20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Mahallede silahlı çatışma



Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Gümüşçeşme Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada biri ağır 6 kişi yaralandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürü Halil Karataş'ın yönetimindeki Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesiyle biber gazı da kullanılarak güçlükle bastırılan olaylarda 20 kişi gözaltına alındı. Gümüşçeşme Mahallesi’nde çevrelerinde 'Elekçiler' diye tanınan ve mahalledeki büfeler ve yapılan düğünlerin sahiplerinden para isteyen grup, geçen pazar günü de yapılan bir düğüne gidip para istedi.

Düğün sahibi para vermeyi kabul etmeyince gerginlik çıktı. Dün gece 187 Sokak’ta, iki grup arasındaki gerginlik silahlı çatışmaya dönüştü. İki evden karşılıklı olarak pompalı tüfek ve tabancayla ateş açıldı. Polisin müdahalesi yetersiz kalınca olaylar sabaha kadar sürdü.

ÖZEL HAREKAT VE ÇEVİK KUVVET DEVREYE GİRDİ

Olayların bir türlü sona ermemesi üzerine mahalleye bugün saat 10.00 sıralarında Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ekipleri gönderildi. Polis anons yapıp, ateş açılmamasını istedi. Ancak çağrıya yanıt bulamayan polis, ateş açılan evlere biber gazı attı. Daha sonra, evlere giren polis, olaya karışanları tek tek yakaladı.

BEBEĞİNİN ÖLDÜĞÜNÜ SANDI

Olay sırasında, adı öğrenilemeyen bir genç seken kurşunların alnını sıyırması sonucu yaralandı ve polis tarafından bir taksiyle hastaneye gönderildi. Bu arada vatandaşlarla İl Emniyet Müdürü Halil Karataş ve bir çok polis atılan biber gazından etkilendi.

Bir kadın bebeğinin gazdan etkilenerek öldüğünü düşünüp sinir kirizi geçirdi. Bebeğin kendine gelmesiyle anne ve yakınları rahat bir nefes aldı. Bu arada çatışmaya katılanların bulunduğu evlerdeki sara hastası bir genç de baygınlık geçirdi. Önce kelepçelenen genç daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

BİR YARALININ DURUMU AĞIR

Olaylara karıştığı belirlenen 20 kişi gözaltına alındı. Saatlerce süren gerginlikte, ikisi polis toplam 6 kişinin yaralandığı, yaralılardan 44 yaşındaki İsmail Say’ın durumunun ağır olduğu öğrenildi. Yaralılar, Balıkesir Devlet ve Atatürk Devlet hastanelerine kaldırıldı. Polisin bölgedeki güvenlik önlemleri sürüyor. Balıkesir'de Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Gümüşçeşme Mahallesi'nde iki grup arasında çıkan ve 300 polisin müdahalesiyle kontrol altına alınan olayların ardından, yapılan aramalarda toplam 18 av tüfeği ve 4 tabanca ele geçirildi.

Çevrelerinde 'Sepetçiler' ve 'Elekçiler' olarak tanınan üç ailenin karıştığı kavgada yaralanan polis memurları Taner Bedir ve Fatih Canbaba, 4 yaşındaki Sevim Bürcü, 18 yaşındaki Onur Yerlikaya, Esengül Vermen ile 44 yaşındaki İsmail Say’ın ise kaldırıldıkları hastanelerde tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Önlem alan polis ekipleri mahalleye giriş ve çıkışları kontrol altına alırken, üç ailenin evlerinde arama yaptığı bildirildi.

Bu arada küçük bir kızın da babasına ait av tüfeğini saklamak isterken yakalandığı belirtildi.

17 Eylül 2013
Etiket; Balıkesir Roman vatandaş, sepetçiler elekçiler, Balıkesir silahlı kavga, Balıkesir Roman silahlı çatışma Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Mahalle kavgası: 2'si polis 6 yaralı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir