23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kılıçdaroğlu mektubun adresine dikkat etsin



    Aman şu adrese dikkat etsinler, Kemal beyefendi hata yapar, Almanya Başbakanı’na yazdığı mektubu Brezilya Cumhurbaşkanına gönderir" dedi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Küresel Sorunlar Platformu’nun yerel medya temsilcileri ile Ortaköy’deki çalışma ofisinde kahvaltılı programda bir araya geldi.

  Burada konuşma yapan Bakan Bağış, çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte bazı komploların gerçekleşebileceğine dair toplumu uyardıklarına dikkat çekerek, “Türkiye 40 yıllık bir belayı başından def ediyor, 350 milyar dolar bu güne harcadığı bir mücadeleye son veriyor, bunu sadece terörün bitmesi olarak algılamayalım. Çünkü PKK sadece bir terör örgütü değil. PKK terör örgütü olduğu kadar bir rant şebekesidir. Bu işin bir uyuşturucu ticaret ağı vardır, silah kaçakçılığı ağı vardır, bunun getirdiği ciddi miktarda bir rant vardır. Bu rant göz yumanların da elde ettiği bir rant vardır” dedi. 31 Mayıs sabahı İstanbul’daki Taksim Gezi Parkı’ndaki 6 tane ağacın bir parktan alınarak başka bir parka nakil edilmesi üzerinden başlatılan bir kaosun başlatıldığını ifade eden Bakan Bağış, “24 saat içerisinde 70 küsür ilimizde gösteriler düzenleniyor, 24 saat içerisinde 100 küsür gösteriyi düzenleyip hepsinde aynı slogan aynı pankartlar aynı mesajlar bunu 24 saatte organize edebilecek hiçbir siyasi mekanizma yok” diye konuştu.

“SANDIKTAN ÇIKAN SES HER ZAMAN TENCERE, TAVA SESİNİ BASTIRIR”

  Bakan Bağış, dış basının konuyu ‘Kürt Baharı’ başladı olarak vermesini de eleştirdi. Bağış, “Dış basın ağız birliği etmişçesine hepsi konuyu ‘Kürt Baharı’ başladı olarak verdi. Türk baharı aslında 3 Kasım 2002’de bir Anadolu devrimi olarak başlamıştı. 2011’de yüzde 50’ye çıkarak aslında artık Türk baharının aslında iktidar değil, muhtevi olduğunu da herkes tarafından kabul edilmişti. Bahar kavramı demokrasinin eksik olduğu ülkeler için kullanılır. Biz bir Mısır, Libya, Tunus, Sırbistan değiliz. Bu bahsettiğim ülkelerde toplumundan halkından kopuk nesiller vardır” dedi.

  Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Gezi Parkı” olaylarında iktidarın hedef alındığını belirterek şunları söyledi; “Sandıkla gelen bir iktidarı düşürmenin tek yöntemi sandık olmalıdır. Bizim hepimizin birbirimizden farklı fikirlerimiz olabilir ama o demokrasiye o sandık kavramına sahip çıkmamız lazım. O yüzden sandıktan çıkan ses her zaman tencere, tava sesini bastırır. Onun için çok daha güçlüdür, çok daha etkilidir.” Bakan Bağış, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine güldüğünü söyledi. Bağış, “Ben Avrupa Birliği’nin Türkiye’den sorumlu bakanı değilim, ben Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği’nden sorumlu bakanıyım. Benim görevim Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarları koruyup, savunmaktır.

  ‘Avrupa Birliği ile ilişkiler yürütmesi gereken Başmüzakereci ilişkileri zora sokuyor’ diyenlere benim görev tanımımı bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum. Monşer kılıklı muhalefetimizin bu ucuz eleştirilerine ben hakikaten gülüyorum. Şimdi yeni bir trend başladı. Türkiye’de Sayın Merkel’in birçok mektup arkadaşı da oldu. Önüne gelen Merkel’e mektup yazıyor. İsteyen buyursun gitsin, Merkel’in ülkesinde ifade özgürlüğü neymiş biraz kıyaslasınlar. Buradaki kadar rahat konuları tartışabiliyorlar mı görsünler ondan sonra tekrar konuşalım” dedi.

“KILIÇDAROĞLU, MERKEL’E YAZDIĞI MEKTUBUN ADRESİNE DİKKAT ETSİN”

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Merkel’e yazdığı mektuba değinen Bağış, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Duran adam çok var Türkiye’de. Yıllardır CHP Genel Merkezi’ne gidin bir sürü var. Duranların bu ülkeye bir faydası olsaydı CHP çoktan iktidara gelirdi. CHP’nin kendi duruşunu gözden geçirmesi zamanı gelmiştir.

  Gerçekten duran saat bile günde 2 kez doğruyu gösterir bu duran adam da bize CHP’nin durmayı bile beceremediğini gösterdi. Bütün bu olaylardan çıkarılacak derslerden bir tanesi Türkiye’de adam gibi bir muhalefet partisi olmayışıdır. Kemal beyefendi Merkel’e mektup yazmış. Aman şu adrese dikkat etsinler, Kemal beyefendi hata yapar, Almanya Başbakanı’na yazdığı mektubu Brezilya Cumhurbaşkanına gönderir. Onun için madem mektuplar yazıyor aman düzgün yazsın, bar adresine ulaşsın. Çünkü buna benzer örnekleri hep birlikte yaşadık.”

21 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir