23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Katip Çelebi'de sürekli eğitime yeni boyut



Üniversitelerin devamı niteliğinde; kaliteli, standartları yüksek; başarı ve kişisel gelişim odaklı kurulan Sürekli Eğitim Merkezlerinin en yenisi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İKÇÜSEM) eğitimde yeni bir boyut kazandırıyor.

İKÇÜ’nün şehir merkezindeki temsilcisi misyonuyla, kişisel gelişimine önem verenleri yaşam boyu eğitim prensibiyle akademisyenlerle buluşturan İKÇÜSEM; verdiği eğitim seminer ve sertifikalar ile İzmirlilerden her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Üniversitede elde edilen bilginin halkla paylaşılması prensibi ile faaliyet gösteren merkezde, bir adet uzaktan eğitim stüdyosu ve bir bilgisayar laboratuvarı olmak üzere toplam 12 dersliğin yanısıra 2 adet sanat atölyesi, bir toplantı salonu ve uluslararası bir test merkezi de yer alıyor.

“Kendini geliştirmek isteyen herkese alternatif”

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Sürekli Eğitim Merkezi’ni kendisini geliştirmek isteyen kişilere alternatif bir eğitim sunmak için açtıklarını belirterek, kaliteden ödün vermeden ileriki dönemlerde daha büyük imkânlarla İzmir halkına hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, “İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi olarak, hayat boyu eğitim dediğimiz konsepte hizmet edecek bir merkeze sahip olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu. Kurs yelpazesi oldukça zengin İKÇÜSEM’in merkezi konumunun verdiği avantajla İKÇÜ’yü tanıtan ve halkla buluşturan bir yönü olduğuna vurgu yapan Merkez Müdürü Yard. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım,” İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bu özelliği ile üniversitenin bir tanıtım merkezi misyonunu da yürütüyor.İKÇÜ hakkında merak edilen her türlü bilgiye buradan ulaşmak mümkün. Çok farklı alanlarda kurs faaliyetlerimiz var. Yabancı dil, bilgisayar, aile danışmanlığı, yaşam koçluğu gibi kurslarının yanında Avukatlıktan Hâkimliğe Geçiş, KPSS, DGS, ALES gibi hedefe yönelik eğitim programlarımız, Ebru, Çini, Tezhip gibi sanat kurslarımız mevcut. Amacımız; hem kursiyerlerimize eğitimlerimizin sonunda katılım belgesi ve sertifika vermek hem de onların kurs sonunda donanımlı ve yeterli bireyler olarak eğitimlerini tamamlamış olmalarını sağlamaktır” diye konuştu.

Lisansüstü öğrencilere ulaşım kolaylığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi ve Turizm Fakültesi’nin bazı lisansüstü programlarının, ulaşım kolaylığı göz önünde bulundurularak merkezde gerçekleştirileceği bilgisini de veren Yard. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım, geçtiğimiz yıl faaliyete geçmelerine rağmen talep fazlalığı nedeniyle mevcut bin metrekarelik alanın artık kendilerine yetmediğini de söyledi.

İzmirlilerden yoğun ilgi Merkezi, İzmirlilerden gelen yoğun ilgi sebebiyle genişletme kararı aldıklarını da belirten İKÇÜSEM Müdürü Yard. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım, “Kısa geçmişine rağmen yoğun bir talep gören İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bugün mevcut fiziksel yapısıyla ihtiyacı karşılamakta zorluk çekiyor. Merkezimizin alanını genişletme yönünde çalışmalarımız sürmektedir. Yeni kiralamalar için Başbakanlığa başvurular yaptık. Bir seneyi bulmamış bir maziyi düşünürsek böyle bir talepte bulunmamız bizim için işlerin yolunda gittiğini gösteriyor diye düşünüyorum” diye konuştu.

“Daha iyi bir hizmet için işbirlikleri yaptık”

İKÇÜSEM Müdürü Yard. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım kuruluşları aşamasında planlamalar yapılırken özellikle İzmir ve çevresinde yapılabilecek işbirlikleri hususunda yoğun çalışmalar yaptıklarını söyledi. Eğitimlerden en üst düzeyde faydalanabilmesi adına önemli işbirliklerini hayata geçirdiklerini anlatan Yard. Doç. Dr. Yıldırım,” Biz İKÇÜSEM’i faaliyete geçirme kararı aldığımızda özellikle bulunduğumuz ile açılım açısından iddialı bir giriş yapma üzerinde fikir birliğine vardık. Bu amaçla İzmir Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile protokoller imzaladık. Ayrıca Teknopark kapsamında İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi ile işbirliği olan ve yaklaşık 1200 firmanın faaliyet gösterdiği Atatürk Organize Sanayi Bölgesi yönetimiyle protokolümüz var. Bunların dışında eğitim kalitesinin arttırılmasına yönelik danışmanlık ve denetleme hizmetleri verdiğimiz özel firmalar var” şeklinde konuştu. TOEFL ve IELTS’e alternatif seçenek İşbirliği çalışmalarını uluslararası boyuta da taşıdıklarını belirten İKÇÜSEM Müdürü Yard. Doç. Dr. Aşkın Haluk Yıldırım: “Daha İKÇÜSEM açılmadan önce Dünya’nın dört bir yanında özellikle Avrupa ve Amerika’da yoğun şekilde konumlanmış, İzmir’de hiçbir merkezi bulunmayan Pearson Test Merkezi ile bir anlaşma yaptık. Bu merkez tarafından PTE Academic adıyla yapılan, TOEFL ve IELTS ayarındaki sınavlar yakın bir zaman önce Yüksek Öğrenim Kurumu tarafından denklik aldı. Bugün bizim test merkezimizde girilen bu İngilizce sınavları gerekli notlar alındığında TOEFL veya IELTS gibi Türkiye’nin yerel YDS ve benzeri sınavlarına denk kabul ediliyor” dedi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu işbirliği ile İzmir’e Dalış Okulu Değişik alanlarda yeni kurslar açmaya devam ettiklerini belirten İKÇÜSEM Müdürü Yard. Doç. Dr. Yıldırım, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’ndan alınan onayla İKÇÜSEM’in artık bir dalış okulu haline de geldiğini müjdeleyerek Su Ürünleri Fakültesinden bir akademisyenin koordinatörlüğünde, eğitmenliğini Türkiye Sualtı Federasyonu’nun resmi bir antrenörün yapacağı aletli ve serbest dalış kurslarının kayıtlarının başladığını ifade etti.

16 Eylül 2013
Etiket; Katip Çelebi Üniversitesi, İKÇÜSEM, Rektör Galip Akhan, Haluk Yıldırım, Sürekli eğitim katip Çelebi, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir