28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Müfettişler İzmir'de göreve başladı



İzmir Valisi Mustafa Toprak, Taksim Gezi Parkı protestolarına katılanlara müdahale eden sivil giysili eli sopalı kişiler için İçişleri Bakanlığı'ndan talep edilen müfettişlerin kente bugün geldiğini söyledi. Toprak, "Bugün bir mülkiye başmüfettişi ve polis başmüfettişi kentimize gelerek görevlerine başladı" dedi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir İl Genel Meclisi Haziran ayı olağan meclis toplantısına katıldı. İzmir’in çok önemli bir kent olduğunu belirten Toprak, Taksim Gezi Parkı protestosuna destek için yapılan eylemlerde bazı olumsuzlukların yaşandığını belirtti.

Yaşanan şiddet olaylarının tasvip edilmeyeceğini söyleyen Toprak, "Gündoğdu Meydanı güzergahı üzerinde yürüyen vatandaşlar kanuni sınırlar içinde demokratik haklarını kullanıyorsa bunda hiçbir sorun yok. Orada bir sorun olmadı. Demokratik olayların kullanımı sonrasında bazı olaylar yaşandı. Bana ziyarete gelen oda ve sivil toplum kuruluşları başkanları demokratik hakların kullanımı sonrası yaşanan olayların eylemlerle ilgisi olmadığını söyledi. Şiddet olaylarına konu olanların demokratik hakkını kullananlarla alakası olmadığını dile getirdiler. Biz de bu çerçevede şiddeti ve şiddeti doğuran unsurları reddediyoruz. Tabi şiddeti engellemek için güvenlik hizmetinde yanlışlar varsa bu yanlışlıkları da kabul etmemiz mümkün değildir. Olayların oluşumundan itibaren devletimizi ve devletimiz adına güvenlik görevlerinin saygınlığının devam etmesi için yanlışa yanlış dememiz gerektiği bildiğimiz için İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş talebinde bulunduk. Bugün bir mülkiye başmüfettişi ve polis başmüfettişi kentimi gelerek görevlerine başladı" dedi.

İzmir’de demokratik hakkın kullanımı sırasında ve sonrasında yaşanacak bir şiddetin nerden gelirse gelsin tasvip edilemeyeceğini belirten Vali Toprak, şunları söyledi:

"Ortaya çıkan ispat edilen ne varsa yapılan soruşturma içinde yer alacaktır. Bunun dışında İzmir’in gündeminde olumsuzluk varsa üzerinde duracağız. Artık olan oldu gereği yapılıyor. İzmir’in bazı hedeflerine odaklanması gerekiyor. EXPO ve turizm hedefleri var. Costa gemisi Alsancak Limanı’na yanaşmayıp Kuşadası’na gitmesi büyük bir olaydır. Belki güvenlik sebebiyle değil bilemiyoruz. Ama çok kırılgan bir yapı içerisindeyiz. Korku ve endişe unsuru herkesi çok ciddi manada rahatsız ediyor. Bu kırılganlık sektörü ve sektöre girecekleri etkiliyor. Konuların çok fazla üstünde durmayalım. Çünkü bazı kesimleri bu durum tahrik ediyor. Bu durum umarım bir daha kentte yaşanmaz. Toplumsal olaylar başladığı zaman nerede duracağı belli olmuyor. Başladıktan sonra durdurmak çok zor. Kişilerde duygu ve heyecan aklın önünde gider. Onun için her bir görevlimizi dahil olmak üzere heyecan ve duygularla hareket etme lüksümüz yok. Heyecanımız ve duygumuzun esiri olmamalıyız. Huzuru ve barışı ortak noktada buluşturmak istiyorsak bunu ortak paydada buluşturmanın yollarını aramalıyız."

07 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir