16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

''Keşke 6 ay önce başlasaydı''....



Bayramyeri meydanında toplanan yaklaşık bin kişi, Akil İnsanlar Heyeti’nin Denizli’ye gelmesine tepki gösterdi. Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı Bayramyeri Meydanı’nda grup adına açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Gülizar Biçer Karaca, Akil İnsanların korktukları için esnaf ziyaretini iptal ettiğini söyledi.

Karaca, “Sözde barışı getirmek için hangi kriterle neye göre seçildiği belli olmayan bir takım akil heyet, Anadolu’yu gezmekte. Akil heyetinin Ege Bölgesi sorumlularına bugün bir karşılama hazırlamıştık ama onlar bizim misafirperverliğimizi beğenmemiş olacaklar ki, Bayramyeri ve Kaleiçi Çarşısı programını iptal ettiler. Denizli’nin akil adamların vereceği akla ihtiyacı yoktur” dedi.

Kalabalık, heyet ve çözüm süreci aleyhine sık sık sloganlar attı. Yaklaşık 2 saat sonra, heyetin gelmeyeceğini öğrenen grup dağıldı.

ŞEHİT ANNESİ: “ÇÖZÜM SÜRECİ KEŞKE ALTI AY BAŞLASAYDI”

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti’nde bulunan Avni Özgürel, Fadime Özkan, Hasan Karakaya ve Fuat Keyman, 20 Kasım’da Siirt Pervari’de düşen helikopterde şehit olan astsubay üstçavuş Vedat Avcı’nın ailesini Gündoğdu Mahallesi’ndeki evlerinde ziyaret etti.

Heyeti şehidin annesi Cemile Avcı ve dayısı Remzi Enver kapıda karşıladı. Heyeti gözyaşlarıyla karşılayan şehit annesi Cemile Avcı, yüreğinin çok yandığını söyleyerek, “Başka evlatlar ölmesin. Yüreğim çok yanıyor. Annelerin yüreği çok yanıyor. Her gün mezarlıkta ağlıyorum. Yaşananları yakından takip etmiyorum, bilmiyorum. Hiç televizyon seyretmiyorum, bakamıyorum. Askerleri görmek istemiyorum. Çocuğumun hem annesi, hem babasıydım. Keşke bu süreç altı ay önce başlasaydı da benim oğlum ölmesiydi” diye konuştu.

Anne Cemile Avcı, yeğeninin de askerde olduğunu sürekli tedirginlik yaşadıklarını söyledi. Şehidin dayısı Remzi Enver, “Ateş düştüğü yeri yakar. İnşallah bundan sonra başka ocakları yakmaz. Daha bir çok gencimiz var. Bu sürecin ülkenin bütünlüğünü bozmadan en kısa sürede sonuçlandırılmasını istiyoruz. Akan kan dursun” dedi.

Heyet Başkanı Özgürel, “Ateş düştüğü yeri yakıyor ama hepimizin yüreği yanıyor. Annemizin söylediği gibi keşke bu süreç daha önce başlasaydı. Bu dönemde de kan akmasaydı. Siz millete emanetsiniz. İletmek istediğimiz bir şey varsa her zaman bizi arayıp söyleyebilirsiniz” diye konuştu. Heyet üyelerinden Fadime Özkan, gözü yaşlı şehit annesinin elini tutarak teselli etti, çözümün gelmesi için görüşmeler yaptıklarını söyledi. Aile ise küçük çocuklarının işe girişi için işlemlerin sürdüğünü, sürecin olumlu sonuçlanmasından başka istekleri olmadığını söyledi.

ODAYI İNCELEDİLER

Heyet daha sonra şehidin annesinin oğlu için düzenlediği odayı inceledi. Oğlunun fotoğrafları, kişisel eşyalarını gösteren anne Cemile Avcı, oğlunun şehit düştüğü olayda kullanılamaz hale gelen cep telefonunu da heyet üyelerine gösterdi. Heyet üyeleri de şehit Avcı için oluşturulan köşeyi inceledi. Şehit annesi Cemile Avcı, 20 Mart’ta oğlunun doğum günü olduğunu ve odayı doğum gününde düzenleyip, mevlit okuttuklarını söyledi. Aileyle bir süre görüşen heyet daha sonra Pamukkale Üniversitesi’ne giderek 15 kişiden oluşan öğrenci heyeti ile basına kapalı toplantı yaptı ve öğrencilerin görüşlerini aldı.

20 Nisan 2013
Etiket; Denizli, akil, keşke, şehit, tepki Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu'dan altın vuruş
Karşıyaka'dan Federasyona büyük tepki
Göztepe değil kahırtepe
Denizli'nin A takımı İzmir'de
Karşıyaka'da ayrılık çanları
Aliağa şehidine ağladı
Dağlıca'ya hain pusu: 16 canımız gitti
Karşıyaka'da teröre bayraklı tepki
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir