28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Mekke'den İzmir'e büyük ödül



İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı, İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı (OICC) tarafından “belediye hizmetleri, peyzaj ve çevre” dalında en iyi uygulama olarak ödüllendirildi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, ödülü Mekke’de aldı. Barındırdığı tür çeşitliliği ve yeşil dokusuyla uluslararası alanda da ilgi çeken İzmir Doğal Yaşam Parkı, İslam Konferansı Örgütü’nün (OIC) proje yarışmasında birincilik ödülü kazandı.

OIC’ye bağlı olarak kurulan İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı (OICC), “Belediye hizmetleri, peyzaj ve çevre” dalında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan İzmir Doğal Yaşam Parkı’nı birinciliğe layık gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Mekke’de düzenlenen “İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı 13. Genel Konferansı” kapsamında, Suudi Arabistan Belediye ve Köy İşleri Bakanı Prens Monsour Mite’b Bin Abdülaziz’in elinden birincilik ödülünü aldı.

Törende Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan ve Büyükşehir Belediyesi Etüd Proje Şube Müdürü Vahyettin Akyol’a şilt, takdir belgesi ve Kabe örtüsü hediye edildi. Konferans sırasında Mekke Belediye Başkanları ile İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı (OICC) Genel Sekreteri Omar Abdullah Kadi ile bir araya gelen Sırrı Aydoğan, İzmir’i anlattı. Konferans sırasında 54 ülkeden katılım yapan delegelere ayrıca İzmir’i tanıtan kitapçıklar dağıtıldı ve çeşitli ikili görüşmeler yapıldı.

4 kategoride ödül dağıtılıyor

İslam Konferansı Örgütü, her 3 yılda bir düzenlenen İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı Genel Konferansı kapsamında, farklı dallarda ödüller veriyor. 4 ayrı kategoride belediyelerin başarılı projeleri ödüllendiren OICC, yerel yönetimlerin sürdürülebilir kentsel kalkınma ile İslami kentlerin kimlik ve miraslarının korunması konularında katkı sağlamalarını amaçlıyor. 141 başkent üye İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı, kar amacı gütmeyen uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak 1980 yılında İslam Konferansı Örgütü’ne (OIC) bağlı olarak kuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, OICC’ye 11 Şubat 2008 tarihinde üye oldu. Aktif üyeleri arasında Asya, Avrupa, Afrika ve Güney Amerika kıtalarındaki 54 İslam ülkesinden 141 başkent ve kent bulunuyor. Ayrıca teşkilatın amaç ve faaliyetleri ile ilişkili olarak, İslam Konferansı Örgütü üyesi olmayan ülkelerden gözlemci ve iş ortağı üyeler bulunuyor. Politika veya politik faaliyetlerle herhangi bir ilişkisi bulunmayan İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı, çalışmalarını insan yerleşiminin sürdürülebilir kalkınması ekseninde yürütüyor.

Teşkilatın amaçları arasında üyeleri arasındaki iletişimi pekiştirerek aralarındaki yardımlaşma ve işbirliğini arttırmak; İslam başkentleri ve kentlerinin mirasları ile kimliklerini korumak; üye kentlerin sosyal, kültürel, çevresel ve kentsel koşullarının desteklenmesi amacıyla onlara büyüme ve refah sağlayacak sistemleri ve planları geliştirmek için çaba göstermek yer alıyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı

İslam Konferansı Örgütü tarafından ödüllendirilen İzmir Doğal Yaşam Parkı, 425 bin metrekare alan üzerinde kurulu. Park, 120’den fazla türde 1200’ü aşkın hayvana kendi doğal ortamlarında ev sahipliği yapıyor. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı.

10 Eylül 2013
Etiket; mekke, izmir, doğal, yaşam, parkı, sırrı, aydoğan, islam başkentleri, oıc Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir