19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu: Stada karşı değiliz ama...



 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kanal 35 televizyonunda yayınlanan, Gazeteci Hasan Tahsin’in hazırlayıp sunduğu Sabah Resimleri adlı programa konuk oldu. Kent gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, 30 Mart’tan sonra kapatılacak İl Özel İdaresi mallarının paylaşımı, İzmir’e yapılacak statlar, kentsel dönüşüm ve ulaşım projelerini değerlendirdi. Başkan Kocaoğlu, Eski Ulaştırma Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a kent gündeminin önemli konu başlıklarından biri olan İl Özel İdaresi’ne ait malların, İzmirlinin malı olarak kalması yönünde destek talebini iletti. Bu konuda Yıldırım’ın yaptırım gücü olduğunu ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Sayın Vali’yle beraber hemen komisyonu toplasın, tek maddelik bir komisyon kararı alalım. Görevler Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğine göre, bu malların da bize devredilmesi yönünde tek maddelik karar alsın. Binali Bey’in bunu sağlama gücü olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna karşı çıkacak bir tek kişi var: O da Sayın Başbakan. Binali Bey Sayın Başbakan’la konuşsun. Bunu imzalayalım. Kentin bir problemini hep birlikte çözelim” dedi.

 

Stat konusu siyasi bir oyundur

Kent gündemindeki stat tartışmasına ilişkin soruları da yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, şöyle devam etti:

“Buradan tüm taraftarlarımıza ve tüm spor camiasına sesleniyorum: Biz stat yapılmasına karşı değiliz. Tam tersi, statların yapılmasından yanayız. Ama stadın nerede ve nasıl yapılacağını bu kentin hem taraftara, hem kulüp yöneticilerine, hem de bu kentin planlanmasından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi’ne sormadan bu iş olmaz. Stadın projesini gören var mı? Kulüp başkanlarından gören var mı? Varsa arasın söylesin.”  

Başkan Aziz Kocaoğlu, Spor eski Bakanı Faruk Özak ve Futbol Federasyonu ile birlikte Örnekköy’de büyük bir stat yapılması konusunda mutabakata varmalarına rağmen, bakan değişikliğinin ardından girişimlerin durduğunu söyledi. Bir önceki Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a konuyu iki kez aktarmasına rağmen girişimlerinden sonuç alamadığını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları kaydetti:

 

 

“Sayın Bakan geldi ve de gitti, hiçbir adım atılmadı. Sayın yeni bakanımıza göreve atandıktan sonra hem tebrik hem de İzmir’e yapılacak iki stat konusunda dilek ve isteğimi mektupla yazdım. Dediğim de şu: Örnekköy’e bir stat. Ben yapayım, lütfedin buyurun siz yapın ya da ortak yapalım. Siz ihaleye çıkın, ben parasının yarısını vereyim. Bırakın bana araziyi tahsis edin yapayım, size devredeyim. Bundan daha iyi teklif olur mu? Önemli olan şu stadın yapılması. Bu kentin spor altyapısının yapılması. Süper Lig’de takımımız yok diye mikrofonu alan konuşuyor. Niye, altyapı eksikliği var. Ben bu kentin belediye başkanıyım. 10 senedir yapıyorum. Fuar benim işim mi? Bu kenti kalkındırmak için yola çıkmış, fuara 400 milyon lira harcayan belediye başkanı, 50’şer, 100’er milyon lirayı ayırır buralara spor komplekslerini yapar birini Göztepe’ye, birini Karşıyaka’ya verir. Bir daha da bu konu konuşulmaz. Bizim bunu yapacak hem gücümüz var, hem isteğimiz var, hem inancımız var. Bugün bu iki yere stat yapacağım diye yola çıkmak bir siyasi oyundur.”

Ne Göztepe, ne de Karşıyaka statları için kent merkezinde belirlenen yerlerin uygun olmadığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Büyük kentlerde bu saatten sonra şehrin göbeğinde stat yapılmaz. Yanlıştır. Çevresinde oturan vatandaşa işkencedir. Trafiğe işkencedir. Kente işkencedir. Yapılmaz. Bunlar halkta açık kamu alanları olarak bugünkü gibi, eski işlevlerini sürdürürler. Bu statları satalım da yerlerine bilmem ne yapalım. Bizim böyle niyetlerimiz yok. Göztepe’de Gürsel Aksel kalacak, Karşıyaka Spor Kulübü’nün olduğu yer Karşıyaka’da kalacak. Onun dışında ayrıca stat yapılıp verilecek” diye konuştu.

 

Kentsel dönüşümde elinizi tutan mı var?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşüm konusunda mülkiyete ve insana saygılı, 5393 sayılı Belediye Yasası’nın 73. maddesini uygulamakta kararlı olduklarını dile getirdi. 6306 sayılı Riskli Alanlar Yasası’nı ise  “ham yapma” yasası olarak niteleyen Başkan Kocaoğlu, şöyle devam etti:

Seçim arefesinde 6306 sayılı yasa ile milletin kafasını karıştırdılar. Kocaman kocaman milletvekilleri gittiler biz daha fazla vereceğiz bizi bekleyin, ilçe başkanları bizi bekleyin diye. Devamı haftaya programları. Bu doğru bir yaklaşım değil. Ve bizim uzlaşma görüşmelerimizi hem Uzundere’de hem Bayraklı’da engellediler. Biz yapacağız diye... Efendim, Büyükşehir belediyesi kentsel dönüşüm yapmıyor, 6306 sayılı yasayı kullanmıyor diyorlar. Sizin elinizi tutan mı var? Sizin hem yetkiniz var. Hem bakanlığı temsil ediyorsunuz, hem Cennetçeşme’de bizim son noktaya geldiğimiz yeri, 541 hektar alanı kendiniz riskli alan ilan ettiniz. Niye başlamadınız? Buyurun başlayın, buyurun vatandaşın evini yıkın. Her türlü yetki elinizde.”

 

Narlıdere metrosu

Başkan Aziz Kocaoğlu, metro konusunda farklı yorumlar yapıldığını belirterek, “Biz havlu atmadık. Biz metroyu bırakıp, diğer iller gibi ‘bu bizim işimiz değil, Ulaştırma Bakanlığı’nın işi’ demedik. İstediler, vermedik. Biz hayatımız boyunca hiçbir işi bırakmadık. Bu işi de yarım bırakmayız. Yapacaksanız, başlanmamış projelerimiz var. Projelerimizin bir kısmını da verdik. Hala sayın aday ‘projeleri yoktu’ diyor. Seçimden sonra çıkmazlarsa Narlıdere ihalesine de çıkacağız. Fahrettin Altay’a gittiğim gün, Narlıdere metrosunun startını vereceğim” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Sayın eski bakan, yeraltında uğraşmanın ne olduğunu biliyor. Konak Tüneli’nde ‘yok çanak çıktı, yok çömlek çıktı’. Burası deprem kuşağı, İzmir’in jeolojik yapısında problem var. İzmir çok hassas bir yerde. İzmir’de tünel yapmak, metro yapmak, zeminle fazla oynamak riskli. Şu anda tünelimiz bitti, raylar döşeniyor. 15-20 gün önce Üçkuyular’dan yürüyerek girdim, son geldiğimiz noktaya kadar tünelden yürüdüm. Bir problemimiz kalmadı. Raylar döşeniyor, sinyalizasyon çalışmaları devam ediyor. Biz riski sevmiyoruz, seçime yetiştireyim diye deneme sürüşleri yapmadan açmayız” diye konuştu.

 

Mithatpaşa Caddesi tramvaya uygun değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu., tramvay projesinin Mithatpaşa Caddesi’nden geçmesi yönündeki görüşleri de şöyle değerlendirdi:

“Tramvay 30 km süratle geçecek. Mithatpaşa Caddesi bugünkü konumuyla,  genişliğiyle, darlığıyla, darboğazlarıyla tramvayın geçmesine müsait değil. Defalarca inceledik ve sahilin kara tarafından geçirmeye karar verdik. İnceledik, tartıştık, yaptık projemizi ve ihaleye de çıktık. Uzun safhalardan sonra yetkiyi aldık Ankara’dan ihaleye çıktık. Önümüzdeki günlerde uygun gördüğümüz bütün tramvay güzergahı içinde Kordon’a her birisi yarışmayla elde edilecek yaya geçişleri, yürüyen köprüler, rampalar yapacağız. Zaten sahille bağlantıyı kesmiyor, bu tramvaylar maksimum 30 km hızla gidecek.”

Başkan Kocaoğlu ihalenin seçim sonrasına bırakılmasına yönelik önerileri ise “Zaten itiraz mutlaka olur. Bu İzmir klasiği. KİK faktörü de var; temel atmak zaten seçim sonrasına kalır. Ama biz ihaleye çıktık, yapacağız” diye yanıt verdi.

 

Trafik problemi siyasidir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, kent içi trafik sorununa ilişkin soruları ve İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın bu konudaki eleştirilere “otopark yok” şeklindeki değerlendirmesini ise şöyle yanıtladı:

“Otopark yokmuş. İstanbul’da, Ankara’da yeterli otopark var mı? Hangi kentimiz de var? Hatay Caddesi’nde metro inşaatı başlamadan önce bir tane araba park etmiyordu, edemiyordu.

Bugün trafik polisi kadrosunda devletten maaş alan arkadaşlara Vali görev yaptırırsa bu kentte trafik problemi kalmaz. Yapmıyorsa, yaptırmıyorsa bize yetki versinler. Artık kaldırıma park eden arabaları bile çekemiyoruz. 14 tane çekicimizi yılbaşı itibariyle sistemden çektik. Onlar vakıf kuracaklar, çekecekler. Hatta araçların bir kısmını da onlara bağışlayacağız. Çekme yetkimiz yok. Nasıl çekelim? Trafik polisi gelecek de denetleyecek de bize çekin diyecek. Trafik problemi siyasidir. Trafik problemine Sayın Vali Bey’in acilen el atmasını bekliyoruz. Sayın Vali Bey geldiğinden beri trafik koordinasyon toplantısı yapmasını bekliyorum.”

31 Ocak 2014
Etiket; aziz kocaoğlu, binali yıldırım Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Agora-Kadifekale-Kemeraltı mercek altında
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir