28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Merdane ile çifte cinayete iki kez müebbet



İzmir'in Gaziemir İlçesi'nde borçlarını ödemesi için ödünç verdiği altınlarını geri isteyen anneannesi ile olaya tanık olan annesini, başlarına merdaneyle vurup, bıçaklayarak öldüren, ardından da intihar girişiminde bulunduğu otomobilde yakalanan 30 yaşındaki Arif Sarıkaya'nın, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada karar çıktı. 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, suçunu itiraf eden sanığı, duruşmalardaki iyi halinden dolayı iki kez müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Geçen nisan ayında, 80 Sokak 27 numaradaki Papatya Apartmanı'nda meydana gelen olayda, annesi 56 yaşındaki Havide Sarıkaya ile anneannesi 81 yaşındaki Duriye Atağan'dan haber alamayan ve kardeşi Arif Sarıkaya'ya da telefon etmesine rağmen ulaşamayan Ahmet Sarıkaya, Gaziemir İlçesi'ndeki eve geldi. Çilingir yardımıyla kapıyı açan Ahmet Sarıkaya, oturma odasında annesi ve anneannesinin cesetlerini buldu. İhbar üzerine eve giden polisin incelemesinde, anne Düriye Atağan ve kızı Havide Sarıkaya'nın başlarına merdaneyle vurulup, ardından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

Olayla ilgili soruşturmada, evde en son bulunan kişinin, Havide Sarıkaya'nın, bir kamuoyu araştırma firmasında anketörlük yapan oğlu Arif Sarıkaya olduğunu belirlendi. Lüks yaşam tutkusu olan Sarıkaya'nın bankalara ve çeşitli kişilere 90 bin liranın üzerinde borcunun bulunduğu öğrenildi. Polis ekipleri, Arif Sarıkaya'yı evine yakın bir bölgede yakaladı. İlaç içtikten sonra otomobildeki piknik tüpünü açarak intihar girişiminde bulunan Sarıkaya, hastaneye kaldırıldı. İfadesinde borcunu ödemesi için annaenesinin kendisine verdiği altınları geri istemesi üzerine ilk önce onu öldürdüğünü, ardından da yaklaşık 6 saat boyunca eve gidip olayı görmemesi için oyaladığı annesi Havide Sarıkaya'yı öldürdüğünü itiraf eden Arif Sarıkya, tutuklandı.

Olay sonrasında farklı günlerde üç kez eve gelip giysilerini değiştiren, yakalanmadan önce kız arkadaşıyla gece kulüplerinde eğlenen sanık hakkında, Cumhuriyet savcısı, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

'YÜKLÜ MİKTARDA BORCUM VARDI'

İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'Tasarlayarak yakın akrabayı öldürmek' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Arif Sarıkaya, ölenlerin yakınları ve avukatları katıldı. Ölen Düriye Atağan'ın diğer iki kızı ile sanığın babası Sefer Sarıkaya'nın oldukça bitkin ve üzgün olduğu gözlenirken, sanığın duruşma boyunca başını öne eğdiği görüldü. Müşteki Yıldız Atağan, Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş'ın, “Şikayetçi misiniz?” sorusuna, ağlayarak “Nasıl şikayetçi olayım? Biri annem, biri kardeşim. Bu da kardeşimin oğlu” yanıtını verdi.

Mahkeme Başkanı Kızıltaş, sanığın 5 sayfalık yazılı savunmasında suçlamaları kabul ettiğini, cinayetleri tahrik altında işlediğini ileri sürdüğünü söyledi. Kızıltaş, sanığın savunmasında, “İki cinayeti de maalesef ben işledim. Bankalara ve piyasaya yüklü miktarda borcum vardı. Bunları ödeyemedim. Anneannem verdiği altınları geri isteyince aramızda tartışma çıktı. Üzerime çok geldiler. Bir anda cinnet getirdim. İlk önce anneannemi öldürdüm. Ardından da araya girip bizi ayırmak isteyen annemin başına merdane ile vurdum. Çok büyük hata yaptım. Vicdan azabı çekiyorum” ifadesini verdiğini kaydetti.

Sanık, son savunmasının sorulması üzerine, “Hasta babamın daha fazla üzülmemesi adına bunları göz önünde bulundurulmasını diliyorum. Pişmanım. Bir an önce cezamı almak istiyorum” dedi.

İKİ KEZ ÖMÜR BOYU HAPİS

Sanık avukatı Enver Dikilitaş, müvekkilinin olayı samimi şekilde, hiç yalansız anlattığını, yazılı ifadesinde tek bir kelimeyi değiştirmediklerini belirterek, sanığın anneannesine karşı eylemini ağır tahrik altında işlediğini, annesini ise öldürme kastının bulunmadığını, bilinçli taksir hükümlerinin uygulanmasını talep ettiklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, sanık Arif Sarıkaya'ya, annesini ve anneannesini 'kasten öldürmek' suçundan önce iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi, ardından bunu duruşmalardaki iyi halini göz önünde bulundurarak iki kez müebbet hapis cezasına çevirdi.


16 Aralık 2013
Etiket; arif sarıkaya, merdaneli cinayet Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir