28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Milletvekillerinin Kandil değerlendirmesi



AK Parti Malatya Milletvekili Şahin, Türkiye’nin önemli bir dönemden geçtiğini belirterek, "Şu anda bilindiği gibi 30 yıldan buyana kadar akan kanın durması için hükümetin inisiyatifi adına biz şahitlik etmekteyiz. Tarih buna şahitlik etmekte bütün insanlarımız bu sürecin hayırlı şekilde sonuçlanması için ciddi beklentiler içerisindeler.

Bugüne kadar akan evlatlarımızın kanlarının, analarımızın gözyaşlarının dinmesi gerekiyordu. Böyle bir süreçle alakalı her iki tarafın yapmış olduğu açıklamaları önemli. Başta devletimiz olmak üzere hükümetimizin atmış olduğu adımların kamuoyu tarafından ciddi desteklenmesi bizim için sevindirici bir şey. Dağdaki teröristler de mutlaka bu konuda aklıselim düşünerek sürece katkı sunmak zorunda olduklarını zaten kendileri biliyorlar. Ben bunların inşallah sabote edilmeden, süreç akamete uğramadan inşallah bütün insanlarımızın, bütün kamuoyunun beklentilerine cevap olacak bir sonuçla sonlandırılmasını temenni etmekteyim" dedi.

ŞAFAK: "BU TOPRAKLARA TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ HAKİM DEĞİLDİR’ GİBİ BİR BEKLENTİYE GİRİLİYOR"

CHP Niğde Milletvekili Şafak, "Terörün bitmesi doğru bir şey ancak bu görüntü ülkeyle bir pazarlık yapılıyormuş gibi, sanki iki taraf varmış gibi hava yaratılıyor. Burada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü de sorgulanıyor. Bunun dışında tabi ki terörün bitmesini isteriz. Ancak bu topraklara Türkiye Cumhuriyeti Devleti hakim değildir gibi bir beklentiye giriliyor. Birileri istediği an Türkiye Cumhuriyeti’nin içinde sanki hakim bir bölgesi varmış gibi birtakım görüşmeler sonucu çekilmeye çalışıyor. Tabii bu devletin bakış açısında da doğru bir şey değil. Bu Angola Amerikan siyasetin 3-4 yıl sonra bir çıktısı olacak.

Bu Türkiye’nin iç dinamikleriyle gelişen bir süreç değil, tamamen dış dinamiklerin empoze ettiği ve onların dizayn ettiği bir olay ve iddiayla söylüyorum Suriye’de bir tampon bölge oluşturulacak. Büyük bir ihtimalle Esad rejimi gönderilecek. Ondan sonra hedef İran, İran’dan sonra Ortadoğu’daki şekillenmeyi herkes görüyor. Biz, bu işe öteden bu yana ulusal boyutta bakıyoruz. Şunu demek istiyorum, Türklerle Kürtler hiçbir zaman petrolü konuşmadı, her zaman için kavgayı gürültüyü konuştular ama petrolü İngilizlerle Amerikalılar konuştu. Ne zaman ki Türklerle Kürtler ortak çıkarlarını kendi inisiyatifleri doğrultusunda konuşurlar, o zaman belki bu coğrafyada yaşayan insanlar daha barışık, daha mutlu şekilde yaşayabilecekler. Onun dışında dış dinamiklerle gelişen hiçbir şeyin hiçbir topluma ve ulusa katkı sağlamayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

ZENDERLİOĞLU: "ÖCALAN’IN İMRALI’DAKİ MESAJI YERİNİ BULMUŞTUR"

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Öcalan’ın İmralı’daki mesajının yerini bulduğunu belirterek, bu mesajın ruhuma uygun bir şekilde verilen sözlerin yerine getirileceğini söyledi. Bir anda geri çekilmenin zor olacağına işaret eden Zenderlioğlu, "Herkes biliyor o coğrafyanın ne kadar haşin olduğunu. Bu vesileyle süreç biraz uzayabilir. Hemen bir günde veya iki günde çıkılacak bir şey değildir. Ama verilen sözler sürecin ruhuna uygun bir şekilde herkesin uyabileceğinin düşüncesindeyim. Öcalan’ın Kürt halkı üzerindeki etkisi biliniyor. Başbakanımızın da Türk halkı üzerinde etkisi tartışılmaz bir durumdadır" dedi. Zenderlioğlu, PKK’nın silahlarla birlikte geri çekilmesine ilişkin olarak, "Ortadoğu da herkesin silahlandığı bir dönemde o dağda silahsız yaşamak abesle iştigaldir. Bunu söylemek çok saflık olur. Silahın olup olmadığı çok önemli değildir. Argümanlar değişmiştir. Kürt mücadelesi devam edecektir. Türkiye’nin demokratikleşmesi açısından mücadele sürdürülecektir. Bu kural illa silahla olacak diye bir kaidede yoktur. Bu mücadele siyasal bir mücadeleye dönüşmüştür. Çünkü biliyoruz ki siyasetin bugün kılıçtan keskin olduğunu savaştan da etkin olduğunun bilincindeyiz. Silahların çok önemli olmadığını ve miladını doldurduğunun fikrini taşıyoruz. Böyle bir şeyin olmayacağını verilen sözün arkasında durulacağını biliyoruz. Kimse bu sözü çiğneyip geçemeyeceğinin anlamında da söylüyorum" şeklinde konuştu.

OĞAN: "BU BİR PAZARLIKTIR"

MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, çok açık bir şekilde pazarlığın olduğunu belirterek, "Bugün Karayılan’ın açıklamalarında da gördük ki çekilme öyle kendi başına bir çekilme değil, bu çekilme barışın geleceği gibi savların gerçek olacağının artık hiçbir şekilde bir kanıtının olmadığını da gösterir. Yani biz şimdilik çekiliyoruz diyor, ama ardından hükümetin anayasada ne gibi değişiklikler yapacağına bakarız.

Ardından ‘Öcalan’ın durumuyla ilgili nasıl bir ilerleme olacağına bakacağız’ diyor. Bu bir pazarlıktır, açık bir şekilde AKP ile PKK’nın pazarlığı neticesinde Kandil’den her zamanki gibi ‘Bizim devamlı gidip geldiğimiz yol ve yöntemlerle çekileceğiz’ diyor. Silahını bırakmıyor, örgüt fes etmiyor, PKK terör eylemlerinden artık sonuna kadar vazgeçtiğini açıklamıyor. ’Sadece çekileceğiz ve izleyeceğiz’ diyor. Neyi izleyecekler, taleplerinin yerine getirilmesini" ifadelerini kullandı.

25 Nisan 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir