18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu: Şikayetim yok



82. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen “13. Sinema Burada Festivali”, bu yıl da zengin içeriğiyle sinemaseverlerle buluşuyor. 8 Eylül’e kadar sürecek olan sinema serüveninin Kültürpark İzmir Sanat’ta düzenlenen açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. “Sağlık ev barış filmleri” temalı bu yılki festivalin onur konukları Selda Alkor, Menderes Samancılar ile genç oyuncu konuğu Ayça Bingöl, ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı.

Festival’in özel konuğu gülmece, genç ve çocuk kitapları yazarı Muzaffer İzgü de katılımcılardan büyük alkış aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuklarına tek tek teşekkür ederek sağlık ve barış temalarının önemine değindi. İzmir’in EXPO 2020 adaylık sürecinde 82. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ve Sinema Burada Festivali’nin temalarının aynı konseptte olmasına dikkat ettiklerini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, dünyaya barış çağrısında da bulundu.

“Barışa en çok ihtiyacımız olduğu zamandayız” diye konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“İçerde ve dışarıda, yakın coğrafyamızda en çok dillendirmemiz gereken, üzerinde en çok durmamız gereken, içeriğini en çok doldurmamız gereken konu barış. Ne ülkeleri paylaşmak isteyen egemen güçler ne de ülkeleri yöneten siyasiler, kendi çıkarlarıyla barışı örtüştürüp tahsis edebilirler. Barışı gerçekleştirecek olan dünya ve bölge insanlarıdır. Bizde de 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Ben de kendi çapımda bunu gündemde tutmaya, bir damla da olsa katkı koymaya çalışıyorum.”

“En değerli ödül”

Onur ödülünü Başkan Kocaoğlu’nun elinden alan Menderes Samancılar, “barış” konulu ödülü evinin en değerli köşesinde saklayacağını söyleyerek, “Bu ödülü Taksim direnişinde yitirdiğimiz, kanlı bir destan yazılırken kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anısına alıyorum” dedi.

Selda Alkor da konuşmasında İzmir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İzmir öylesine sıcak ve güzel ki, İstanbul’da olmasam oturmak isteyeceğim ilk kentlerden birisi. O sıcacık havası insanlarına da yansıyor. İzmir’i ve İzmirlileri çok seviyorum” diye konuştu.

Eşinden dolayı 17 yıldır İzmirli olduğunu söyleyen sanatçı Ayça Bingöl ise, “Beni hemşehriniz olarak kabul ederseniz çok sevinirim” dedi.

Yoğun programı nedeniyle “genç oyuncu” ödülünü almaya gelemeyen Mert Fırat’ın yerine Ayla Özdemir ödülünü aldı. Ayla Özdemir ödül alırken Mert Fırat’ın “Savaş sahnelerinin sadece sinema perdelerinde kalmasını diliyorum” notunu izleyicilere iletti.

Türk edebiyatının duayen kalemlerinden Muzaffer İzgü de, ödülünü Başkan Aziz Kocaoğlu’nun elinden aldı. İzgü konuşmasında, “Yazarın topluma görevi var. Benim de görevim var. Şu dönemde beşinci kitabımı yazıyorum. İlk kitabımın adı ‘Hamdolsun Açız’, son kitabımın adı da ‘Çapulcu musun vay vay’ olacak” dedi. 19 film gösterimi Türkiye’nin tek tematik sinema festivali olan Sinema Burada’nın bu yılki teması “Sağlık ve Barış Filmleri İEF’de” olarak belirlendi. Bu kapsamda gösterilecek filmler arasında Kayıp Vatan, Eve Dönüş, Hasta, Bir Tutam Baharat ve Bir Ben Vardır Bende, Benden İçeri yer alıyor. İzmir Sanat Merkezi’nde organize edilen Sinema Burada Festivali’nde 12 film, 7 belgesel olmak üzere toplam 19 gösterim gerçekleştirilecek.

“Sinema Burada Festivali”, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenleniyor. Festival kapsamında düzenlenecek atölye çalışmalarında 12 – 17 yaş grubundaki gençler, kendi filmlerini yapma şansını bulacaklar. “İşimin başındayım” Açılış töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın “çok iyi” gittiğini söyleyerek, akşamları fırsat buldukça dolaşarak hem vatandaşlarla hem de katılımcı firmalarla konuştuğunu ve olumlu geri dönüşler aldığını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Kendi dönemimim açısından konuştuğumda, son dönemlerin en başarılarından birisi. Daha da büyüterek her sene daha büyüğü ve güzelini düzenleyerek devam edeceğiz” dedi.

Basın mensuplarının seçim sürecine yönelik sorularına da “Ben belediye başkanıyım, çalışıyorum işte” diye yanıt veren Başkan Aziz Kocaoğlu, “Süreci izliyorum, ama ben buradayım, çalışmalarımı sürdürüyorum. Hayatımdan da memnunum” diye konuştu. Gazetecilerin “adaylık” açıklamasının zamanıyla ilgili sorularına ise Başkan Kocaoğlu, “Adaylık açıklaması, zamanı gelince. Buradayız, işimizin başındayız, çalışıyoruz, bir şikayetimiz de yok” diye yanıt verdi.

05 Eylül 2013
Etiket; aziz, kocaoğlu, ayça, bingöl, sinema, burada, festival, adaylık, açıklama, fuar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
İyi futbola devam
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Fuar güzelleri görücüye çıktı
Bu fuarda yok yok
İzmir'e Rus akını
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir