyoruz. Ama insanları seviyoruz. Yaptığımız işten her zaman gurur duyduk. Karşıyaka’ya da Arpaçay parkı yapacağız” dedi.
Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya da, törende yaptığı konuşmada Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın Karşıyaka ile Arpaçay arasında köprü kurduğunu söyledi. Akkaya, “Karşıyaka halkına buradan çok teşekkür ediyorum. Burada bir kardeş halkları var. Kardeşlik ebediyete, mezara kadar gidecek. En kötü günümüz böyle olsun” ifadelerini kullandı.
PROTOKOL 2012'DE İMZALANMIŞTI
Karşıyaka Belediyesi ile Kars’ın Arpaçay Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolü 2012 yılında imzalandı. Protokol çerçevesinde, Karşıyaka Belediyesi tarafından Arpaçay’a bir park yapılması kararı alındı. Arpaçay’ın merkezinde yaptırılan Karşıyaka Parkı, toplam 1200 metre kare alanı kaplıyor. Parkta yapay kaya süs havuzu, fıskiyeleri süs havuzu, çocuk oyun gurubu, açık alan fitness aletleri, bank, çöp kovaları, yürüme yolları ve yeşil alan bulunuyor. Karşıyaka Belediyesi tarafından daha önce de, meclis kararı ile Arpaçay Belediyesi’ne bir adet sıkıştırmalı çöp kamyonu ile bir adet yol süpürme aracı da hediye edilmişti.

12 Eylül 2013
Etiket; karşıyaka, kars, park, açılış, arpaçay Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KARŞIYAKA'DA KENTSEL YENİLEME HAMLESİ
Karşıyaka'da yoga buluşması
Elfida hayaline kavuştu!
Pınar Karşıyaka Campbell'i aldı
Folkart'tan KSK açıklaması
Folkart-KSK gerginliği
İzmir'e Rus akını
Doğa ve avcılık tutkunları Menemen Gölpark'ta buluşacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir