19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kılıçdaroğlu Seferihisar'da halkla buluştu



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Her geçen gün daha baskıcı bir yönetimle karşı karşıyayız. Ama gücümüzü birleştireceğiz, Bir arada olacağız” dedi. Kılıçdaroğlu, iki günlük İzmir programı kapsamında Seferihisar’da vatandaşlarla buluştu. 

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Her geçen gün daha baskıcı bir yönetimle karşı karşıyayız. Ama gücümüzü birleştireceğiz, bir arada olacağız. Ayrılığın gayrılığın zamanı değil. Birlikte mücadele etmenin zamanı, Türkiye’yi aydınlığa çıkartmanın zamanı. Hepinizin görevleri ve sorumlulukları var. Onun için yola çıktık. Onun için çalışıyoruz. Bu yüzden Türkiye’yi karış karış geziyoruz.

Bizim bir sorumluluğumuz var, Türkiye’yi çocuklarımıza emanet edeceğiz ve onlara güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Gençlerimiz de artık sorunları öğrendiler. Onlar dünyaya daha güzel bakıyorlar. Özgürlükçü bir demokrasi istiyorlar. Biz de onlara destek vereceğiz. Bir şeyi unutmayalım. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’yi gençlere emanet etti. Kendi gençliğimiz ile gurur duyuyoruz. Türkiye’nin aydınlığı için mücadele eden bütün gençlerin alnından öpüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kemal Kılıçdaroğlu, programının ikinci günü Seferihisar’daki Cittaslow ( Sakin Şehin )Genel Kurulu’na katıldı. Euphoria Resort Otel’de gerçekleştirilen genel kurulda katılanlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Taksim’deki Gezi Parkı ile başlayan olaylara değindi.Kılıçdaroğlu, “ Benim milyonlarca yurttaşım herkese bir kez daha hatırlattı. Yanlış değerlendirmeyle apolitik olarak adlandırılan gençler gerçek politik bilincin kent ve çevre bilinci olduğunu gösterdi.  Gençleri hafife alanlar daima yanılırlar. Daha fazla demokrasi, daha fazla özgürlük, insana ve çevreye saygıdır. Taksim Gezi Parkı’ndan yükselen çığlık evrensel çığlıktır. Gençler Dünya’nın geleceğine yönelik umudumuzu arttırıyor. Hepsini yürükten kutluyorum. Bizim de politikacılar olarak alacaklarımız var” dedi.

 HALK KARARLARA KATILMALIDIR

Kentlerin farklı özellikleri ile ön plana çıkması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kentler birbirine benzemeye başladı. Aynı yemek şirketleri, aynı alışveriş merkezleri kuruluyor. Cittaslow hareketi yerel kalkınma olarak harekete geçmiştir. Geleneklerine, yemeklerine değer veren ve geliştirmek isteyen şehirler için ihtiyaçtır. Meyve, süt köylerden geliyor. Yerel üreticilerin yereli koruması gerekiyor. Köylerimiz köklerimizdir. Sağlık üretim ve tüketim yapan herkes için köy önemlidir. Yerel yönetimleri desteklemek için yerel yöneticilerin önderlik yapması gerekir. Seferihisar’ın bu çalışması bir çok kente örnektir. Kurulan üretici pazarlarında yapılanlar etkili faaliyettir. Üreticilerin birbirleriyle hareket etmesi onları güçlü kılar. Kooperatif ve üretici birlikte bu amaçla çalışır. Belediye desteği sayesinde birçok tesis kuruldu. Mandalina tesisi kuruldu. Mandalina üretici birliği ihracat yapmaya başladı. Yerel yönetimlerin kendilerine bir yol haritası ortaya çıkartması gerekiyor. Yapılanların da halk ile birlikte olması gerekir. Kentin güçlü, zayıf yönleri halk ile ortaya çıkmalı. Masa başında oturan birkaç kişinin kararları ile kent planlanamaz. Kent konseyleri ve birçok yapı ile halk kararlara katılabilir. Parkın bile nereye kurulacağını halka sormazsanız kullanma olanağı olmaz” diye konuştu.

TÜRKİYE CİTTASLOW CENNETİ OLABİLİR

Toplantıda konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Farklılıkları yaratıcılıklar sağlıyor. Küreselleşmenin dayattığı duruma karşı yerellik önemli faktör. Dünya’nın en hızlı ülkelerinden biri olan Amerika’nın nüfusunun üçte birinin obez olması normal değildir. Hız her ne kadar verimlilik ve profesyonelleşmiş gibi olsa da yavaşlık mutlu bir yaşam sunar. Cittaslow, Seferihisar’ın markalaşmasına sebep oldu. Zengin potansiyeli ile ilçemiz geleceğin Türkiye’sini yaratma yoluna girdi.  Birçok konuda çalışmalar yapıyoruz.  Türkiye’de 9 Cittaslow kent var. Türkiye Cittaslow’lar cenneti olabilir” dedi.  Soyer, konuşmasında sahneye kongre boyunca ziyaretçilere yardımcı olacak olan gönüllüleri çağırarak tanıttı. Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin de yaptığı konuşmada,  birliği tanıttı. Birliğin çalışma alanları ve yapılanlardan bahseden Şahin, birlik üyesi belediyeler ile yurt dışındaki belediyeler arasında köprü olduklarını ifade etti.

 

 

07 Haziran 2013
Etiket; chp, kılıçdaroğlu, seferihisar, kahvehane, izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir