29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Manisa tarımı mısıra yüklendi



 AK Parti Manisa milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’da tarıma, yılbaşından bu yana 115 milyon 260 bin 556 liralık destek yapıldığını belirterek, üzümün yanı sıra mısır üretiminin de çiftçinin gözdesi olduğunu söyledi. Tanrıverdi, 2002 yılında 171 bin ton olan mısır üretiminin, bu yıl 411 bin tona çıkmasının beklendiğini kaydetti.

Manisa’da üzüm ve mısırda hasat döneminin başlamasıyla birlikte AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Ziraat Odası Meclis Salonu’nda biraraya geldi. Manisalı çiftçilerin de katıldığı toplantıda Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, çiftçilerin sorunlarını dinledi ve üreticilere hükümetin aldığı önlemleri anlattı. Aynı zamanda AK Parti MKYK Üyesi de olan Tanrıverdi, Manisa’nın Türkiye’de tarımda ilk sıralarda yer aldığını belirterek, tarıma dayalı sanayinin de geliştiğine vurgu yaptı. Üzüm ve mısırda hasat dönemini yaşadıklarını söyleyen Tanrıverdi, "Üzüm üreticileri için bu sene bir mağduriyet söz konusu olmayacak. Üzümler sarı lira kadar değerli olacak" diye konuştu.

Mısır üreticilerinin ürünün satarken endişelerinin olduğunu ifade eden Tanrıverdi, üreticilerin kaygılanmaması gerektiğini söyledi. Tanrıverdi, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin randevu usulüne geçtiğini ve çiftçinin kapıda beklemek zorunda kalmayacağını vurgulayarak, mısırını teslim eden üreticinin 10 gün içerisinde parasını almış olacağını kaydetti. 

115 MİLYON LİRALIK TARIMSAL DESTEK

Hükümetin Manisa çiftçisine 115 milyon 260 bin 556 liralık tarımsal destek verdiğini  açıklayan Tanrıverdi, tarım aletleri için de 2013 yılında 3 milyon 500 bin liralık destekte bulunduklarını söyledi. Tanrıverdi, ayrıca önümüzdeki günlerde de alet ekipman ve sulama için 8 milyon liralık yatırım yapacaklarını açıkladı. 



MISIR ÜRETİMİ ARTTI

Toplantıda Manisa tarımında lider ürün olarak bilinen üzümün yanında mısır üretimindeki artış da masaya yatırıldı. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün rakamlarını açıklayan Tanrıverdi, 2002 yılında 136 bin dekarlık alanda 171 bin ton mısır üretilirken, bu yıl ekim yapılan 339 bin dekar alandanh 411 bin ton rekolte beklendiğini kaydetti.

Bu artışta, üreticiye geçen yıl yapılan 12 milyon 920 bin liralık desteğin etkili olduğunu ifade eden Tanrıverdi, "Mısır ekilen alanlara da üzüm bağları gibi ilgi göstermek zorundayız" diye konuştu. 

TARIMSAL POLİTİKALARI SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ YAPMALI

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nur Sorman da, tarım alanlarının şehir alanlarına kaymasından dolayı stratejik önem kazandığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"Tarımsal gelişmeler ağır aksak ilerlemesine rağmen, sivil toplum örgütlerinin aktif hale gelmesiyle daha da hızlanacak. Tarımsal politikaların sivil toplum örgütleri tarafından yapılması artık zorunluluk haline gelmiştir. Tarıma yeterli desteğin verilmediği açıkça ortada. Üretim planlaması sivil toplum örgütleri tarafından yapılmalı ve üretici birlikleri pazarlama konusunda daha sıkı çalışmalıdır."


03 Eylül 2013
Etiket; manisa, tarım, hüseyin, tanrıverdi, mısır Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
Rol model Altınordu
Fuar güzelleri görücüye çıktı
Bu fuarda yok yok
Ferguson Eroğlu
Manisa'ya dev proje
Altınordu bıraktığı yerden başlayacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir