28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Mektup iddiasına Cemaat'ten jet cevap



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gazeteci ve yazarlarla biraraya geldi. Yaklaşık 4 saat süren toplantı sonrası Çalışma Ofisi'nden ayrılan gazeteci ve yazarlar toplantıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

ISLAK İMZALI MEKTUP

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Fethullah Gülen tarafından Başbakan'a yazılan bir mektup olduğu konusu sorulunca, "Sayın Başbakan, bir uzlaşma arayışı içeren bir mektup aldığını söyledi. Teklif içeren bir mektup aldığını söyledi. Ancak, mektubun kimin tarafından gönderildiğini söylemedi. Islak imzalı bir mektup olduğunu söyledi. Bir meslektaşımız, 'Fethullah Gülen Hoca'dan mı geldi acaba?' dedi. Ama ona bir cevap vermedi. Ama öyle bir algı oluştu. Fetullah Gülen Hoca'dan gönderilmiş bir mektup ve en azından o hareketin en üst düzeyinden gönderilmiş bir mektup olduğu anlaşıldı. O mektupta bazı öneriler, teklifler olduğunu, onu değerlendirdiklerini, evet, tamam bir uzlaşma, barış ortamı olsun ama dedikten sonra da, tabi 'bu yargıdaki gelişmeler ne olacak?' diye sordu. 'Operasyonlar yapılıyor, evler basılıyor bunlar ne olacak?', 'Şantajlar yapılıyor bunlar ne olacak?', 'Şantajın altında mı çalışacağız' gibi soruları gündeme getirerek, o mektubun henüz değerlendirme aşamasında olduğunu, en azından Sayın Başbakan'ın da bazı garantiler beklediği anlaşılmış oldu sözlerinden" diye konuştu. Bila, mektubun tarihinin ise, Başbakan tarafından yakın bir tarih olarak beyan edildiğini aktardı.

Cemaate karşı bir operasyon yapılıp yapılmayacağı yönünde Başbakan Erdoğan'ın neler söylediği sorulunca Bila, "Bu konuda açık bir ifadesi oldu. Zaten 'paralel yapı' diye tabir ediyor Sayın Başbakan, bu yapının ortadan kaldırılacağını, demokratik bir devlette böyle bir yapının kabul edilmeyeceğini ifade etti. Bunun ortadan kaldırılacağını da beyan ederek, bu tür bir çalışmanın yürütüldüğünü açıklamış oldu" dedi.

'YENİDEN YARGILANMA BİR HAKTIR'


Bila, Balyoz ve Ergenekon davalarının yeniden görülmesine yönelik konuşulanlar sorulduğunda, "Sayın Başbakan yeniden yargılama önerilerine ve konusuna olumlu yaklaştığını söyledi. 'Yeniden yargılanma bir haktır' dedi. Bu yönde bir çalışma yapılması için Adalet Bakanlığı'na talimat verdiğini de beyan etti. Tabi ne tür bir çalışma yapılacağını da şimdiden bilemediğini, eğer mecliste yapılması gereken bir şey varsa, bunu da yapabileceklerini söyledi. Ondan sonra da sözü Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ'a bıraktı. Sayın Bozdağ da hukuki bilgi verdi. Yeniden yargılamak için yasadaki koşulların belli olduğunu, davalardan birinin devam etmekte olduğunu ifade etti, bu Ergenekon davası oluyor. Kesinleşmiş davalar için durumu inceleyeceklerini söyledi" diye konuştu.

EL KADI AİLE DOSTU

Yolsuzluk soruşturmasına yönelik Erdoğan'ın konuşmasının ikna edici olup olmadığı sorulunca Bila, "Sayın Başbakan, oğlu ve damadıyla ilgili iddiaların doğru olmadığını ifade etti. Her ikisinin de devletle bir işlerinin olmadığını belirtti. (Bilal Erdoğan'ın) El Kadı ile görüşmesinin normal olması gerektiğini, çünkü aile dostları olduğunu, El Kadı'nın bir terörist olmadığını, kendiyle ilgili iddiaların uluslararası mahkemelerde beraat ettiğini, uluslararası seyahat yasağının kaldırıldığını Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen bir Suud işadamı olduğunu belirtti. Bununla görüşmesinde hukuki bir sakınca olmadığını da belirttikten sonra 'Eğer Başbakan'ın oğlu veya damadıysanız, Türkiye'de bir iş yapamayacak mısınız?' diye bir soruyla eleştirel bir yaklaşım ortaya koydu" dedi.

PARALARIN O ŞEKİLDE EVDE BULUNDURULMASI HATA 

Öte yandan Fikret Bila, NTV yayınında da konuştu. Fikret Bila burada görüşmenin içereğini anlatırken, "Başbakan operasyonu '17 Aralık darbesi' diye bir tanım yapıyor. Fakat bunun bir yolsuzluk boyutu da var, o konuda bir hassasiyet gösteriyor. Halkbank genel müdürünün paraları o şekilde evde bulundurmasını hata olarak ifade etti. O konuyu ayırıyor. Yargı sürecinin beklenmesi gerektiğini belirtti" dedi.

CEMAAT KANADINDAN JET CEVAP

 Başbakan Erdoğan'ın gazetecilere Gülen cemaatinden kendisine ıslak imzalı ve uzlaşı içeren bir mektup gönderildiğini, mektubun dershaneler ve atamalar konusunda olduğunu açıklaması üzerine Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan açıklama geldi. 

Açıklamada "Hocaefendi tarafından gönderilen mektup, Sayın Başbakan Erdoğan'a hitaben yazılmadığı gibi, muhtevasında da hiçbir "pazarlık" söz konusu değildir." denildi.

İşte Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan mektup açıklaması:

"Başbakan'ın mektubun içeriğiyle ilgili olarak da 'pazarlık yok' dediği öne sürülmüştü.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe’de bir kısım basın mensubu ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiği toplantıda bir mektuptan söz edilmiş ve bazı gazeteciler tarafından kamuoyuna bu minval üzerine bilgilendirmeler yapılmıştır. Yanlış bir bilgi üzerine bir takım hatalı yorumlar yapılmasını üzüntüyle karşıladık. İhtimal ki, Sayın Başbakan’ın sözleri tam anlaşılamadığından yanlış değerlendirmeler söz konusu olmuştur.

"Meselenin aslı şudur: Vakfımız Onursal Başkanı Fethullah Gülen Hocaefendi, saygıdeğer bir devlet büyüğümüzün kendisine gönderdiği kıymetli bir insanla görüşmüş; görüşme sonrasında bir mektup yazarak mukabelede bulunmuştur.

"Hocaefendi tarafından gönderilen mektup, Sayın Başbakan Erdoğan'a hitaben yazılmadığı gibi, muhtevasında da hiçbir "pazarlık" söz konusu değildir.

"Kamuoyuna saygıyla arz ederiz."

04 Ocak 2014
Etiket; ıslak imzalı mektup, fethullah gülen başbakan, fikret bila Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir