20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu'ndan Yıldırım Cevap




Utku BOLULU/ DHA- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimi kaybeden rakibi Ak Parti adayı Binali Yıldırım’ın “İzmir’in şifreleri çözülmüştür. Genleri değişmeye başlamıştır. Bundan sonra gözümüz üzerlerinde olacak” sözlerine yanıt verdi. İzmir’in DNA’sına söz söyleme hakkı olmadığını belirten Kocaoğlu, Büyükşehir Başkanlığı oylarında 27 ilçede açık ara CHP’nin önde çıktığını belirterek “Artık İzmir’de herkes herkesi denetleyecek. Ankara’da prosedür izinlerin bile engellenmesini kamuoyuna anında açıklayacağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından muhalefeti ayırmadan dün başladığı seçilen başkanları ziyarete bugün de devam etti. Kocaoğlu’nun bugünkü ilk durağı Urla oldu. İzmir’in yeni dönemde görev yapacak üç kadın belediye başkanından biri olan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, belediye binası önünde bürokratlarıyla birlikte Kocaoğlu’nu karşıladı. Kocaoğlu, Urla Belediyesi’nde CHP yönetiminin bu seçimlerden sonra da devam edeceğini, sorunları bildiklerini, yatırımların durmayacağını belirtti.

Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, insan odaklı çalışarak, sosyal belediyecilik örneği projeleri hayata geçireceklerini vurguladı. Kocaoğlu’nun ikinci durağı dördüncü dönem belediye başkanı olarak seçilen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur oldu.

Batur ve meclis üyelerinin karşıladığı Kocaoğlu, yeni dönemde başarılar diledi. Kocaoğlu, Batur’u ziyaretinde seçim sürecinde yaşananlar ve sonrasında AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirme yaptı. Belli güçlerin yönlendirmesiyle herkesin belediye hizmeti almadığı yönünde menfi propoganda yaratılmak istendiğini belirten Kocaoğlu, buna rağmen 30 ilçenin 27’sinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarında 27 ilçede açık ara önde çıktıklarını söyledi.

DEVLET KURUMLARI TARAFSIZ OLMADI

Sadece 3 ilçede AKP adayı Yıldırım’ın az farkla önde çıktığını dile getiren Kocaoğlu “Bizim çalışmalarımızın tüm İzmir tarafından genel kabul gördüğü bir realitedir. Bu seçimler sadece bir yerel seçim adaylık yarışı olmadı. Bu seçimlerde hükümet İzmir’i pilot bölge ilan etti. Doğal hakkıdır. Her türlü yol ve yönetim kullanıldı. Kendi yaptıklarını sanki biz yapıyormuşuz gibi kamuoyuna lanse etmeye çalıştılar. Seçimlerde ne kadar menfi şey yapılabilecekse, tüm ilçelerde özellikle kırsalda bunu yaptılar. Tabii bu işin siyasi tarafı. Esas en tehlikeli tarafı son derece sıkıntılı süreç geçiren ülkedeki devlet kurumlarının siyasette acımasız taraf olmasıdır. Devlet kurumlarından kastımız seçimi yürüten, seçimin güvenliğini sağlayan ve devleti burada temsil eden Vali’den başlamak üzere tüm devlet kurumlarıdır. Hükümet’in dolayısıyla adayın emir komuta zinciri ile çalışmıştır. Biz böyle bir mücadeleden çıktık” dedi.

2009 KONJONKTÜRÜ YOK AMA BAŞARILIYIZ

Kocaoğlu, ilçeler bazında değerlendirme yapıldığında tüm ilçelerde 2009 ve 2011 seçimlerine göre oylarını birkaç ilçe istisna arttırdıklarını söyledi. CHP’nin İzmir’da daha da güçlendiklerini belirten Kocaoğlu “Her seçimin kendisine has konjonktürü var. 2009 konjonktürünün bugün olmadığını gördük. Ama bu sınavdan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler başarılı çıkmıştır. Gönül yüzde 60’ını ve 30 ilçeyi istiyor. Hedef buydu. Yüzde 50 oy aldık ama oyumuz daha yüksek. Kaybettiğimiz ilçelerde Selçuk’u 15 oyla kaybettik. 200 oyla kaybettiğimiz var” dedi. 

ENGELLEMELERİ KAMUOYUNA BİLDİRECEĞİZ

AK Parti adayı Binali Yıldırım’ın Cuma günü İzmir’e döndüğünde “İzmir’in şifrelerini çözdük” dediğini belirten Kocaoğlu “Binali Bey bizim de kendisi tarafından denetleneceğimiz yönünde açıklamalar yaptı. Biz bundan memnun oluruz. Zaten denetleniyoruz. Ancak bundan sonra İzmir’de artık herkes hereksi denetleyecek. Prosedür olarak engellenen işler anında İzmir kamuoyuyla yoğun şekilde paylaşılacak,. Biz her zamankinden daha fazla çalışacağız. Altyapıyı İzmir’de bitirdik. Önce çevre, sağlık diyerek, suyumuzu havamızı, toprağımızı koruyacak çalışmalar yaptık. Görünmeyen altyapıya kaynaklarımızı seferber ettik. Altyapı yatırımlarına dalan belediye başkanları siyaseten büyük risk üstlenir. Biz seve seve üstlendik” dedi.

3 YIL BEKLETİP “HANİ YAPACAKTIN’ DEDİLER

AK Parti’li siyasetçilerin anlayamadığının yerelde kalkınma ve lokmayı büyütme stratejileri olduğunu belirten Kocaoğlu “Ankara bürokrasisinden önümüzün açılması dışında isteğimiz yok. Tramvay projesi Ankara koridorlarında 3 yıl bekletilip, seçime üç ay kala İzmir’e gönderildikten sonra “Hani bunu yapacaktın' demenin ne siyaseten ne başka açıdan tutarlılığı yoktur” dedi.

İzmir’e 12 yıldır yatırım yapmayan AKP iktidarın genel siyaset üzerinden politika yürütmeye çalıştığını belirten Kocaoğlu, “Siz ne kadar genel siyaset biliyorsanız, biz de o kadar ve daha fazlasın biliriz” dedi. 

ÖRGÜT BAŞKANIN ARKASINDA DURMALI

Kocaoğlu, adaylık ve seçim sürecinde parti için dinamikler ve hareketlerle ilgili de tespitler yaptı. Örgütün kendi belediye başkanlığını tartışmaması gerektiğini belirten Kocaoğlu, “Kongrede, önseçimde ne yapacaksan yap, ama seçilmiş bir arkadaşımızın arkasında durmak gerekir. İlçe belediye başkanının, benim arkamda durmak partinin arkasında durmaktır. Başkan’ın başarılıysa parti başarılıdır. Belediye başkanı seçeceksen, başkanla birlikte yürümek zorundasın” dedi. 

YAVUZ HIRSIZ EVSAHİBİNİ BASTIRIYOR

Narlıdere Belediyesi’nin ardından Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’yı ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, üçüncü dönem belediye başkanlığı yapacak Çalkaya’ya başarılar diledi. Başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Uzun yıllardır iktidarda olduğumuz belediyelerin yanı sıra bu seçimlerde 1950’li yıllardan beri iktidar olamadığımız Tire ve Bayındır’ı Cumhuriyet Halk Partisi aldı. Seçimin galibi kesinlikle CHP’dir” dedi, Türkiye’nin her bölgesinde olduğu gibi İzmir’de de seçimlere müdahale edildiğini önesürdü. 

İZMİR’İN DNA’SINA KİMSENİN SÖZ SÖYLEME HAKKI YOK

Konak Belediye Başkanı seçilen Sema Pekdaş’ı da ziyaret eden Başkan Kocaoğlu, başarılar diledi. Seçimlerde 2 ilçenin MHP, 6 ilçenin AKP tarafından burun farkıyla kazanıldığını belirten Başkan Kocaoğlu, “CHP tabandaki oyunu artırmıştır. Diğer 8 ilçeyi de önümüzdeki seçimlerde CHP’ye kazandırmak için çalışmalar yürüteceğiz. Ben tüm kazanan arkadaşlara başarılar diliyorum. Kazananlar, kaybedenler olacaktır. Ama kimsenin İzmir’in DNA’sına söz söyleme hakkı yoktur. Çalışmalarını herkes siyaseten sürdürecektir. Ama İzmir kendisi hakkında söylenen negatif söylemlerin takipçisidir. Bugün İzmir’de yerel idareye Ahmet Piriştina ile birlikte dördüncü kez sosyal demokratlar seçilmiştir. Bu İzmir tarihi için son derece önemlidir. Biz de bütün arkadaşlarımızla birlikte buna layık olmaya çalışacağız” dedi. 


05 Nisan 2014
Etiket; izmir büyükşehir, aziz kocaoğlu, binali yıldırım Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Çeşme'ye 250 milyon lira
Bu rekor zor kırılır
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kızlar tarih yazdı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir