19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kuşadası'nda çirkin broşür



 Aydın'ın Kuşadası İlçesi’ndeki limana yanaşan, Bermuda bayraklı 'Queen Elizabeth' adlı kruvaziyer gemideki yolculara dağıtılan kağıtta, 'Kuşadası’nda aşırı şiddet ve huzursuzluk olaylarına karşı dikkatli olun' uyarısının yapılması tepkiye neden oldu. Uyarının yapıldığını turistlerden öğrenen esnaf şaşkına döndü.

Kuşadası Limanı’na bugün 2 bin 800 yolcusuyla gelen Bermuda bayraklı 'Queen Elizabeth' adlı gemideki turistler, alışveriş yaptıkları sırada sohbet ettikleri esnafa, gemi kaptanı Alistair Clark’ın dağıttığı bir uyarı yazısından söz etti. Kuşadası’nda hiç bir sorun yaşamayan turistlerin elindeki kağıtta Almanca, 'Ziyaret edeceğimiz şehirle ilgili güvenliğiniz için aydınlatma yapmak istiyoruz. Hiçbir şekilde sizi huzursuz etmek istemiyoruz. Ama hiçbir sorumluluk da almak istemiyoruz. Kuşadası’nda yaşanan olaylar, aşırı şiddet ve huzursuzluk hakkında bilgi vermezsek hata etmiş oluruz. Karaya indiğinizde her zaman uyanık olun. İngiltere, Amerika ve Almanya hükümetlerinin dışişleri sitesinde uyarılar var. Şayet her hangi durumda yardıma ihtiyacınız olursa aşağıdaki telefon numaralarını arayın. Duyarlı ve uyanık olun' diye yazılı olduğunu gören esnaf duruma tepki gösterdi.

HİZMET VEREN FİRMA YETKİLİLERİNİN HABERİ YOK


Gemide dağıtılan kağıdın, 'Acil durumlarda aranması gereken telefon numaraları' bölümünde ilk sırada yer alan Merkez Denizcilik yetkilisi Rengin Bülbülturan, dağıtılan uyarıdan haberlerinin olmadığını belirtip, "Biz gemiye hizmet veriyoruz. Bizim onlara böyle bir problem olduğuyla ilgili, Kuşadası’nın huzursuz olduğuna ilişkin hiçbir uyarı ve telkinimiz yok" dedi.

ESNAF ŞAŞKINA DÖNDÜ

İşyerine gelen turistlerle yaptıkları sohbette konunun ortaya çıktığını dile getiren Orient Bazaar’da işyeri sahibi Ahmet Gökalp, “Turist müşterilerimizle konuşurken Kuşadası’yla ilgili uyarıyı gündeme getirdiler. Kuşadası’nın kendilerine dağıtılan bildiride anlatıldığı gibi olmadığını söylediler. Bunun üzerine biz de dağıtılan bildiriyi kendilerinden aldık, yazılanları görence şok olduk. Madem Kuşadası böyle bir yerse, gemi neden yanaşıyor. Yok eğer güvenli bir yerse bu bildiriler neden dağıtılıyor. Her gün 3-4 gemi geliyor" diyerek tepki gösterdi.

UYARIYA KARŞI HAREKETE GEÇTİLER

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da dağıtılan uyarıyla ilgili, Almanca olarak dağıtılan uyarı metnini yeminli tercümanların çevirmesinden sonra bakanlıklar, gemi yönetimi ve bağlı olduğu turizm şirketi nezdinde girişimlerde bulunacaklarını belirtti.


16 Eylül 2013
Etiket; Queen Elizabeth kruvaziyer gemisi, Kuşadası uyarı yazısı, Broşür tepki Kuşadası esnafı, kruvaziyer şiddet uyarısı Kuşadası Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir