24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Marjinal gruplara dikkat



BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Taksim’de yaşanan olaylara ilişkin, "Gördük ki bu, normal bir protesto olmaktan çıkmış tamamen marjinal grupların başını çektiği bir hesaplaşma ve başkaldırıya dönüşmüştür" dedi. Yaklaşık 5 günden bu yana Türkiye gündemini meşgul eden Taksim’de yaşanan olaylar ile ilgili açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Eskişehir’de Atatürk Stadının yerine yapılaşmaya nasıl karşı olduysam, Sivas’ta yıkılacak olan tekel binasının yerine yapılacak yapılaşmaya nasıl karşı isem gezi parkının yapılaşmasına da karşıyım" ifadelerini kullandı.

Alışveriş merkezi yapılacağı iddialarının olduğunu hatırlatan Destici, alışveriş merkezlerinin genel yapısına karşı olduğunu bildirdi. Destici, "Çünkü bu AVM’lerin küçük esnafı bitirdiğine inanıyoruz. Hükümetin küçük esnafı AVM’lerden koruma ile ilgili sözü vardı. Maalesef bunlar da yerine getirilmedi. Dolayısıyla o alanda sanki bütün alanlar bitmiş gibi o alana yapılması düşünülen yapılaşmasına karşıyım. Onun yerine üç beş kat daha fazla ağaç dikeceğiz demek meseleyi çözmüyor" dedi.

Yapılan protestolara şiddet ile karşılık verilmesini uygun bulmadığını belirten Destici, "Protesto edenler de asla şiddete başvurmamalı. Olay terörizm haline getirilmemeli. Özellikle çevredeki iş yerlerine, vatandaşlarımıza zarar verecek boyuta taşınmaması gerektiğine inanıyorum. Ama dün de gördük ki bu normal bir protesto olmaktan çıkmış tamamen marjinal grupların başını çektiği bir hesaplaşma ve başkaldırıya dönüşmüştür" dedi.

Destici, açıklamasında şunları kaydetti:

"İstanbul’un siluetinin nasıl bozulduğuna bir bakın. İstanbul’un girişine ve çıkışına bakıldığı zaman çarpık yapılaşmaların olduğunu görüyoruz. Ormanların içine bile yapılaşmalar olmuş. İstanbul’u 20 yıldan bu yana mevcut Hükümettekiler yönetiyor. Dolayısıyla İstanbul’un yapılaşması ile ilgili bir sorun varsa, onun sorumluluğu da Hükümettir ve Türkiye’yi yönetenlerin omuzlarındadır. Taksimde bir alış veriş merkezine ya da başka bir yapılaşmaya gerek mi vardı? Ama yok bu sadece rant için yapılıyorsa ben buna şiddet ile karşı çıkıyorum. Bunun doğru olmadığını söylüyorum. Doğru olan tarihi topçu kışlasının ana dokusuna uygun olarak yapıp başka bir yapılaşmaya müsaade etmemektir."

Yanlıştan dönmenin büyük bir erdem olduğuna dikkati çeken Destici, bunun bir yenilgi ve mağlubiyet olarak algılanmaması gerektiğine işaret etti. Bu düşünceye sahip olanların yanlışlıktan dönmesi gerektiğini kaydeden Destici, "Bu hükümetin ve Sayın Başbakanın bu ısrarından vazgeçmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer bunu istismar eden kişiler varsa ki var, bu fırsatında bu kozunda istismarcıların elinden bu şekilde alınabileceğini düşünüyorum" dedi.

01 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir