24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Keskinoğlu tesisini Bakan açtı



Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun Manisa’nın Akhisar İlçesi Rahmiye Köyü’ndeki yumurta üretim tesisi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katıldığı törenle hizmete açıldı. Bakan Eker buradaki konuşmasında bu yıl buğday, pirinç ve mısır üretiminde büyük başarı sağlandığını söyledi.

Rahmiye Köyü’ndeki yumurta üretim tesisindeki toplu açılış törenine, Bakan Eker’in yanı sıra Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Akhisar Belediye Başkanı AK Partili Salih Hızlı ile çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu, 70 ülkeye ihracat yaptıklarını belirterek, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladıklarını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise Türkiye’nin geleceğe umutla, daha büyük azim ve kararlılıkla ilerleyerek gelişmiş ülkeler arasında yerini almaya başladığını belirtti.

Bakan Eker, “Bütün yapılan bu çalışmalar içerisinde tarım sektörü de önemli yol kat etti. Hazırlanan strateji, uygulanan politika ve hayata geçirilen projelerle 10 yıl önce Türkiye'de tarım sektörü 23 milyar dolarlık hasılaya çıkmıştı. Şimdi bu rakam 62 milyar dolara çıktı. Bu da milletçe iftihar edeceğimiz bir durum. Tarım hasılatında dünyada 11’inci sırada olan Türkiye, şimdi 7’nci sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında birinci hale geldi. Fransa, İtalya ve İspanya’yı geride bıraktık” dedi.

ÜÇ ÜRÜNDE BÜYÜK BAŞARI

Bu yıl Türkiye’nin üç önemli üründe büyük başarı sağladığını dile getiren Bakan Eker, “2013’te Türkiye en yüksek buğday üretimine ulaştı. 22 milyon ton buğday ile Türkiye tarihinin en büyük buğday rekoltesi gerçekleşti. Mısır rekoltesinde ise 10 yıl önce 2 milyon ton üretim yapılırken, 6 milyon tona çıktı. 360 ton olan pirinç üretimi de 2013’te 900 bin ton oldu. Pirinç üretiminde Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı" diye konuştu. Eker, kanatlı et ve yumurta üretiminde de önemli gelişme kaydettiklerini, kanatlı et üretiminin 700 bin tondan 1 milyon 700 bin tona çıktığını, bunun da olağanüstü bir büyüme olduğunu söyledi. Eker, "Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılı gibi dönüm noktalarında iyi muhasebe yapmak gerekmektedir. Türkiye 50 ülkeye kanatlı eti ihraç etmektedir. Damızlık ve kuluçka yumurta ihracatında da 2012 yılında 4 milyar dolarlık ihracatımız vardır. Politika itibari ile yaptığımız değişiklik büyük gelişmelere sahne olmuştur” ifadelerini kullandı.

Devlet destekli tarım sigortasının hayata geçmesiyle 2006 yılından bu yana 4 milyon liralık destek sağlandığını da vurgulayan Bakan Eker, “Dünyadaki üretim ve gelişim artarken, öbür tarafta açlığın pençesinde yaşayan insanlar da ortaya çıkıyor. Bunun için gıda üretimi noktasındaki gelişimimiz ve küresel etkimiz çok önemli. Küresel açlıkla mücadeleyle de katkımız devam etmektedir” dedi.

YILLIK 500 MİLYON YUMURTA ÜRETİLECEK

Konuşmasının ardından Bakan Eker’e Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Keskinoğlu, plaket verdi. Daha sonra bakan Eker, kurdelesini diğer protokol üyeleriyle birlikte keserek, tesisi hizmete açtı. Bakan Eker ve beraberindekiler, 350 bin metrekare açık alana sahip, 200 bin tavuk kapasiteli, 11 özel teknolojik kümes bulunan yıllık 500 milyon yumurta üretilecek tesisi gezdi. 125 kişinin istihdam edildiği tesis yatarımıyla birlikte Keskinoğlu’nun Türkiye toplam yumurta üretimindeki payını yüzde 8'in üzerine çıkartacağı bilidirildi. Keskinoğlu'nun perakende yumurta pazarındaki payının ise yüzde 70'i aşacağı kaydedildi. Bakan Eker, daha sonra Keskinoğlu Şirketler Grubu’na ait eski model araçların yer aldığı müzeyi ziyaret etti. Bakan Eker burada 1975 model Chevrolet marka otomobil ile 1970 model bir traktöre binip, basın mensuplarına poz verdi.

30 Ekim 2013
Etiket; Bakan Eker, Mehdi Eker, Akhisar keskinoğlu, Keskinoğlu yumurta tesisi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Türkiye ilk kez gebe düve ihraç etti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir