16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kılıçdaroğlu ne anlar gençlikten?



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Akdeniz Oyunları Tesisleri Açılış Töreni’nde konuşma yaptı. Başbakan Erdoğan, özetle şu ifadeleri kullandı:

"Muhteşem bir stat yapıldı, Mersin’in emrine erilecek. Birilerinin kayığına binmeyin, aklıselimle hareket edin. Açılış törenini yeni stadyumda yapacağız, 25 bin kişiyi bekliyoruz. Tesise olimpiyat madalyası alan Servet Tazegül’ün adı verildi. AK Parti iktidarında verilen özgürlükler hiçbir hükümet döneminde verilmedi. Taksim’de yakıp yıkanlar bunları hangi özgürlük adına yapıyorlar? Sorun, bunu ne adına yapıyorsunuz? Özgürlükse özgürlüğü istemenin yolları var. Özgürlük istiyorsanız, başkalarının özgürlük alanına tecavüz etmeyin.

Eğer özgürlük istiyorsanız başkasının özgürlük alanına tecavüz etmeyin. Bu ülkede, on yıllardır başı örtülü olduğu için üniversiteye gidemeyenlerin özgürlüğü noktasında siz ne yaptınız? Bunların eğitim hakları acaba hak değil miydi?

Eğitim öğretim hakkından bu ülkede yıllardır, on yıllardır mahrum edilen bu kızlarımıza bu kadar zulmü reva görenler, şu anda ne adına acaba meydanlarda dolaşıyorlar. Biz seçmenimizi sokağa dökmedik. Ana muhalefet sandıkta alamadığını buralarda alıyor. Bunlara dersi siz sandıkta vermelisiniz. Onun için oyuna gelmeyeceğiz. Kendi başbakanına ağıza alınamayacak şekilde küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik, hak arayışı içinde olan bir gençlik olamaz. Bugün çeşitli işyerlerini, alışveriş mağazalarını basanlar, bu ülkenin hak arayan gençliği olamaz. Kıracaksın, dökeceksin yakacaksın. Eee hak arıyormuş. Ne hakkı? Aklıselim sahibi gençlerimize sesleniyorum. Bu oyunu bozun, bu oyuna gelmeyin. Samimi olarak sesleniyorum. Gerçek manada çevreciyseniz burada çevreci bir başbakan var.

Gerçek manada çevreciyseniz, caddelerdeki kilit taşlarını sökenler kamunun araçlarını yakıp yıkanlarla beraber olmamalısınız. Çevreci iseniz burada çevreci bir başbakan var. Gençliğe asla sırtımızı dönmeyiz, kulaklarımızı tıkamadık, tıkamayız. Kılıçdaroğlu ne anlar gençlikten? Diğerleri ne anlar gençlikten? Bu kardeşiniz 18 yaşından beri siyasetin içinde. Gençlik nedir iyi bilirim. Önünde bir tane profesör, benim polisime hakaret ediyor. Bu polis, Türk milletinin polisi, benim polisim. Hakaret etmeye hakkın yok. Akademisyensin, terbiyeni muhafaza et. Polisin zaman zaman hataları da olabilir, bu ayrı mesele. 600’ün üzerine polisim yaralandı, bir başkomiser de şehit oldu. Oyun kurucular, tuzak kurucular bu ülkede kazanamayacaklar."

09 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir