20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kentsel dönüşüm siyaset üstü tutulmalı



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan, kaçak ve düzensiz yapılaşmanın olduğu bölgelerin Somali’nin başkenti Mogadişu’dan farksız olduğunu dikkat çekerek, Türkiye’deki riskli alanlar açısından İzmir’in ikinci sırada geldiğini vurgulayarak, “Bu tablo, ister Merkezi Hükümet; ister Yerel Yönetimler tarafından olsun farketmez; ama mutlaka değiştirilmelidir. Kentsel dönüşüm siyaset üstü tutulmalıdır. Kentsel Dönüşüm İzmir için kaçınılmazdır ”dedi.

Ege Genç İşadamları Derneği tarafından düzenlenen “Kentsel Dönüşüm ve İzmir” konulu toplantı EGİAD Dernek Merkezi’nde yapıldı.

Dernek Başkanı Seda Kaya, İzmir’de çok sayıda olan eski binanın yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu, siyasi rant gütmeden ve istismar edilmeden bu çalışmanın yapılmasını istediklerini söyledi. Genç işadamları olarak, insan odaklı, karar sürecinde halkın onayının alındığı bir sürecin daha başarılı olacağını ifade eden Kaya, “Kent planlarıyla uyumlu, kültürel ve tarihi mirası geleceğe taşıyan, alt yapısıyla şehrin altını da sisteme bağlayan, rant kavgalarına çanak tutmayan, halkın onayının alındığı dönüşüm projelerini her zaman destekliyoruz. Tarihi binaların, kültürel mirasların korunduğu, yeni ve modern yapıların da uygun noktalarda, şehrin ihtiyaç duyulan alanlarına inşasından yanayız. Bu kapsamda kentsel dönüşümü EGİAD olarak destekliyoruz. Ancak projelerde, İnsanı odaklı olunmasından, halkın onayının alınmasından yana olduğumuzu da bir kez daha belirtmek isteriz. Yolları, yeşil alanları, parkları, sosyal ve spor tesisleri, kültür merkezleri, otoparkları, modern işyeri ve alışveriş merkezleriyle insanıyla yaşayan kentler istiyoruz. Kısaca, insanların mutlu, huzurlu ve güvenli yaşayacağı bir kent hayalimizi bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Erkan Yaşacan ise inşaat sektöründe faaliyet gösteren yaklaşık 90 işadamına Kentsel Dönüşümle ilgili yasa, yönetmelik ve uygulamalarla ilgili bilgi verdi. Erkan Yaşacan, özellikle parsel bazında dönüşümü içeren riskli binaların yıkılıp yerine yenisinin yapılması gereğine değinerek, “6306 Sayılı Afet Riski Altındaki alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’la” inşaat sektörünün yüzde 15-20 maliyet avantajı sağladığını dile getirdi. Yaşacan, İzmir’in yarısının kaçak yapılaşmadan ibaret olduğunu vurgulayarak, “Kentsel Dönüşüm, Bakanlık tarafından 6306 sayılı yasayla, belediyeler tarafından ise 5393 sayılı yasanın 73'üncü maddesine göre iki ayrı yöntemle yürütülüyor. 915.4 hektarlık alanda kentsel dönüşüm söz konusu. Karabağlar, Buca, Menemen, Narlıdere, Gaziemir, Bayındır, Torbalı, Bostanlı’nın bir bölümü riskli alan. Kaçak ve düzensiz yapıların yanısıra Karşıyaka Yalı, Mithatpaşa Caddesi, İnönü Caddesi, Kordonboyu gibi bölgelerdeki binaların yaş ortalamasıın 25-30 olması nedeniyle risk taşıdığını belirtmeliyim. Bu tabloyu ister merkezi hükümet ister yerel yönetimler olsun mutlaka değiştirmelidir. Kentsel dönüşüm siyaset üstü tutulmalı ve bu çalışmalar yapılmalıdır ”dedi.

16 Temmuz 2013
Etiket; seda, kaya, egiad, kentsel, dönüşüm, kordonboyu, izmir, erkan, yaşacan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir