29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu'ndan garip sözler!



İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim atmosferine girdi. Hukuka olan saygısı ile tanınan Kocaoğlu, sosyal demokrat belediye başkanları buluşmasında, hükümetin özelleştirme ve kamu arazilerinin satışı başta olmak üzere haksız, doğru olmayan uygulamalarının hukuki mücadeleyle durdurulamayacağını söyleyerek, “Kentlerimizi korumak için tüm belediyeler, meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin Gezi ruhunu Türkiye’nin kılcal damarlarına yayıp direnmekten başka çaresi kalmadı” dedi.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Genel Kurulu, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 60 belediye başkanının katılımıyla Karşıyaka’da toplandı. Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde Karşıyaka Nikah Sarayı’nda düzenlenen genel kurul öncesi, “Gençlerin İstihdama Katılımı” konulu panel düzenlendi.

Panelde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir, İstanbul, Ankara arasında metro kıyaslaması yapıldı. Biz sosyal demokrat belediyeler olarak harikalar yaratmıyoruz. Başka belediyelerin 2 veya 3 liraya yaptığı işi biz 1 liraya hakkıyla yapıyoruz. Onların 1 iş yaptığı yerde biz 2 veya 3 iş yapıyoruz” dedi.

Nerede rant varsa orası satılıyor

Kocaoğlu, son yıllarda Türkiye Cumhuriyeti’nin gayrimenkullerinin, ormanın, hazine arazisinin, ağaçlandırılacak alanının, yerel yönetimlerdeki plan yetkisinin tamamen alınarak satıldığını söyledi. Önce plan yapıldığını, daha sonra bu alanların satıldığını belirten Başkan Kocaoğlu, “ Örneğin Karşıyaka’da planda spor alanı yaptılar. Sonra sattılar. Parkı sattılar. Nerde rant varsa, kar varsa satıyorlar. Tüm sistem bunun üzerine kurulmuş durumda. İstihdam politikası üretime dayalı ekonominin hayata geçirilmesi için ya da sektörlerin büyütülmesi için bir şey yapılmıyor. Suni bir rant ekonomisi mevcut. Bu rant ekonomisinde suyu bulandırıp parseli ve ülkenin kazanımlarını götürmek anlamında” dedi.

İstanbul’da neredeyse Hazine arazisi kalmadığına dikkat çeken Kocaoğlu, Gezi Parkı’nın da bunların en çarpıcı örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, “Kamu alanları yok ediliyor. Bu hükümetin felsefesinde kamu alanları yaratmak diye bir şey yok. Kamu alanlarını yok etmek var. Çünkü insanlar kamu alanlarına örgütlenirler, etkilenirler, kentlilik bilinci ve dayanışma ruhu gelişir. Bu tür sistemlerin işine gelmez” dedi.

“Hukuki mücadeleyle durdurmak zor”

Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanlarının yetkilerinin “kuş”a çevrildiğinden yakındığına dikkat çekerek, “Bu doğru. İlçe belediyelerin yetkileri büyükşehir belediyelerine verildi. Ancak, büyükşehir belediyelerinin yetkileri de bakanlıklara veriliyor. Büyükşehir belediyelerinin planlama yetkisi diye bir şey kalmadı” dedi. Başkan Kocaoğlu, hükümetin haksız özelleştirmelerini, doğru olmayan uygulamalarını bugüne kadar hukuki mücadele ile durdurduklarını, ancak Ankara’da bir gecede değiştirilen yasa ve mevzuatla bunun artık imkansız hale getirildiğini söyledi.

Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

Bugüne kadar haksız özelleştirmeleri, doğru olmayan uygulamaları yargıya müracaat ederek yüzde 90’ın üzerinde durdurduk. Bundan sonra durdurmamız çok zor. Aylarca, yıllarca süren davalarla hukuk mücadelesi verip kazandık. Ama Ankara’da kanun çıkarılarak o delik kapatıldı. Bizim de yapacak bir şeyimiz kalmadı. Bundan sonra biz İzmir’i siz İstanbul’u, Antalya’yı koruyabilmesi için özellikle büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere, tüm belediyeler meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri, herkes katılımcı anlayışla mücadele etmekten, yani Gezi ruhunu, Türkiye’nin kılcal damarlarına yayıp direnmekten, halkla birlikte çocukların geleceğini korumaktan başka çaremiz yoktur”.

“Tek vücut direnmeliyiz”

Kocaoğlu, CHP’li belediye başkanları ve aday adaylarına da çağrıda bulundu. Aday olacakların şapkasını önüne koyup düşünmesini isteyen Kocaoğlu “ Eğer önümüzdeki dönem belediye başkanlığı yapacaksak herkes şapkasını önüne koymak zorundadır. Ufak tefek hesapları parti içi sürtüşmeleri ayrılıkları herkes bir tarafa bırakacak, tek vücut direnecek. Direnemeyecek arkadaş bensem ben olmayayım” dedi. İnsan odaklı belediyecilik yaptıklarını dile getiren Kocaoğlu, “CHP iktidar olup bu kenti, ülkeyi sosyal demokrat felsefe ile yönetmek istiyorsa yerel yönetimlere bugünden itibaren tüm yerel yönetim anlayışımız, sıkıntılı yerler dahil olmak üzere yoğun çaba gösterip çıkış noktaları bulup siyasetin kılcal damarlarına dolaşarak bir koltuk, bir koltuk bir meclis üyesi bir meclis üyesi arttırmak için uyum içinde tek vücut çalışmak gerekiyor” dedi.

Kocaoğlu, istihdama yönelik İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları anlatarak, hükümetin tüm engellemelerine rağmen İzmir’de tarımı kalkındırdıklarını söyledi.

ı SODEM Başkanı ve İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, sosyal demokratların kalesi olan İzmir’de bulunmaktan büyük onur duyduğunu söyledi.

Sosyal demokrat belediyelerin siyasi baskılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Öztürk, “İzmir’e ve Aziz Kocaoğlu’na yapılan haksızlıkla birlikte her şey su yüzüne çıktı. Hükümetin baskılarına rağmen, bir çöpünü dahi vermezken, Türkiye’deki CHP’li belediyelerin hiçbir pisliğe bulaşmadan dimdik durabilmeleri büyük başarıdır. Şeyh uçmaz, şeyhleri müritleri uçurur. Birbirimize destek çıkarsak bu partiyi uçururuz” dedi.

Durak, “Belediye yasaları bizi tutsak etti”

El yordamıyla kurulan kentleri modernize etmenin sancılarını yaşadıklarını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 5216 ve 5393 sayılı belediye yasalarını eleştirdi. Cevat Durak, yerelleşmeyi sağlamak adına çıkarılan bu yasaların demokratik ve katılımcı yerel yönetimden uzak olduğunu ve ilçe belediyelerini tutsak ettiğini söyledi. “Ulusal istihdam politikamız yok” Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi.

SODEM buluşmasına SODEM ve İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Ankara Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Kuşadası Belediye Başkanı Mehmet Esat Altıngün, Sarıyer Başkanı Şükrü Genç, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünlü, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, İzmir’in ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen ilçe belediye başkanları katıldı.

23 Ekim 2013
Etiket; Aziz Kocaoğlu, Kocaoğlu hukuki mücadele, Kocaoğlu Gazi ruhu, Kocaoğlu, kılcal damarlar, Sosyal demokrat belediyeler, SODEM Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Grev haktır ama...
Çeşme'ye 250 milyon lira
Kocaoğlu'ndan Mavişehir soruları
Şampiyon kupayla geldi
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir