28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu: Sağla sola yamulmanın anlamı yok!



İzmir’in Urla ilçesinin susuzluk sorununu tarihe gömen 409 kilometrelik içme suyu şebekesi ile 76 kilometrelik branşman hattı hizmete girdi. 34 milyon liralık yatırımın tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “İzmirli bana 10 senedir yerelde seçilebileceğim en büyük koltuğu bahşetmiştir. Bunu sürdürebilmek için sağa sola yamulmanın hiçbir anlamı yoktur” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU tarafından Urla’da yapımı tamamlanan içme suyu şebekesi ve iletim hattı yenileme çalışmalarının hizmete alınması nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Urla merkezi ile birlikte Zeytinalanı, Kalabak, Torasan, İçmeler, Çeşmealtı, İskele, Gülbahçe mahalleleri ve Barbaros Köyü’nün sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşmasını sağlayan yatırımların hizmete aldıklarını açıklayan Başkan Kocaoğlu, İzmir’in çevre yatırımlarında çok büyük bir farkla öncü konumda olduğunu ve bu öncülüğü farkı daha da artırarak sürdürmek amacı taşıdıklarını söyledi.

Gözle görülen pek çok yatırımın aksine, altyapıya yapılan yatırımların dikkatlerden kaçtığını vurgulayan Başkan Kocaoğlu, sadece Urla ilçesinde İZSU’nun 34 milyon TL’si su şebekesi için olmak üzere toplam 53 milyon TL harcadığını dile getirdi. Su şebekesinin yenilenmesi ile ilçede su kaçaklarının önlendiğini, asbestli boruların devreden çıkarıldığını, kesintisiz su verilmesinin sağlandığını ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, Gülbahçe’nin kanalizasyon şebekesini yapmak için ise yıllardır uğraşmalarına rağmen Karayolları’ndan yola paralel geçiş izni alamadıkları için çalışmayı gerçekleştiremediklerini açıkladı. İZMİR-İTALYA MESAFESİ Göreve geldikleri günden bu yana İzmir’den İtalya arasındaki mesafeye eşit, 2410 km. uzunluğunda içme suyu şebekesi yenilediklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Bu yatırımlara devam ettiğimizde, en fazla 5 sene içinde İzmir Büyükşehir Belediyesi dünya standartlarının da üstünde çevre yatırımlarını gerçekleştirmiş olacak. İzmir çevre yatırımlarında çok büyük bir farkla öncü konumdadır ve bu öncülüğünü farkı artırarak sürdürmek amacındadır” diye konuştu.

“TAHTALI ÇİFTÇİSİNİ DESTEKLEMEK ZORUNDAYIZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirmek istediği ancak DSİ Bölge Müdürlüğü izin vermediği için hayata geçirilemeyen Tahtalı Havzası’na yönelik damla sulama projesine ilişkin görüşlerini de dile getirdi. Tahtalı baraj gölü havzasında ciddi kısıtlamalarla karşı karşıya bulunan vatandaşlara damla sulama sistemiyle ucuz su verilmesini istediklerini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, “Orada vatandaşlarımızın tarımsal üretim yapmalarını desteklemek zorundayız” dedi. DSİ Bölge Müdürü’nün konuyla ilgili açıklamalarını tamamen eksik bir değerlendirme olarak niteleyen Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Bizim bir Tahtalı baraj havzası çanağımız var. Ancak burada sürekli akan bir akarsuyumuz yok. Buradaki arkadaşlarımız, çiftçilik yapan insanlar, yeraltı sularını kullanarak ve yüksek elektrik maliyetleri ödeyerek tarlalarını suluyorlar. Bunu DSİ Bölge Müdürü de biliyor. Burada vahşi sulama söz konusudur. Damla sulama yapılması halinde en az yüzde 30-35 daha az su kullanılacaktır. Bu da içme suyunun israfı değil tasarrufu anlamına gelir.” İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, havzada yer altı sularının kullanılmasıyla aslında baraj gölüne gidecek suların çekildiğini de vurgulayarak, “Bu topraktan ne kadar az su çekersek baraja o kadar fazla su gidecektir. Bu, barajın 80- 100 milyon metreküp fazla dolması demektir” şeklinde konuştu.

“O İŞLERE BİZ BAKMIYORUZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, iktidar partisine mensup bir milletvekilinin Tahtalı’ya ilişkin sözlerini de şöyle değerlendirdi:

“Bir milletvekilimiz, ‘barajı bize devretsin su şebekesini biz yapalım’ demiş. Niye demiş, nereden aklına gelmiş, şimdiye kadar neredeymiş, tarımla bir alakası var mıymış, laf olsun torba dolsun diye mi söylemiş, onu da bilmiyorum. Biz Tahtalı Barajı’nı işletmekten, çalıştırmaktan şikayetçi değiliz. Üstümüze vazife olmayan ama vazife addettiğimiz tarımın, kırsalın, kentin kalkınması politikamızın gereği olarak bunları yapıyoruz. Sanıyorum o arkadaş bunu anlayamamış. Bir de en komik tarafı; benim eşim, dostum, arkadaşlarım Tahtalı havzasında arazi alıyor diye bir şey söylemiş. Bu memlekette insana, paraya, servete kimin nasıl baktığını, hangi pencereden baktığını, bu İzmirliye bizim öğretmek gibi bir hakkımız yok. Ama o muhteremin bu yolun önünden bile geçmesi mümkün değil. O işlere biz bakmıyoruz ama kimin baktığı artık gizlenemez hale geldi.”

“SAĞA SOLA YAMULMANIN ANLAMI YOK!”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir gazetede yer alan parti değiştireceği iddiasını ise şöyle yanıtladı:

Ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bugün değil, dün değil, Cumhuriyet Halka Partisi kurulduğundan beri Cumhuriyet Halk Partiliyim. 10 senedir aklımın erdiği elimden geldiği kadar yaptığım bu çalışmalar beni manen alabildiğince tatmin etmiştir. İzmirli bana 10 senedir yerelde seçilebileceğim en büyük koltuğu bahşetmiştir. Bunu sürdürebilmek için sağa sola yamulmanın hiçbir anlamı yoktur. Hem parti örgütüme hem de İzmirli hemşerilerimize bana bu ulvi görevi verdikleri için sonsuza kadar minnettar kalacağımı ve emirlerinde olacağımı buradan ifade etmek istiyorum. Bu seçim sürecinde bayramdan sonra hızlanarak devam eden bir bilgi kirliği, manipülasyon çalışmaları hepimiz için yapılacak. Hepimizin uyanık olması, kargaların bile güleceği iddialara itibar etmememiz; birbirimizi, partimizi savunmamız gerekiyor. Partili olmak bilinci budur. Kişinin kendisinden duymadığınız hiçbir söze itibar etmeyiniz.”

“TÜM ADAYLARA EŞİT MESAFEDEYİM”

Başkan Aziz Kocaoğlu, siyasette taraf olmayı sevmediğini bir kez daha hatırlatarak bu konuda yapılan yorumlara da şöyle karşılık verdi: “9,5 senede iki defa taraf oldum. Orada da çok haklı nedenlerim vardı. Örgüt içinde iki defa taraf olma açıklamasının alınıp, ‘belediye başkanlığı seçiminde taraf olacağım’ şeklinde evrilmesi ayrı bir sanat. Bütün aday adaylarımıza eşit mesafedeyim. ‘Şundan yanaymış bundan yanaymış’ diye ilçelerde huzursuzluk çıkarmaya çalışanlar var.”

KARAOSMANOĞLU’NDAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Törende konuşan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu da, göreve geldiği 1999 yılında ilçede su sıkıntısının bir kabus halini almış olduğunu hatırlatarak, o dönemde susuzluktan ilçe halkının bunalmış vaziyette olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra İZSU’nun çalışmalarıyla önce kanalizasyon ve arıtma gibi altyapı yatırımlarının gerçekleştirildiğini, bugün ise ilçenin her yerinin kesintisiz suya kavuştuğunu dile getirdi.

İZSU’nun ilçeye pek çok yatırım yaptığını vurgulayan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, ilçe halkı adına İZSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla ilçede yol sorunu kalmadığını kaydeden Karaosmanoğlu, Urla’nın önümüzdeki kışa tam bir Avrupai şehir olarak gireceğini, ulaşım konusunda halkın büyük bir rahatlığa kavuştuğunu sözlerine ekledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Karaosmanoğlu, “Halkımızın sağlık ve huzur içinde modern bir yaşama kavuşması hedefine hizmet eden Büyükşehir Belediye Başkanımızla el ele daha uzun yıllar çalışmayı diliyorum” diye konuştu. İZSU Genel Müdürü Ahmet H. Alpaslan da, kısa bir sunum yaparak ilçedeki yatırımlar ve çalışmaların teknik detayları hakkında bilgi verdi. Alpaslan, Urla’ya ilişkin projelerinin tamamını bitirdiklerini belirterek, toplam 34 milyon TL harcama yapıldığını söyledi.

17 Ağustos 2013
Etiket; urla, kocaoğlu, yamulma, izsu, branşman, su, hat, karaosmanoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD'NİN URLA GURURU
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
ESTİ hep zirvede
Altınordu'nun 100 akı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir