18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Mühendislerden AK Parti ve YÖK’e tepki



   YÖK  teknik öğretmenlere mühendislik yolunu açan 'Teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama programı' uygulaması mühendisleri kızdırdı. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu yapılmak istenenin mühendislere haksızlık olduğunu belirterek, program sınavının derhal iptal edilmesini istedi. YÖK’ün teknik öğretmenlere mühendislik ünvanı verilmesini sağlacak programına TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu ÖSYM İzmir Hizmet Binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

   YÖK temsilciği önünde toplanan meslek odası başkan ve temsilcileri 'AKP elini mesleğimizden çek', 'YÖK elini mesleğimizden çek' sloganı attı. Ortak açıklamayı yapan Dönem Sözcüsü Ferdan Çiftçi, YÖK’ün '28 Şubat mağduriyetini giderme’ iddiasıyla 20 yıl önceki yönetmeliği uygulamaya karar verdiğini, dalga geçer gibi hazırlanın sınav soruları ve 100 lira bedelle mühendislik ünvanı dağıtmaya hazırlandığını söyledi. Sayıları 72 bini bulan teknik öğretmenlerin ortaokul öğrencilerinin seviye belirleme sınavlarının da altında kalan basitlikkte sorulara yanıt vermesi durumunda mühendislik programına alınacaklarını belirten Çİftçi, “Yapılan, mühendislere haksızlıktır. Ayrıca mühendislik fakültelerine girmeyi amaçlanan gençlerin de gelecekleri risk altına alındığı bir yanlış yapılıyor” dedi.

ÇARE, TEKNİK OKULLARDA İSTİHDAM

   Teknik eğitim fakültelerini kapatan ve teknik öğretmenleri işsiz bırakan YÖK’ün sorunu 72 bin öğretmene mühendislik ünvanı vererek çözmeyi çalıştığını belirten Çiftçi, ancak mühendisleri yüzde 25’inin işsiz ya da meslek dışı işlerde çalıştığını görmezden geldiğini söyledi. Çiftçi, “Bu uygulamayla teknik öğretmenlerin işsizliğine çözüm bulunacağı kocaman bir yalandır. Çare, bu öğretmenlerin ara eleman yetiştiren teknik okullarda istihdamına yönelik çözümlerin geliştirilmesidir” diye konuştu.

21 TEMMUZ SINAVI İPTAL EDİLSİN

   YÖK’ün, iktidarın ve Üniversitelerarası Kurul’un mühendis ve mimarların, mühendis ve mimarlık öğrencilerinin ve meslek örgütlerinin uyarılarına kulak vermesini istediklerine dikkat çeken Çiftçi, 21 Temmuz'ta ÖSYM tarafından yapılacağı ilan edilen 'Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı’nın biran önce iptal edilmesini istediklerini kaydetti. Çitfçi, “İtirazımıza kulak verin! Tüm meslektaşlarımızı ve öğrencileri bu uyguluma ve sınava karşı durmaya davet ediyoruz. Sınav iptal edilmediği takdirde, mühendisler ve mühendislik öğrencileri örgütlü olarak mücadele edeceğiz” dedi.

05 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir