29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kılıçdaroğlu'ndan, Erdoğan'a: Demokratik olmaktan korkma!



Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Demokrasiden, halkın demokratik taleplerinden korkma.

Kafanın gerisindeki yeniden toplum mühendisliği safsatalarından da kendini kurtar” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Kent Konseyi toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Gezi Parkı olaylarına değindi. Kılıçdaroğlu, iki haftadır Gezi Parkı olaylarının sadece Türkiye’nin değil, dünyanın izlediği bir olay haline geldiğini söyleyerek, hükümetin bastıramadığı bir olayla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

"GEZİ PARKI DESTANSI BİR HAL ALDI"

Kılıçdaroğlu, çevre ve şehir bilinci ve duyarlılığının ülke çapında reaksiyona dönüştüğünü kaydederek, “Destansı bir hal alan Gezi Parkı direnişinden hepimizin çıkarması gereken dersler var. Nasıl olmuştur da, yerel bir çevre protestosu ulusal çapta bir krize dönüşebilmiştir? Bunda hiç şüphesiz demokratik hakkının kullanan masum bir topluluğa karşı hükümet eliyle şiddet uygulanmasının rolü büyük olmuştur. Bu olayda hükümetin suç işlemesinin rolü büyük olmuştur” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, tepkinin arkasında İstanbul’un tarihi siluetini bozanların, Süleymaniye’nin görüntüsünün bozulmasının, şehrin estetik ve kültürel dokusunun bozulmasının etkisi olduğunu belirterek, “Gezi Parkı’ndaki tepki AK Parti iktidarının rantçı, aç gözlü, hak ve adalet tanımaz şehircilik anlayışına yönelik bir tepkidir. Bu şehir, İstanbul, üç büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul artık firavun piramitlerini andıran azman binaların ağırlığını kaldıramıyor” şeklinde konuştu.

‘Nasıl olsa yetki bende, istediğimi yaparım’ devrinin bittiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Merkezi siyaset içinde bitmiştir, yerel siyaset içinde bitmiştir. Temsili siyasetten, temsili demokrasiden, katılımcı siyasete, katılımcı demokrasiye geçiyoruz. Bir siyasi iktidar, böyle bir olay karşısında komplo teorileri üretmeye başlamışsa, meseleyi cinlere, perilere teslim etmeye başlamışsa, o iktidar artık bitmiştir, acz içindedir. Başbakan’ın idraki dumura uğramıştır. Bir toplum onca baskıya, onca şiddete, onca biber gazına, ölümü göze alarak şehrini savunuyorsa, bunun karşısında kızmak, öfkelenmek değil, bunun karşısında mutluluk duymak gerekiyor. Çünkü demokrasi kazanıyor, çünkü özgürlük kazanıyor” dedi.

"BOŞUNA ÇIRPINIYORSUN"

Başbakan Erdoğan’ın ‘ne olursa olsun değişmem’ sözlerine atıf yapan Kılıçdaroğlu, “Zaten sorunumuz da bu. Bir Başbakan ne olursa olsun değişmem diyor. Sormak gerekiyor. Sayın Başbakan, dünya değişti, Türkiye değişti, sen değişmiyorsun ülkenin karşısına sorun olarak çıkıyorsun. Asıl sorunumuz da senin değişmemen, dünyayı görmemen, dünyayı yorumlamamandır. Eğer bir ülkede bir Başbakan dünyayı iyi yorumlamıyorsa, görmüyor, değişimi yakalamıyor, algılamıyorsa, o Başbakan’ın bulunduğu ülkede sorun üretir, sorun yaratır” dedi.

Başbakan Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Boşuna çırpınıyorsun. Değiştireceksen kafanı değiştir, biraz demokrat ol, biraz halkını anlamaya çalış. Sana oy vermeyenleri yok sayma anlayışından kurtul. Uygar bir Başbakan gibi davran. Sorunların çözümünü daha fazla otoriterlik değil, daha fazla özgürlük ve daha faza demokraside yatmaktadır. Demokrasiden, halkın demokratik taleplerinden korkma, kafasının gerisindeki yeniden toplum mühendisliği safsatalarından da kendini kurtar” şeklinde konuştu.

14 Haziran 2013
Etiket; kemal, kılıçdaroğlu, erdoğan, gezi, parkı, cevap Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Zeliş'e kuzen geldi
Kapalı gişe Münakaşa
"Bunu yapan insan olamaz!"
En pahalı yolun istinat duvarı çöktü
Kemal Özdeş bıraktı
Karşıyaka'da ayrılık çanları
TEOG için ter döktüler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir