16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kentsel dönüşüm aciliyet kazandı



Son günlerde Ege Bölgesinde depremlerin sıklıkla hissedildiğini belirten Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, mevcut konut stoğunun depreme dayanıklı olmadığını söyleyerek kentsel dönüşüm konusunda harekete geçmek için beklenecek vakit olmadığını vurguladı.

Deprem kuşağında yer alan İzmir'in yüzde 85'inin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu hatırlatan Necip Nasır, hem sağlıklı bina stoğunu sağlamlaştıracak hem de kenti yaşanabilir hale getirecek 6306 Sayılı kentsel dönüşüm yasasının daha da önem kazandığını kaydetti.

İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda tek sorunun, plan eksikliği olduğunu savunan Necip Nasır, şu ifadeleri kullandı: “Eğer ilçeler, büyükşehir ile birlikte ada bazında planları yaparsa 10 yıl içinde İzmir dünya kenti haline gelir. Ama planlama yapılmazsa biz sektörün dinamikleri olarak harekete geçeriz. Bu durumda da İzmir belki sağlıklı ve depreme dayanıklı konutlara sahip olur ancak; beton yığınına ve çarpık bir kente dönüşebilir. İzmirli müteahhitler yeni arsa bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Mevcut arsa fiyatlarının ise yüksek olması konut fiyatlarını da yükseltiyor” dedi.

"BEYİN GÖÇÜ ENGELLENİR"

Kent aktörleri koordineli hareket etmeli İzmir'in dünya kenti olması için en büyük sorunun, koordinasyon eksikliği olduğunu söyleyen Necip Nasır, bütün kent aktörlerinin İzmir için birlikte haraket etmelerinin önemine değinerek, şöyle devam etti: “İzmir hakettiği konuma getirildiğinde, yetişen çocuklarımız İzmir dışına gitmek zorunda kalmayacak ve İzmir'den beyin göçü engellenecektir” Amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil Eski binaları yıkıp yerine yenisini yapmanın, sadece depreme karşı dayanıklılığı artıracağını, fakat kenti bir beton yığınına çevireceğini belirten Necip Nasır, “Bizim amacımız gecekondu dönüşümü yapmak değil. Bizden sonraki nesillere daha yaşanabilir bir İzmir bırakmak istiyoruz. Özellikle kent merkezinde dönüşüme ihtiyaç var. İzmir'deki 12 ilçeden müteahhit ve işadamları dernek başkanlarını MÜFED çatısı altında topladık. İzmirli müteahhitler olarak, kentsel dönüşüm konusunda aktif rol oynamak istiyoruz” diye konuştu. Müteahitliğin tanımı yapılacak Necip Nasır, ülke genelinde kurdukları konfederasyon ile Müteahhitlik mesleğinin sınırlarının belirlenmesi ve sektörün kanun ile tanımının yapılması ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yapılan çalışmalar ile çıkacak kanunun yakın zamanda TBMM’ye sunulması ile ilgili sona gelindiğini belirtti. Türkiyede 300 bin müteahitin olduğunu ifade eden Necip Nasır çıkacak kanunla Müteahitliğin tanımının yapılacağı ve çerçevesinin belirleneceğini kaydetti; sektörün disiplin altına alınarak, her isteyenen bu mesleği yapamayacağını da ifade etti.

"ESNAFA KATKI SAĞLAR"

Sanayi sitesi esnaflarının, esnaf için uygun lokasyonda, kent dışına taşınması için kurdukları kooperatife, Büyükşehir Belediyesi'nin ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yardımcı olması gerektiğinin altını çizen Necip Nasır, kent merkezinde kalan ve çok değerli durumda olan Sanayi Siteleri arsalarının yapılacak çalışmalarla hem kentin değişimine, hem de esnafa yarar sağlayacağını sözlerine ekledi.

02 Aralık 2014
Etiket; necip nasır, kentsel dönüşüm Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ve başlıyor....
Büyükşehir'in rüya projesi
Uzundere dönüşüyor
"Kentsel dönüşüm TOKİ marifetiyle olmamalı"
İzmir dönüşüyor
İzmir'de kentsel dönüşüm toplantısı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir