25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

KSK 100. Yıl Meydanı Açıldı



Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan KSK 100. Yıl Meydanı CHP'nin eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın katıldığı törenle açıldı. Görkemli törende Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a öven Baykal, “ Yıllar önce çok iyi bir başkan olduğunu biliyordum olacağına da inanıyordum bu inancımın gerçekleşmesinden mutluluk duyuyorum. Tam bir başkan” dedi.

Gündeme ilişkin değerlendirmede de bulunan Baykal, ülkenin gerilim tuzağına çekilmeye çalışıldığına vurgu yaparak, “Ülkemizi bu ihanet tuzağında kurtarmak zorundayız. Falan parti işi değil. Son ateş çemberi budur. İnşallah bunu da aşacağız. Bunu söyleyecek güçlü yüksek bir sese ihtiyacımız var. Bu ses ancak milletin kendisi olabilir. İş millete düşmüştür” diye de ekledi.

Zübeyde Hanım Mahallesi’nde 20 bin metrekare alan üzerine yapılan, KSK Anıtı’nın da bulunduğu meydanın açılış törenine Deniz Baykal’ın yanı sıra CHP milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Yıldıray Sapan, Osman Kaptan, Metin Lütfü Baydar, eski milletvekillerinden Mehmet Sevigen, Onur Öymen, Canan Arıtman, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, KSK Başkanı Fatih Diniz, KSK sporcuları, taraftarlar ile vatandaşlar katıldı.

KSK taraftarları Başkan Cevat Durak ve Deniz Baykal alana girerken meşale yakıp “Kaf Sin Kaf” sloganları attı. Baykal’a, KSK Başkanı Fatih Diniz tarafından da, KSK forması hediye edildi.

Karşıyaka da bulunaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Deniz Baykal konuşmasına KSK’yi överek başladı ve “Bu alanın Karşıyaka’nın çağdaş bir meydanı olarak düzenlenen bir eser olması beni mutlu ediyor. KSK‘yi Türkiye’deki herhangi bir spor kulübü olarak düşünmedim. Kulübümüzü, sporun altında yatması gereken Türkiye sevgisini, Türkiye duygusunu, doğru bir Türkiye taassubunu gençlere aktaran çok önemli bir kazanımı olarak düşündüm” dedi.

Baykal, Belediye Başkanı Cevat Durak’a övgüsünü ise, “Başkanımızı kutluyorum, tekrar başkan olacağına da inanıyordum. Bir başkan dediğin böyle olacak. Bugün baktım bayağı bir siyasetçi de olmuş, çok güzel vurgular yapıyor. Bu işler bayrak yarışıdır. Belediye başkanları gelir görev yapar haklı olarak haksız olarak çekilir. Tartışmalar yaşanır, bu tartışmalar doğal karşılanmalıdır. Başkan, Karşıyaka tarihine imza attı, çok güzel hizmet etti. Hizmet ediyor, nokta, gerisi yok o kadar” ifadeleriyle dile getirdi.

Ülkenin gerilim tuzağı içine çekilmek istendiğini de belirten Baykal, “Ülkemiz sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Çok tehlikeli bir gerilim tuzağının içine bizi çekmek için kurgulanmış olduğunu görüyorum. Yüksek gerilim tuzağının içine çekiliyor. Ülkemizin çok tehlikeli gerilim tuzağına iç dinamikleri çekiyor. Siyaseti bir ayrıştırma, yapmak, kamplaşma, kutuplaşma yapmak olarak anlayan bir zihniyet var. Bizi millet olmaktan çıkarıp ayrıştırmaya çalışan bir siyaset anlayışı var. Bunu yıllarca gördük. Türkiye kendi içinde çok ciddi şekilde husumete, ayrışmaya gidiyor. Dün evladını kaybetmiş iki babanın iki ayrı kampa dönüştürülmek istenen, kendilerine kurulan bu tuzağı görüp ‘senin evladın benim de evladım’ demiş olmasıdır. O iki babayı yürekten kutluyorum. İki babanın arkasına kamplar inşaat edecekler, bu arada birisinin yanlışlıklarını konuşturmayacak, işte gerçek ihanet tuzağı budur. Ülkemizi bu ihanet tuzağından kurtarmalıyız. Bu yanlışı ortaya koyacak başka hiç bir meşru otorite yoktur. İş başa düşmüştür, iş millete düşmüştür. Normal bir seçim ile bunu halledemeyiz. Nasıl ilan edecek. Beni asıl ilgilendiren bu gidişin doğru olmadığının söylenmesidir. Bu ortaya çıkmalı, herkes ayağını denk almalıdır. Böyle bir uyarı, o uyarıyı hak etmiş olana milletimiz oyuyla ortaya koyarsa Türkiye’nin önünü kimse tutamaz. Bu iyi bir tablo değil. Biz büyük bir toplumuz” dedi.

“Başımız Dik Alnımız Ak”

Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Türkiye’de orantısal olarak en fazla hizmeti gerçekleştirdiklerini belirterek “ Karşıyaka’da yeşil alan miktarını 600 bin metre kareden 1350 metre kareye çıkardık. Ata’mızın ziyaret ettiği 100. Yılını dolduran Karşıyaka Spor Kulübümüzün anısını yaşatan bir meydan kazandırdık. Bu güzel meydan tüm Karşıyakalılara hayırlı olsun” dedi. 10 yılda 700 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını, ancak yaptıklarının, sıklıkla eleştirildiğini, görmezden gelinmek istendiğini öne süren Durak, “Eleştirildik ama kimse, ‘en fazla yatırım yapan belediye’ iddiamızı yok sayamadı. 31 Mart’ta görevimi bir başka arkadaşıma devredeceğim. Bunu da, alnım ak, başım dik yapacağım. Sayın Başkanım, beni 2 kez tercih ederek, gösterdiğiniz güvenle, Karşıyaka’da, üst üste 2 dönem Belediye Başkanlığı görevini yapmış biri olarak; bugün bunu gururla söyleyebiliyorum.10 yıl içinde, tek bir akçeli işte adım geçmedi. İktidarın müfettiş baskılarıyla, yılın 365 günü denetlenmemize rağmen, yasal hiçbir merci tarafından, tek bir akçeli işle dahi suçlanmadık, soruşturulmadık. Bu koltuklarda, onurumuzla ve gururumuzla, sadece ve sadece “hizmet aşkıyla” görev yaptık” diye konuştu.

“1992 yılında, yeniden açıldığında da, yakamda, bu partinin rozeti vardı” diyen Durak, “Sizin verdiğiniz görevleri layıkıyla yerine getirdim. Bir avuç insanla, tırnaklarımızla kazıyarak, Karşıyaka’da, İzmir’de, tüm Türkiye’de bu partiyi var ettik. Çünkü arkamızda, güvendiğimiz liderimiz, yani siz vardınız. Cumhuriyetimizin geleceğinden endişe duyulan zamanlarda, yüz binlerce Karşıyakalıyı altı oklu bayrak altında topladık. Arkamızdaki manevi güç yine sizdiniz. Ülkemizin içinden geçmekte olduğu, bu karanlık günlerde de, gerçek bir Cumhuriyet Halk Partili olma sorumluluğunu taşımak zorundayız” diye devam etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş kimliğine, felsefesine, kuruluş esaslarına taban tabana zıt bir dönemden geçildiğini ifade eden Durak, “Bu gidişat karşısında, bizlere düşen görev ise, Cumhuriyet Halk Partisi’ni; bu “kara kuşatma karşısında, ülkenin geleceğinden kaygı duyan vatandaşlarımız için, doğru bir alternatif haline getirmektir. Siz, bize, şimdiki Genel Başkanın arkasında durmamızı ve partiye sahip çıkmamızı söylemiştiniz. Size yapılan tüm haksızlığa rağmen, “yine de Cumhuriyet Halk Partisi” dediniz. Biz de, bunu yaptık ve yapıyoruz. Yaşadığımız tüm haksızlıklara rağmen, “Cumhuriyet Halk Partisi” diyor ve partimize sahip çıkıyoruz. Hata yapma, yanılma gibi bir lüksümüz yok. Çünkü, ülkemizin çıkarları ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin idealleri şahsi beklentilerimizin üzerindedir. Önümüzdeki yerel seçimde partimize tarihsel bir görev daha düşmektedir” dedi.

Törende konuşan KSK Başkanı Fatih Diniz’de konuşmasında KSK’nin başarılarından söz ederek, “Cevat Durak her zaman kulübümüze sahip çıktı, yanımızda oldu. Camiamız adına teşekkür ediyorum” dedi.

15 Mart 2014
Etiket; ksk 100 yıl meydan, deniz baykal izmir, cevat durak Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Karşıyaka Avrupa kentleriyle buluşuyor
Karşıyakalı futbolcuların tiyatro keyfi
Karşıyaka Mustafa Balbay Sokak
Tersine Dünya, Karşıyaka'da sahnede
Karşıyaka'da atıklar geri dönüşecek
1000 kişi aynı anda zeybek oynadı
Sosyal Demokratlar Karşıyaka'da buluşacak
Karşıyaka Belediyesinden imalı muhalefet
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir