19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu'ndan 'İzmir'in malı İzmir'de kalmalı' mitingi



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eylül ayı sonunda, kapatılan İl Özel İdaresi malları için 'İzmir'in malı İzmir'de kalmalı' adıyla yürüyüş ve miting düzenleyecek.

Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, siyasi partiler, çiftçiler, işçiler, işadamları ve İzmirlilere çağrı yapacak olan Kocaoğlu, mitingle tüm Türkiye'ye İzmirlinin mallarına sahip çıktığını göstermeyi hedefliyor.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu arasında polemiğe neden olan, kapatılan İl Özel İdaresi mallarıyla ilgili kriz büyüdü. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Valilik Paylaşım Komisyonu'nun İl Özel İdaresi mallarından hiçbirini Büyükşehir Belediyesi'ne vermemesi üzerine, bazı mallarla ilgili kararların yürütmesinin durması ve iptali için 170'e yakın dava açtı. Ayrıca başlatılan, 'İzmir'in malları İzmir'de kalmalı' kampanyasının anlatıldığı 100 bin Büyükşehir dergisi dağıtıldı.

Kamuoyunun bilgilendirildiği derginin ardından destek aramak için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Eylül ayının ikinci yarısında Özel İdare Malları paylaşım kararlarına yönelik kitlesel bir yürüyüş ve miting için hazırlıklara başladı. Kocaoğlu, destek istemek için sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler, sendikalar, kanaat önderleri başta olmak üzere İzmir genelinde ziyaretlerde ve görüşmelerde bulunacak.

Özel İdare Malları konusundaki pankartların dışında siyasi pankart, bayrak olmaması planlanan yürüyüşün güzergahı henüz kesinleşmedi. Yürüyüşün tamamlanacağı ve mitingin yapılacağı alanda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katılımcılara bir konuşma yapacak. Kocaoğlu, daha önce Gündoğdu Meydanı'nda yapmayı planladığı mitingi Ramazan ayının başlaması ve tatil nedeniyle İzmir'in boşalması yüzünden ertelemişti.

Başkan Kocaoğlu, 'İzmir'in malı İzmir'de kalmalı' kampanyasının anlatıldığı Büyükşehir dergisinde "Toplam değeri 4.5 milyar TL'yi bulan bu taşınır ve taşınmaz malların İzmir'in yerel yönetimleri yerine çeşitli bakanlıklar arasında paylaştırılmasına neden karşı çıktığımızı tek tek anlatalım istedik. Şunu çok iyi biliniz ki bizim mücadelemiz sadece İzmir için! O nedenle göğsümüzü gere gere, başımız dik bir şekilde özel idare mallarını yasal yollardan sonuna kadar savunacağız ve tarih bu mücadeleyi 'altın harflerle' yazacak. Bundan kuşkunuz olmasın" açıklamasını yapmıştı.

29 Ağustos 2014
Etiket; izmir büyükşehir belediyesi, başkan, aziz kocaoğlu, il özel idaresi, izmir'in malı izmir'de kalmalı, yürüyüş, miting, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir