19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu'na üslup uyarısı



Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ege Medeniyetle Müzesi’ni kurmak istedikleri alanla ilgili tartışmaları takip ettiğini, bunu politik tartışmalara konu etmemek gerektiğini söyledi. Bakan Çelik adını vermeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik olarak, “Eleştirenler üsluba dikkat etsinler. İzmir’in kendi içindeki koordinasyonu bozacak şekilde üslup doğru olmaz” dedi.

Bakan Çelik, İzmir’deki temasları kapsamında EXPO 2020 Sekterliğini ziyaret etti. Buradaki toplantının ardından basın mensuplarının soruların yanıtlayan Çelik, artık EXPO sürecinde son 100 metreye girildiğini söyledi. Hazırlıklara göre teknik düzeyde EXPO 2020’nin İzmir’in hakkı olduğunu belirten Çelik, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın desteği, tüm bakanlıklar ve EXPO Sekretaryasını çalışmalarıyla son dönemece girildiğini açıkladı. Artık, oy kullanacak ülkelerle teması ve iletişimi arttırmak için çalışmaları hızlandıracaklarını dile getiren Bakan Çelik, “EXPO’yla ilgili son ödevi aldık. Dersimizi çalışacağız” dedi.

TARTIŞMAYI TAKİP EDİYORUM

Ömer Çelik, basın mensuplarının sorusu üzerine Ege Medeniyetleri Müzesi projesinin yapılması hedeflenen Sümerbank arazisiyel ilgili İzmir’deki tartışmaları yakında takip ettiğini açıkladı. İzmir’e iyi bir eser kazandırmak için uğraştıklarını belirten Bakan Çelik “Herkese şunu tavsiye ederim. Artık İzmir küçük projelerle anılan bir yer olmasın. Büyük projelerle anılan, dünya çapında müzeleriyle anılan yer olsun istiyoruz Dünyanın büyük destinasyonlarında, büyük merkezlerinde olduğu gibi büyük müze kazandırma istiyoruz. İzmir’in tanıtılması konusunda büyük imkanlar var. Bundan sonraki dönemde İzmir bir seçenek değil. İzmir’in büyütülmesi bizim için mecburiyettir. Kazanımları korumak için tüm projlere bu çerçevede bakmak lazım” dedi.

ÜSLUBA DİKKAT ETSİNLER

Müzenin yapılacağı Sümerbank araziyle ilgili Vali Mustafa Toprak’ın tutumunu eleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu adını anmadan eleştiren Bakan Çelik “Müzeyi buradaki politik tartışmalara konu etmemek lazım. Özellikle eleştirenlere şunu tavsiye ederim. Üsluba dikkat etsinler. Çünkü buradaki herhangi bir şeyi alıp götürmüyoruz. Yine İzmir’e kazandırmaya çalışıyoruz. Ama İzmir’in kendi içindeki koordinasyonu, işbirliğini bozacak şekilde yanlış bir üslup kullanılırsa doğru bir şey olmaz. Eleştiri tabii ki saygıdeğerdir. İtiraz edenler olabilir. Bizim buradaki perspektifimiz İzmir’e dünya çapında bir eser kazandırma gayretidir. Bu konuda ısrarlıyız” dedi.

YENİ İSLAMİFOBİA DALGASI

Ömer Çelik ardından Ak Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İl Başkanı Cihat Akay ve Ak Parti İzmir milletvekilleri Ali Aşlık, Rifat Sait’in karşıladığı Bakan Çelik, partililere siyasi ve güncel konularla ilgili değerlendirmeler yaptı. Çelik, “Bölgemiz maalesef etnik ve mezhebi savaşlar bakımından Ortaçağ görüntüsü veriyor. İstikrarsızlık sürüyor. Suriye’de gelinen noktada Türkiye’nin haklılığı ortaya çıktı. Meselenin sadece kimyasal silahlara indirgenmemesi gerektiği, konvansiyonel silahlarla yüzbinlerce insanın öldürüldüğü ve bunların hesabının sorulmasını Türkiye defalarca açıkladı. Uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini ifade etti. Mısır’daki darbe sürecine uluslararası toplumun sessiz kalması bölgeyi istikrarksızlığa sürekleyeceği uyarısı yapıldı.

Türkiye’nin uyarıları dikkate alınmaması bölgede daha büyük sıkıntıların oluşmasına neden oldu” dedi. Bakan Çelik, dünyanın belli kesimlerinin yeni bir İslamifobia dalgasına tutulduğunun görüldüğünü belirterek, "Kültürler, medeniyetler, haklar arası işbirliği olması gerekirken bunun yerine İslamifobia, antisemitizm, aşırı sağ, aşırı sol gibi radikal akımları sokulması ya da radikal örgütler üzerinden devletlerin geçmişteki soğuk savaş hesapları yürütmesi bölgeye hayır getirmez. Küresel barışa hayır getirmez” dedi. Gelecekteki en büyük tehlikelerden birinin bölgedeki vekalet savaşları olduğuna dikkat çeken Çelik, “Soğuk savaş döneminde olduğu gibi bir takım radikal örgütler ve unsurlar üzerinden vekalet savaşları hayırlı değildir” dedi.

Ak Parti Hükümeti döneminde geçmişte devletin bazı uygulamaları nedeniyle yaşanan pek çok mağduriyetin giderildini açıklayan Bakan Çelik, yeni mağduriyetler oluşması durumunda çözüm bulunacağını söyledi. İlke düzeyinde Ak Parti’nin devletin yazılımını değiştiğini dile getiren Çelik, “Milletin taleplerine antivirüs programı gibi virüs muamelesi yapılmayan bir yazılım” dedi.

26 Ekim 2013
Etiket; Ömer Çelik İzmir, Kocaoğlu üslup uyarısı, Bakan çelik, izmir medeniyetler müzesi, kültür bakanı izmir, ömer cihat akay, rifat sait Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


AK Parti İzmir'de Şok! Akay'ın İstifası İstendi
AK Parti Milletvekili: Benimle İlgisi Yok!
AK Parti İzmir'de "Eş Sürdürme" Kavgası
İzmir Milletvekilinden Tuhaf İddia: O Fiş Bilinçli Çekildi
AK Parti İzmir, Başbakanı bekliyor
İzmir'de Arınç'ın konvoyunda kaza
İzmir'de Arap ülkeleriyle gıda zirvesi
Aziz Kocaoğlu: Espri yaptım sahi sandılar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir