29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Mahkeme yürütmeyi durdurdu, grev kabusu bitti



Utku BOLULU / İZMİR, (DHA) - İZMİR Büyükşehir Belediyesi şirketi İZELMAN’da çalışan 650 personelin 1 Mayıs’ta işsiz kalmasına neden olacak ihale krizi, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararıyla bittii.

Büyükşehir Belediyesi’nde sevinç yaşanırken, Genel-İş Sendikası yarın yapacağı iş bırakma eylemini iptal etti. Ankara Bölge İdare Mahkemesi, ihalede belediye şirketi İZELMAN Genel Müdürlüğü’nün teklifini değerlendirme dışı bırakan Kamu İhale Kurumu Kararı’nın yürütmesini durdurdu. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası tarafından Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan Direniş Çadırı’nın önünde mahkeme kararını bekleyen işçiler, sabahın erken saatlerinde Ankara’dan gelen sevindirici haberle büyük mutluluk yaşadı.

POLİS ÇADIRI SÖKTÜ

İZELMAN işçilerini sevince boğan haberden önce sabah Büyükşehir Belediyesi önünde direniş çadırı gerilimi yaşandı. Polis, sabah saat 06.00'da bir gün önce kurulan çadırı söktü. Bunun üzerine Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve işçiler saat 10.00'da 'DİSK' pankartından yeni bir çadır kurdu. Sarı, polisin tavrını eleştirerek, "Sabah 06.00'da 200 çevik kuvvet gelip çadırı sökmüş. Bir gün önce kendilerine çadır kuracağımızı bildirmiştik. Buna karşın tavır bizi şaşırttı. Gerekçe ise kentin estetiğinin bozulmasıymış" dedi. İşçiler de polisi alkışlarla protesto etti.

İŞ BIRAKMA EYLEMİ İPTAL

DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, mahkeme kararı ile birlikte 650 çalışanın işlerini kaybetme tehlikesinin ortadan kalktığını, bu nedenle yarın yapacaklarını duyurdukları iş bırakma eylemi de dahil olmak üzere daha önce açıkladıkları eylemleri iptal ettiklerini söyledi. Mahkemenin İZELMAN’ın lehine karar vermesi ile büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Sarı, taşerona karşı mücadelenin bundan sonra da aralıksız süreceğini söyledi.

İHALE KOMİSYONU YENİDEN TOPLANACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’nin kararının Kamu İhale Kurumu’na tebliğ edeceğini, KİK’in de mahkeme kararı doğrultusunda daha önce İZELMAN’ı değerlendirme dışı bırakan kararı iptal etmesi gerektiğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde oluşturulan ihale komisyonunun tekrar toplanıp, mahkeme kararını dikkate alarak yeni bir karar vereceğini belirten yetkililer 650 çalışanın işlerine devam edeceğini belirtti. Yetkililer, KİK’in verdiği karardan sonra yapılan tüm işlemlerin son mahkeme kararıyla hukuki geçerliliği olmadığını açıkladı. Öte yandan yasal süreç zaman alacağı ve işlerin aksamaması için, Nisan ayına kadar olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi yine kısa süreli hizmet alımıyla işlerin devamlılığını sağlama yoluna gidebilecek.

KOCAOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZELMAN krizinin mahkeme kararıyla sona ermesi konusunda, "650 işçimizin sıkıntılı bekleyişine neden olan ihale sürecinde gelen yargı kararı ve arkadaşlarımızın İZELMAN’daki statülerinin devamı hepimizi çok sevindirdi. Umuyorum bir daha böyle bir süreç yaşamayız" dedi.

25 Nisan 2013
Etiket; İZELMAN, Grev, İzmir, Belediye Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir